Cum folosim citricele
Postat de: miha in TipsuriDaca ai nevoie doar de cateva picaturi dintr-o lamaie n-o taia in doua, ci doar strapunge coaja cu un bat de chibrit sau cu o scobitoare. Dupa ce storci picaturile de care ai nevoie "sigileaza"...Citeste continuarea
Aranjarea meselor festive
Postat de: miha in TipsuriAsezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil.Citeste continuarea
Alcatuirea meniurilor
Postat de: miha in TipsuriLa intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor.Citeste continuarea
Idei de condimentare a legumelor
Postat de: Irina in TipsuriPlantele aromate si condimentele dau savoare preparatelor culinare. Tot calatorind printre cartile de bucate, am descoperit un ghid al condimentarii legumelor si vreau sa vi-l impartasesc si voua.Citeste continuarea
Iti place siteul? Da-ne o sugestie!
Postat de: Bucataras in TipsuriSintem ochi si urechi. Da-ne o idee, o sugestie, spune-ne ce te doare pe acest site.Citeste continuarea
Cum vopsesti ouale de Pasti
Postat de: Bucataras in TipsuriPentru ca se apropie ziua in care se vor vopsi ouale, ne-am gindit sa facem noi aceasta operatiune azi pentru a da si cele mai mici amanunte si tipsuri. Am vopsit 6-7 oua pentru acest lucru. Nu...Citeste continuarea
Cum cureti rapid si usor un ou fiert de coaja
Postat de: Bucataras in TipsuriSinteti la un click de un experiment amuzant, care, culmea, chiar functioneaza. L-au testat de Pasti mai multi bucatarasi ...Citeste continuarea
Recipiente originale
Postat de: Oana in TipsuriDaca doriti sa serviti mancarea altfel decat in vasele obisnuite, incercati cu aceste piese iesite din comun:Citeste continuarea
Bors facut in casa
Postat de: Bucataras in TipsuriBorsul pentru ciorba mai exact, facut din tarate, este foarte sanatos si contine foarte multe vitamine si minerale. Mama facea intotdeauna bosul in casa, am intrebat-o ce si cum si m-am hotarat sa...Citeste continuarea
Cum colorezi natural maioneza
Postat de: Bucataras in TipsuriDaca vreti sa dati o alta tenta de culoare maionezei, puteti adauga suc de sfecla rosie cruda. Valabil si in cazul in care vrei o frisca roze sau rosie. (O lingurita-doua sint suficiente). E si...Citeste continuarea
Cum stii ca-s dulci portocalele
Postat de: Bucataras in TipsuriMi-a povestit mama prea cu foc pt a nu dezvalui secretul. Cind cumperi portocale, cica se te uiti la “banutzul” de pe “fund” (opusul coditei). Cu cit este mai mare, cu atit portocala e mai...Citeste continuarea
Cum pastram maslinele
Postat de: Bucataras in TipsuriO reteta preluata de la prietenul nostru grec, unde ne-am petrecut ultimele concedii:Citeste continuarea
Cum fierbi ouale
Postat de: Bucataras in TipsuriNu-i asa ca e un fel de loterie fierberea oualelor? Iata citeva sfaturi:Citeste continuarea