Baconul se taie in cubulete mici si se pune la calit intr-o oala cu putina apa.
Varza se desface in foi pe care le rupem cu mana in patrate mici.
Cand baconul s-a calit punem in oala si bucatile de varza si le amestecam cu baconul si le lasam la calit.
Cand varza este calita adaugam...
Brocoli se spala si se rupe in buchetele, apoi se opareste circa 3 minute si se lasa la scurs.
Se amesteca ouale cu branza telemea rasa, smantana ( daca este prea groasa, se adauga putin lapte pentru a o subtia) si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se toarna peste brocoli....
Spalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura.
Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Ciupercile trebuie spalate bine, taiate in bucatele mici, calite in ulei si...
Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare.
Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute.
Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam.
Taiem ceapa si...
Intr-un wok se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua, cury, coriandul, turmericul si sare. Se amesteca bine si se da focul mic, se adauga cartofii, se acopera si se lasa 10 minute si se adauga conopida si fasolea verde....
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se scurg de lichid.
Intr-un vas, punem la topit untul si adaugam la calit dovleceii. Cand sunt pe jumatate gata, adaugam faina dizolvata in lapte, mararul tocat marunt si saram dupa gust, daca doriti, puteti adauga si o lingura cu...
Zucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe un singur rand, si se pipereaza dupa gust.
Se pune tava in cuptorul incins, la 200 grade...
Preparare quinoua
Se spala foarte bine guinoua intr-o strecuratoare deasa.Se pune intr-o cratita cu 3 parti apa,cand incepe sa fiarba se da focul mic,se pune capacul si se tine 15 min. apoi se opreste focul si se mai lasa cu capacul 5 min.
Mod de preparare
Intr-o cratita mica se pune la...
Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust.
Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem si o dam prin faina, ou batut si pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc si le scoatem pe...
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.Se adauga mazarea si pasta de rosii dizolvata in apa cat sa acopere putin toata mazarea si se potriveste de sare,Se lasa la fiert pana mazarea devine moale si se adauga mararul taiat marunt.
Varza in stil tailandez
Baconul se taie in cubulete mici si se pune la calit intr-o oala cu putina apa. Varza se desface in foi pe care le rupem cu mana in patrate mici. Cand baconul s-a calit punem in oala si bucatile de varza si le amestecam cu baconul si le lasam la calit. Cand varza este calita adaugam...
Sufleu de brocoli
Brocoli se spala si se rupe in buchetele, apoi se opareste circa 3 minute si se lasa la scurs. Se amesteca ouale cu branza telemea rasa, smantana ( daca este prea groasa, se adauga putin lapte pentru a o subtia) si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se toarna peste brocoli....
Dovlecei umpluti
Spalati si taiati dovleceii pe jumatate pe lungime si scobiti interiorul cu o lingura. Taiati pieptul de pui in bucatele mici si prajiti-le intr-o tigaie cu putin ulei. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Ciupercile trebuie spalate bine, taiate in bucatele mici, calite in ulei si...
Tarta cu spanac si trei branzeturi
Punem faina intr-un vas. O amestecam cu drojdie si sare. Facem o adancitura pe mijloc, turnam uleiul si laptele caldut, framantam totul bine si lasam la dospit 30 de minute. Oparim spanacul, il scurgem bine si il tocam. Taiem ceapa si...
Legume picante
Intr-un wok se pune uleiul, se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua, cury, coriandul, turmericul si sare. Se amesteca bine si se da focul mic, se adauga cartofii, se acopera si se lasa 10 minute si se adauga conopida si fasolea verde....
Mancare de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se scurg de lichid. Intr-un vas, punem la topit untul si adaugam la calit dovleceii. Cand sunt pe jumatate gata, adaugam faina dizolvata in lapte, mararul tocat marunt si saram dupa gust, daca doriti, puteti adauga si o lingura cu...
Zucchini cu parmezan
Zucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe un singur rand, si se pipereaza dupa gust. Se pune tava in cuptorul incins, la 200 grade...
Mancare Mexicana cu quinoa
Preparare quinoua Se spala foarte bine guinoua intr-o strecuratoare deasa.Se pune intr-o cratita cu 3 parti apa,cand incepe sa fiarba se da focul mic,se pune capacul si se tine 15 min. apoi se opreste focul si se mai lasa cu capacul 5 min. Mod de preparare Intr-o cratita mica se pune la...
Cordon bleu cu vinete
Vinetele se taie in felii subtiri se sareaza si se lasa cam 15 minute sa se inmoaie si le piparam dupa gust. Pe fiecare felie de vinata asezam cate o felie subtire de sunca si cascaval o pliem si o dam prin faina, ou batut si pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc si le scoatem pe...
Mancare de mazare
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei pana devine sticloasa.Se adauga mazarea si pasta de rosii dizolvata in apa cat sa acopere putin toata mazarea si se potriveste de sare,Se lasa la fiert pana mazarea devine moale si se adauga mararul taiat marunt.