deyutzky

5

Bucataras
senzational

Bucuresti

Bucataras din 05.01.2011

RETETE365
PRIETENI289
Retete / Dulciuri

Tort Kinder Pingui

In Torturi la 11 Feb 2012

Foile(blatul): Untul se freasca cu zaharul peste care se adauga albusurile batute spuma, amestecand bine. Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina amestecata cu cele 8 linguri de cacao si cu praful de copt si continuam sa mixam. Compozitia o impartim in 4. Fiecare parte din...

Coltunasi

In Dulciuri la 4 Feb 2012

Se face aluatul amestecand intr-un bol, faina, ouale, sarea si apa calduta si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Pt umplutura, amestecam branza, ouale si zaharul vanilat pana se face ca o pasta. Intindem pe masa o foaie din aluat pe care o taiem patratele iar in...

Negresa

In Prajituri la 15 Oct 2011

Intr-o craticioara punem la fiert untul+zaharul+laptele+cele 5 lg de cacao. Amestecam incontinuu pana ce da un clocot doua dupa care se da la racit. Adaugam apoi pe rand faina+praful de copt+galbenusurile+albusurile pe care le batem spuma si amestecam incontinuu. Pregatim tava in care punem...

Dublu Kinder Pingui

In Prajituri la 13 Oct 2011

Pregatim FOILE: untul cu zaharul le mixam bine peste care adaugam albusurile batute spuma si amestecam. Peste aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu cele 6 linguri de cacao si praful de copt si amestecam bine. Compozitia obtinuta o impartim in doua. Jumatate din compozitie o intindem...

Tarta cu prune

In Prajituri la 15 Sep 2011

Taiem prunele felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de min timp in care ne ocupam de compozitie. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga galbenusurile pe rand, laptele, praful de sare, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 6 Sep 2011

Ouale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului. Intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul ramas iar cand zaharul s-a caramelizat tapetam peretii oalei. In...

Briose cu ciocolata si banane

In Prajituri la 6 Aug 2011

Iata cum preparam reteta de Briose cu ciocolata si banane Intr-un bol batem ouale, zaharul si zaharul vanilat la mixer. Taiem 4 banane felii si le punem in acelasi bol mixand inca 2-3 min pana bananele se fac ca o pasta. Adaugam pe rand faina, praful de copt si esenta de vanilie...mixand...

Tort Noire

In Torturi la 31 Iul 2011

Biscuitii ii zdrobim, topim 350 grame de unt...apoi amestecam untul topit cu biscuitii. Intr-o tava de chec si in una de tarta( sau orice tava doriti) punem folie alimentara apoi adaugam compozitia obtinuta iar cu o lingura apasam bine. Punem tavile la frigider pana facem restul compozitiei....

O nebunie- Noire!

In Prajituri la 22 Iun 2011

Topim 150 gr de unt, biscuitii ii zdrobim iar peste ei punem untul topit si amestecam. Intr-o tava de chec punem folie alimentara, turnam compozitia obtinuta si cu o lingura pisam bine. Se da la frigider pana se face restul compozitiei. Intr-o craticioara topim 250 gr de ciocolata, lasam...

Gogosele

In Dulciuri la 3 Iun 2011

Turnam faina intr-un bol, in mijloc facem o gaura in care adaugam restul ingredientelor(fara ulei:P) si incepem sa framantam. Cand aluatul este gata il lasam la crescut cca 1 h apoi il intindem pe masa de lucru iar cu un pahar dam forma gogosilor dupa care le punem in uleiul incins. La sfarsit...

Cornuri cu gem de mure

In Dulciuri la 29 Mai 2011

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc punem apa calduta si drojdia pana se formeaza o maia...adaugam zaharul, sarea, uleiul si iaurtul si incepem sa framantam. Dupa ce am terminat de framantat lasam aluatul sa creasca cam 1 ora apoi trecem la facut cornurile. Impartim aluatul in...

Tort de biscuiti cu inghetata

In Torturi la 24 Mai 2011

Inmuiem biscuitii in lapte...se pun 3 straturi de biscuiti iar intre ele se adauga 2 straturi de inghetata.Pregatim frisca conform intructiunilor de pe pachet. Ornam cu frisca si cu cereale. Se da la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!

Tort de 27 pe 27

In Torturi la 27 Mar 2011

Pt frisca: Intr-un bol punem laptele rece(150ml) turnam praful de frisca, batem bine cu mixerul, adaugam intaritorul si mai batem cu mixerul 2-3 min.Punem la rece pana sunt gata si cremele. Pregatim cremele : intr-un castronel punem 2-3 linguri de zahar, praful de budinca de caramel si...

Tarta cu visine si frisca

In Dulciuri la 12 Mar 2011

Punem intr-un vas ouale, zaharul+cel vanilat, laptele, uleiul si praful de copt....apoi batem cu mixerul. Dupa ce e gata compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care adaugam visinele(fara samburi). Se lasa la cuptor 35-40min...primele 10 min la foc mare...apoi cca 30...

Tort de biscuiti

In Torturi la 21 Feb 2011

Pregatim frisca conform retetei de pe pachet. Punem intr-un vas 150 ml lapte rece, adaugam continutul plicului de praf de frisca+ intaritorul.Amestecam cu mixerul, apoi dam la rece. Pregatim budinca: punem intr-un castronel 100 ml lapte cu 5 lg de zahar dupa care adaugam plicul de...

Gogosi cu glazura de ciocolata

In Dulciuri la 20 Feb 2011

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre timp pregatim glazura de ciocolata. Punem intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, 1 lingura de...

Tort Racheta de tenis

In Torturi la 12 Feb 2011

Frisca:  Batem bine frisca cu 450 ml lapte, adaugam cele 3 plicuri de intaritor, mierea si esenta. Apoi frisca o lasam la frigider pana o punem pe tort. Glazura: Punem ciocolata intr-o craticioara(eu am dat-o prin razatoare pentru a se topi mai repede), punem craticioara pe baie...

Afisate 181 - 197 din 197 retete    

Postari recente

publicat la 18.08.2020

Desert pancakes cu ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Leu

O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]