Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

1

Bucataras
incepator

Tirgu-Mures

Bucataras din 23.09.2012

RETETE99
PRIETENI233
Retete / Dulciuri

Cupcake cu cicoare si goji

In Prajituri la 10 Feb 2013

Se cerne faina, se amesteca cu sarea si praful de copt, se adauga cacaua cernuta, cicoarea (praf) si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Intr-un alt bol, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele...

Cheesecake cu oreo si mure

In Torturi la 4 Feb 2013

Pregatire crusta de biscuiti: Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana se fac praf. Apoi se pun intr-un bol. Fulgii de cocos si de migdale se dau prin rasnita si apoi se amesteca cu biscuitii, cu untul topit si cu mierea. In functie de biscuiti, textura crustei poate deveni mai uscata sau...

Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine

In Dulciuri la 23 Ian 2013

Mod de pregatire mere coapte: Merele se spala, se sterg si se scobesc in mijloc de cocean cu acel instrument special. Merele le puteti alege dupa preferinta, as zice, pentru ca merele coapte se pot pregati in zeci de feluri, asa incat nu cred exista vreun mar mai potrivit decat celalalt...

Brownie cupcakes cu capsuni si glazura de menta

In Prajituri la 20 Ian 2013

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti tava de briose in care adaugati hartia de copt. Capsunile dupa ce au fost curatate de frunze si spalate, se lasa la scurs, dupa care se taie in doua-patru bucati. Incalziti la bain-marie ciocolata neagra (cel putin 70% cacao), impreuna cu untul...

Briose de morcovi cu glazura de crema de branza

In Prajituri la 9 Ian 2013

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul, ouale si zaharul vanilat. La final se adauga nucile si morcovii. Apoi se toarna ingredientele uscate...

Panettone cu migdale caramelizate

In Dulciuri la 31 Dec 2012

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul topit, iaurtul si drojdia dospita. Aluatul trebuie sa fie foarte moale si usor de framantat, daca...

Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea

In Prajituri la 27 Dec 2012

Pentru crusta de mac: Amestecati intr-un bol faina cu sarea si macul. Separat amestecati oul cu zaharul si untul topit pana la omogenizare, iar la final adaugati coaja de portocale si o lingura de apa rece si continuati sa amestecati. Se lasa alautul la frigider pentru 15-20 de minute. Asezati...

No-bake cupcake cu glazura de pireu de castane

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Biscuitii oreo se rupt in bucatele si se dau prin blender pana se fac praf, formand primul strat al blatului. Adaugati untul topit si amestecati pana la omogenizare. In tava de briose, asezati hartia si umpleti 2-3 lingurite din blatul de oreo, apoi tasati cu fundul unui pahar pentru nivelare si...

Orange fudge

In Dulciuri la 22 Dec 2012

Am pregatit ingredientele frumusel si am caramelizat zaharul inr-o tigaie, iar apoi am turnat peste zahar si nucile. Urmatorul pas: am transferat aharul caramelizat si nucile pe o hartie de copt intr-o tava, iar deasupra am mai pus o hartie de copt, am nivelat si cu sucitorul am zdrobit cat am...

Quinoa Energy Bars

In Dulciuri la 16 Dec 2012

Daca folositi quinoa gata prajita, treaba merge mult mai repede. Turnati cele doua cani de quinoa intr-un bol, adaugati migdalele si fisticul maruntite, merisoarele, 2 linguri de seminte de susan, iar la final bucatile de ciocolata. Eu am folosit bomboane de ciocolata de decor, de toate marimile...

Briose cu Nutella si mure

In Prajituri la 13 Dec 2012

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul de sodiu, un praf de sare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede si se continua amestecarea lor pana la omogenizare. Se aseaza hartiile de briose in tava si se adauga cate 2-3...

Cuib de viespe cu nuci si merisoare

In Prajituri la 7 Dec 2012

Incepeti prin a faramita drojdia intr-un bol la care se adauga putin lapte cat sa acopere drojdia si un praf de zahar. Lasati la dospit pentru 15-20 de minute. Untul (50 de grame) se amesteca cu 150 grame zahar pana se topeste zaharul si se obtine o crema voluminoasa. Faina se amesteca cu...

Budinca de orez cu mere

In Dulciuri la 2 Dec 2012

 Se fierbe orezul in apa (la o masura de orez, 3 masuri de apa), iar cand este aproape gata fiert, se scurge de apa si se adauga laptele fierbinte in care am adaugat sare si 75 grame zahar. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa la racit.  Merele se spala, se curata de coaja si se...

Mousse de ciocolata cu dovleac si fleur de sel

In Dulciuri la 20 Noi 2012

Se topesc la bain-marie ciocolata taiata cubulete si frisca lichida. Scoateti miezul din batonul de vanilie si adaugati doar batonul in ciocolata si amestecati pana se omogenizeaza. La final se scoate batonul din compozitie. Amestecati compozitia de ciocolata cu dovleacul dupa...

Tort cu crema de dulce de leche si fistic

In Torturi la 16 Noi 2012

Dupa cum va spuneam, este bine sa pregatiti tortul inainte cu o zi de eveniment.   Asadar, pregatiti ingredientele sa le aveti la indemana, boluri, mixerul si toate ustensilele necesare. Blaturile se fac separat atat de dragul prudentei de a face un blat bine facut dar si pentru ca difera o...

Tort de ciocolata cu toping de After Eight

In Torturi la 6 Noi 2012

Pentru blat am folosit o tava detasabila de 26 cms pe care am uns-o cu unt si am presarat faina. Recomandarea mea este sa coaceti compozitia pentru blat in doua tavi, sau pe rand, altfel o sa stati mai bine de o ora sa paziti cuptorul asa cum am facut eu, deoarece m-am incapatanat sa coc toata...

Mini-brownie cu glazura de dovleac

In Prajituri la 29 Oct 2012

Preparare blat : Incalziti cuptorul la 150 de grade. Ciocolata amaruie rupta in bucatele si untul se topesc in bain-marie pana se amesteca bine, dar sa nu fie foarte lichid, apoi retrageti de pe foc. Recomand folosirea unei ciocolate de calitate, fina. Eu de obicei folosesc Schogetten, insa...

Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf)

In Prajituri la 11 Oct 2012

Pentru blat  procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final. Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un bol branza ricotta si branza de vaci impreuna cu cele...

Clatite cu ricotta si mere

In Dulciuri la 6 Oct 2012

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti altceva de facut. Pregatiti intr-un bol branza ricotta si ouale batute si cu un tel amestecati pana...

Briose cu fulgi de ovaz si piersici

In Prajituri la 30 Sep 2012

Se pregatesc intr-un bol fulgii de ovaz, semintele de in sau puteti folosi si/ sau seminte de susan, scortisoara, sarea, praful de copt si despicati batonul de vanilie a carui continut il adaugati la restul ingredientelor. Lasati deoparte si pregatiti ingredientele lichide intr-un alt bol in care...

Chocolate pancakes

In Dulciuri la 24 Sep 2012

Intr-o craticioara se toarna laptele si ciocolata amaruie si se lasa la bain-marie cam 15 minute pana cand ciocolata de topeste, amestecand din cand in cand la inceput, dupa care continuu pana s-a topit ciocolata complet. Atentie: sa nu atinga apa cratita de deasupra, doar de la aburi sa se...

Afisate 31 - 51 din 51 retete    

Postari recente

publicat la 20.01.2014

Brownie & cream cheese triffle

publicat la 27.12.2013

Muffins cu pere si ghimbir

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]