Blogosfera culinara

CevaBun

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Numa' bun de pus pe masa

Prăjitura săracului

Data:15.02.2010

Numele acestei prăjituri, originară din cea mai săracă zonă a Veneţiei medievale, locuită... articol complet

Salată de spanac cu somon afumat şi avocado

Data:15.02.2010

O salată modernă, proaspătă şi gustoasă, ce combină vitalitatea spanacului tânăr cu... articol complet

Welsh rarebit – delicatesă galeză

Data:14.02.2010

Welsh rarebit, în traducere delicatesă galeză, este o gustare britanică tradițională, din... articol complet

Curry de pui cu muguri de bambus

Data:13.02.2010

Gaeng Phed Kai Sai Nawmai este un curry thailandez din clasa curry-urilor roşii, domolit doar de... articol complet

Snert – supă olandeză de mazăre

Data:12.02.2010

Specifică ţărilor nordice în general, această supă de iarnă – deşi aduce mai... articol complet

Kedgeree – pilaf englezesc cu peşte afumat

Data:11.02.2010

Kedgeree este numele uneia dintre cele mai îndrăgite mâncăruri englezeşti, devenită un... articol complet

Mere în caramel

Data:11.02.2010

Cine poate uita mărul cu caramel, vândut cu un aer festiv prin bâlciurile copilăriilor... articol complet

Curcan cu sos de muştar şi maghiran

Data:10.02.2010

Seamănă cu un escalop. Aduce cu un stroganoff. Ar putea fi o ciulama. Câte puţin din fiecare... articol complet

Nachos – chipsuri de porumb

Data:10.02.2010

Gustări nelipsite din meniurile tex-mex, nachos sunt “chipsuri” din tortilla (lipia... articol complet

Ciorbă de iepure cu frunze de viţă de vie

Data:09.02.2010

Această ciorbă de iepure, de iarnă, este re şi re-inventată. Preparată iniţial cu o varză... articol complet

Orez cu tofu şi legume

Data:09.02.2010

Reţeta de faţă îşi trage originile din extremul orient, din ţările în care orezul fiert... articol complet

Vitello tonnato – viţel cu ton

Data:07.02.2010

Gustare rece, de vară, vitello tonnato – vedetă a antipasti italiene – are toate... articol complet

Sandviş cu cremă de brânză şi sos de ardei copt

Data:06.02.2010

Un sandviş consistent şi gustos, o bucurie lacto-vegetariană pentru micul dejun sau pentru o... articol complet

Păstrăv cu ratatouille de ciuperci

Data:05.02.2010

O reţetă de vară şi de munte, în care sălbăticia păstrăvului – să nu ne minţim... articol complet

Cuşcuş cu legume

Data:03.02.2010

Specific Asiei Centrale, dar mai cu seamă ţărilor nord africane, intersectând arome şi... articol complet

Salată de fructe Macedonia

Data:02.02.2010

Deşi numele ei ne-ar duce cu gândul provincia din nordul Greciei, salata de fructe Macedonia... articol complet

Cartofi cu muştar la cuptor

Data:01.02.2010

Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu... articol complet

Somon dietetic în sos de iaurt cu muştar

Data:01.02.2010

Deşi – cum ar spune doctorul Alin Popescu – somonul nu e prima opţiune pentru un... articol complet

Cotlet picant de porc

Data:30.01.2010

Un grătar de porc picant, în cel mai pur stil cantonez, întâlnit în sudul Chinei dar, mai... articol complet

Friptură de pui cu muştar şi cimbru

Data:29.01.2010

Muştarul aromat cu cimbru şi impulsionat cu usturoi dă gustul acestei fripturi de pui, simplă... articol complet