
publicat la 26.04.2021
publicat la 17.04.2021
publicat la 18.08.2020
O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort Kinder Pingui
Foile(blatul): Untul se freasca cu zaharul peste care se adauga albusurile batute spuma, amestecand bine. Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina amestecata cu cele 8 linguri de cacao si cu praful de copt si continuam sa mixam. Compozitia o impartim in 4. Fiecare parte din...
Coltunasi
Se face aluatul amestecand intr-un bol, faina, ouale, sarea si apa calduta si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Pt umplutura, amestecam branza, ouale si zaharul vanilat pana se face ca o pasta. Intindem pe masa o foaie din aluat pe care o taiem patratele iar in...
Negresa
Intr-o craticioara punem la fiert untul+zaharul+laptele+cele 5 lg de cacao. Amestecam incontinuu pana ce da un clocot doua dupa care se da la racit. Adaugam apoi pe rand faina+praful de copt+galbenusurile+albusurile pe care le batem spuma si amestecam incontinuu. Pregatim tava in care punem...
Dublu Kinder Pingui
Pregatim FOILE: untul cu zaharul le mixam bine peste care adaugam albusurile batute spuma si amestecam. Peste aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu cele 6 linguri de cacao si praful de copt si amestecam bine. Compozitia obtinuta o impartim in doua. Jumatate din compozitie o intindem...
Tarta cu prune
Taiem prunele felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de min timp in care ne ocupam de compozitie. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga galbenusurile pe rand, laptele, praful de sare, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam...
Crema de zahar ars
Ouale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului. Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul ramas iar cand zaharul s-a caramelizat tapetam peretii oalei. In...
Briose cu ciocolata si banane
Iata cum preparam reteta de Briose cu ciocolata si banane Intr-un bol batem ouale, zaharul si zaharul vanilat la mixer. Taiem 4 banane felii si le punem in acelasi bol mixand inca 2-3 min pana bananele se fac ca o pasta. Adaugam pe rand faina, praful de copt si esenta de vanilie...mixand...
Tort Noire
Biscuitii ii zdrobim, topim 350 grame de unt...apoi amestecam untul topit cu biscuitii. Intr-o tava de chec si in una de tarta( sau orice tava doriti) punem folie alimentara apoi adaugam compozitia obtinuta iar cu o lingura apasam bine. Punem tavile la frigider pana facem restul compozitiei....
O nebunie- Noire!
Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam. Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da la frigider pana se face restul compozitiei. Intr-o craticioara topim 250 gr de ciocolata, lasam...
Gogosele
Turnam faina intr-un bol, in mijloc facem o gaura in care adaugam restul ingredientelor(fara ulei:P) si incepem sa framantam. Cand aluatul este gata il lasam la crescut cca 1 h apoi il intindem pe masa de lucru iar cu un pahar dam forma gogosilor dupa care le punem in uleiul incins. La sfarsit...
Cornuri cu gem de mure
Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc punem apa calduta si drojdia pana se formeaza o maia...adaugam zaharul, sarea, uleiul si iaurtul si incepem sa framantam. Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul sa creasca cam 1 ora apoi trecem la facut cornurile. Impartim aluatul in...
Tort de biscuiti cu inghetata
Inmuiem biscuitii in lapte...se pun 3 straturi de biscuiti iar intre ele se adauga 2 straturi de inghetata.Pregatim frisca conform intructiunilor de pe pachet. Ornam cu frisca si cu cereale. Se da la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!
Tort de 27 pe 27
Pt frisca: Intr-un bol punem laptele rece(150ml) turnam praful de frisca, batem bine cu mixerul, adaugam intaritorul si mai batem cu mixerul 2-3 min.Punem la rece pana sunt gata si cremele. Pregatim cremele : intr-un castronel punem 2-3 linguri de zahar, praful de budinca de caramel si...
Tarta cu visine si frisca
Punem intr-un vas ouale, zaharul+cel vanilat, laptele, uleiul si praful de copt....apoi batem cu mixerul. Dupa ce e gata compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care adaugam visinele(fara samburi). Se lasa la cuptor 35-40min...primele 10 min la foc mare...apoi cca 30...
Tort de biscuiti
Pregatim frisca conform retetei de pe pachet. Punem intr-un vas 150 ml lapte rece, adaugam continutul plicului de praf de frisca+ intaritorul.Amestecam cu mixerul, apoi dam la rece. Pregatim budinca: punem intr-un castronel 100 ml lapte cu 5 lg de zahar dupa care adaugam plicul de...
Gogosi cu glazura de ciocolata
Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre timp pregatim glazura de ciocolata. Punem intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, 1 lingura de...
Tort Racheta de tenis
Frisca: Batem bine frisca cu 450 ml lapte, adaugam cele 3 plicuri de intaritor, mierea si esenta. Apoi frisca o lasam la frigider pana o punem pe tort. Glazura: Punem ciocolata intr-o craticioara(eu am dat-o prin razatoare pentru a se topi mai repede), punem craticioara pe baie...