Blogosfera culinara

CevaBun

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Numa' bun de pus pe masa

Şniţel de curcan

Data:05.03.2010

Cunoscut ca specialitate austriacă şi ungurească, şniţelul de curcan este mai puţin... articol complet

Şuncă de pui

Data:04.03.2010

Apariţia şuncii reprezintă primul pas al omenirii de la conservarea cărnii la prepararea... articol complet

Păstrăv cu rozmarin, usturoi și lămâie

Data:04.03.2010

O rețetă desăvârșit de simplă, de origine italiană și rafinament francez, dar ale cărei... articol complet

Curry vindaloo

Data:02.03.2010

Vindaloo este numele unuia dintre cele mai iuți curry-uri inventate vreodată, atât de iute... articol complet

Ragoût de porc cu ceapă și bere

Data:01.03.2010

Ragoût este denumirea franceză pentru mâncărurile gătite înăbușit, pe îndelete, adică... articol complet

Penne all’ Arrabbiata

Data:01.03.2010

O minunată compoziţie vegetariană sau de post. Sosul Arrabbiata (sau arabiata cum se mai scrie... articol complet

Negresă în sos de ciocolată fierbinte

Data:28.02.2010

Decadenţă la pătrat! Cum altfel ar putea fi numită ciocolata cu ciocolată, acest păcat... articol complet

Escalop de vită în sos de roşii cu capere

Data:27.02.2010

Un clasic al bucătăriei italiene tradiţionale, Scaloppine di vitello al pomodoro (escalopul de... articol complet

Peşte la aburi cu limetă şi lemongrass

Data:26.02.2010

Plaa krapong neung manao (biban de mare cu limetă) este o delicată reţetă thailandeză  în... articol complet

Risotto picant cu ciuperci şi muguri de pin (de post)

Data:26.02.2010

Un risotto vegetarian armonios, rafinat, aromat şi crocant, potrivit ca garnitură sau ca... articol complet

Budincă de orez cu mango (de post)

Data:25.02.2010

Un minunat desert, simplu şi rapid de preparat. O budincă aromată şi fructată, pe bază de... articol complet

Iepure cu usturoi şi rozmarin

Data:24.02.2010

Romanii au fost cei care au adus în Europa, din nordul Africii, iepurii. Şi tot ei sunt cei... articol complet

Papara (ouă jumări) perfectă

Data:22.02.2010

Filmul “Julie and Julia“, în ciuda rolului excelent jucat de Meryl Strep şi... articol complet

Pui cu salvie

Data:21.02.2010

O reţetă din buna familie a bucătăriei italiene, care ne arată că un piept de pui poate... articol complet

Mézes krémes – prăjitură cu foi de miere

Data:20.02.2010

Sub aparenţa banală a acestei prăjituri se întrepătrund gusturi minunate  şi poveşti... articol complet

Bruschetta cu roşii şi somon afumat

Data:20.02.2010

Mai puţin cunoscută decât bruschetta cu roşii şi fileuri de anşoa, bruschetta cu roşii şi... articol complet

Lasagna cu spanac şi brânză

Data:19.02.2010

Deşi am fi tentaţi să acordăm aproape exclusiv italienilor credit pentru inventarea lasagnei... articol complet

Tartă cu lămâie

Data:18.02.2010

Tarta franceză cu lămâie este părintele neîntrecut al plăcintei cu lămâie americane. Şi... articol complet

Stracciatella – supă de pui cu “zdrenţe” de ou

Data:17.02.2010

Stracciatella – din italianul straccio, rupt în bucăţi, sfâşiat – este numele... articol complet

Bamboe rendang – tocană picantă de vită

Data:16.02.2010

Bamboe rendang este o tocană (sau un curry) inedită pentru gusturile europenilor. Aproape... articol complet