Blogosfera culinara

CevaBun

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Numa' bun de pus pe masa

Souvlaki – frigărui greceşti

Data:26.03.2010

Souvlaki, frigăruile greceşti din carne de porc, vită, miel şi, mai rar, peşte spadă,... articol complet

Ciorbă de salată cu pui şi iaurt

Data:25.03.2010

O ciorbiţă uşoară, primăvăratică, în care puiul zburdă prin salată în supa cu suflet... articol complet

Raţă pe varză

Data:24.03.2010

Raţa (sau bobocul de raţă pe varză) este un preparat elegant al bucătăriei boiereşti... articol complet

Supă cremă de păstârnac cu Gorgonzola

Data:23.03.2010

O supă cremă cu adevărat deosebită. Concepută pentru un experiment, această supă epatează... articol complet

Papară cu somon afumat

Data:22.03.2010

O combinaţie clasică din repertoriul francez: papară (sau ouă jumări) cu somon afumat.... articol complet

Brioşe cu ciocolată

Data:20.03.2010

O reţetă de brioşe simplă şi rapidă, fără ouă şi bătăi de cap, venită tocmai din... articol complet

Tiramisu cu banane şi căpşuni

Data:19.03.2010

Italienii tradiţionalişti strâmbă din nas când aud de tiramisu cu fructe, a cărui singură... articol complet

Vită Stroganoff

Data:18.03.2010

Vita Stroganoff (sau Stroganov, în originalul rusesc) a apărut la mijlocul secolului XIX... articol complet

Kati tészta (prăjitura Kati)

Data:16.03.2010

Kati tészta sau Kati neni tészta (prajitura lui tanti Kati), supranumită şi prăjitura cu... articol complet

Ruladă de curcan cu ciuperci

Data:15.03.2010

Pieptul de curcan, prin textura dar mai ales prin dimensiunile sale, se pretează de minune... articol complet

Pasta primavera

Data:14.03.2010

O compoziţie proaspătă şi vegetariană, pastele primavera (primăvară, în italiană) au... articol complet

Muesli elveţian

Data:14.03.2010

Müsli sau muesli este originar din Elveţia unde, în 1900, doctorul Maximilian Bircher-Benner... articol complet

Navarin de miel

Data:13.03.2010

Navarin-ul de miel este o tocăniţă clasică franţuzească, al cărei nume este dat de navet... articol complet

Clătite cu ciocolată şi cremă de vanilie

Data:12.03.2010

Simple, versatile, elegante, eficiente, clătitele rămân prinţesele modeste ale deserturilor.... articol complet

Borş de curcan

Data:11.03.2010

Ca mai toate păsările mari şi tari,  curcanul – mai exact carnea sa – îşi... articol complet

Pui unguresc la cuptor

Data:10.03.2010

Un pui românesc, desigur, însă gătit cu condimente specifice bucătăriei şi gusturilor... articol complet

Peşte Dugléré

Data:09.03.2010

Peştele Dugléré are o origine controversată. Apărută la începutul secolului XX, disputată... articol complet

Supă cremă de păstârnac

Data:07.03.2010

O raritate în bucătăria lumii, supa cremă de păstârnac covârşeşte simţurile prin... articol complet

Ouă en cocotte în pâine

Data:07.03.2010

Un mod inedit de gătire şi prezentare a clasicelor ouă en cocotte, ouăle în pâine... articol complet

Tartă cu ricotta (brânză dulce)

Data:06.03.2010

Desert rustic italian, binecuvântare a zilelor de duminică, tarta cu brânză dulce se... articol complet