Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Aluatul:
Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat.
Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste.
Punem coaja rasa de...
Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....
1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea,...
Blat de ciocolata
1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit.
2. Turnam galbenusurile peste crema de...
Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.
Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala......
Spala bucatile de pui si usuca-le cu un servet curat.
Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Baconul taie-l bucatele si-l caleste 2 minute.
Taie bucatile de piept de...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le...
Pe felia de paine se pune cascavalul. Sunca de Praga se patureste in doua peste doua masline verzi unite cu o scobitoare. Corpul lui Cocorico - asa l-am botezat eu :)) - este rosia. Coada am...
Intai am decupat feliile de paine(ca sa fie mai usor la decupat intai am pus feliile de paine la aparatul de facut sandvis cald),apoi am taiat ptr decor mazarea am taiat-o pe jumatate ptr ochi si...
Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.
Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda...
Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:
Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa...
Aluat-se dizolva drojdia in apa calduta intr-un pahar.Intr-un bol adaugam faina,sarea,amestecam si facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,uleiul si se framanta adaugand treptat apa.
Se acopera si...
Cum se prepara reteta Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata.
A doua zi se adauga...
Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia...
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi se adauga...
Pregatim aluatul de pizza:
Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu apa...
Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.
Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.
Ouale si...
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana incep...
Punem faina intr-un castron.
Intr-o cescuta punem drojdia, zaharul si putina apa. Amestecam pana drojdia se dizolva. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem drojdia, oregano, uleiul de...
Preparam cafeaua. Punem la fiert apa cu zaharul. La primul clocot dam jos, adaugam cafeaua instant si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam romul. Intr-un vas punem galbenusul impreuna cu zaharul si...
Buna dimineata !