Rețeta va fi mai bună dacă folosiți bagheta franceză, dar puteți folosi și pâine rustică, dar și albă.
Să prăjim pâinea
În tigaie sau plita punem feliile...
Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri.
Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o...
Untura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si le-am...
Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore.
Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea in...
Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.
Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de...
Foi:
Se pun toate ingredientele intr-un castron (bicarbonatul intr-o gropita facuta in faina) si se framanta usor cu mana pana obtinem un aluat care sa nu fie nici prea tare sa nu putem intinde...
Felicitari, draga noastra Andreea, pentru cei 13 ani harnici si frumosi de bucataras! Iti multumim pentru prietenie si pentru tot ce aduci bun in comunitatea noastra frumoasa!
Cascavalul se taie in felii groase de 1 cm,apoi in bastonase ,tot de 1 cm grosime.
Se pun sticksuriile pe o farfurie si se da la frigider pentru toata noaptea.
Pesmetul se amesteca cu patrunjelul...
Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie.
Cascavalul se da pe razatoarea mare.
Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne.
Le...
Reteta de preparare a papanasilor
Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.
Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.
Se...
Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar
Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită...
Mai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie.
Între timp pregătim scrobul.
Batem bine ouăle cu telul (pentru...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece.
Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam...
Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii. Toate celelalte...
Dupa ce curatam si transam gaina, spalam bine bucatile de carne ( eu am folosit aripile, tartita, gatul, spatele , pipota, inima si ficatul ) si le punem la fiert in 2-3 litri cu apa cu...
Ciuperciile se curata de pielita de deasupra,se clatesc in apa rece si se pun la fiert intregi.
Castravetii se taie cubulete si se pun intr-o sita sa se scurga zeama.
Intre timp se prepara si...
Blatul de prepara foarte usor,însa pentru ca am folosit o forma cam mica de 22 cm,s-a copt cam greu.
Intr-un vas pe care l-am pus pe baie de aburi,am pus untul,cacaoa,zaharul,cafeaua...
Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .
Ceapa si morcovul le-am tocat marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate si bucati de...
Taiem varza murata si o trecem de cateva ori prin jet de apa, o stoarcem bine si-o punem intr-un castron. Taiem si varza cruda si-o frecam cu putina sare si apoi o stoarcem, o punem peste varza...
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat...
Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....
Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara.
Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune, dar...
Se amesteca zaharul, pudra de cacao si laptele intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune amestecul obtinut la foc mic, cca. 10 minute pana incepe sa fiarba, amestecandu-se continuu. Apoi se da...
O zi frumoasa va doresc