publicat la 19.05.2019
publicat la 19.05.2019
publicat la 06.12.2018
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Varza cu afumatura
Tocam varza fideluta, o punem intr-un bol si o amestecam cu putina sare, o lasam 10 min. Legumele le spalam si le tocam maruntel, o sa le calim putin in ulei alaturi de scarita sau ce aveti. Adaugam varza peste legume impreuna cu apa cat sa o acopere. Sare si piper adaugam mai spre sfarsit....
Ciorba cu pastai
Taiem legumele dupa preferinte, eu le tai mai mic. Taiem coasta, sunca ce doriti afumata sa fie sa dea gust ciorbei. Le calim putin in ulei cat sa se inmoaie usor. Adaugam apa sare si piper si lasam sa fiarba la foc mediu pana s-au fiert legumele. Gustam si din coasta carne sa fie ...
Ceafa de porc la tigaie
Portionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu un capac, lasam pana se patrunde tot lichidul. Taiem ceapa solzisori o adaugam peste carne,...
Carnati condimentati
Se toaca carnea sau o cumparam deja tocata, se pune intr-un castron se condimentează cu usturoi, boia, cimbru, sare si piper, cine doreste putin ardei iute, daca vreti picanti. Nu condimentam din prima cu o anumita cantitate, pe parcurs ce amestecam compozitia, potrivim de gust. Putina apa...
Musaca de dovlecei
Taiem felii dovleceii si presaram sare, ii lasam deoparte sa se scurga surplusul de apa. Ne ocupam de carne, care este deja tocata, curatam cepele, ardeiul, le tragem la tigaie, punem si putina apa sa se inabuse, nu sa facem prajeala. Adaugam carnea peste legume, amestecam sa nu se formeze...
Paste cu dovlecel
Punem pastele la fiert, in apa cu putina sare. Curatam dovlecelul, il taiem cubulete, zdrobim si usturoiul, le punem intr-o craticioara, unde am adaugat putin ulei masline. Le amestecam, punem si pasta de rosii cu putina apa, lasam sa scada putin sosul. Dupa ce au fiert pastele, le scurgem...
Friptura pe grill
Adaugam condimentele intr-un castron, alaturi de jumatate pahar cu bere, 3 linguri ulei masline sau de care aveti, zdrobim catei de usturoi si ii punem peste condimente. Se iau feliile de ceafa, in castron si incepem sa masam feliile cu aceasta marinata. Dam la frigider 1 h, pentru a-si lua...
Saramura pui
Condimentam pulpele (sau un pui, ce aveti), le lasam minim 1h, sa patrunda aromele. Dupa aceea, le frigem pe gratar sau in tigaie grill. Cat timp se frig, preparam saramura. Frigem si legumele. Intr-o oala, punem apa, rosiile si ardeiul le taiem micut, condimentele enumerate mai sus, lasam sa...
Desert orez cu lapte
Trecem orezul printr-un jet apa, apoi il punem la fiert in apa. Cand este aproape fiert, il scurgem de apa ramasa si adaugam laptele, coaja lamaie si portocala, putin zahar. Lasam la foc mic si amestecam sa nu se prinda. Cand este gata, servim cu o lingurita de sos de fructe de...
Pilaf cu legume
Spalam orezul., Legumele, dupa ce au fost taiate marunt, se pun intr-o cratita si se calesc in putin ulei, dupa care adaugam si orezul si il amestecam si pe el pentru cateva secunde. Acoperim orezul si legumele cu apa calduta, asezonam cu putin delikat si curry, punem capacul, lasam la foc...
Fasole prajita
Punem de cu seara, fasolea in apa, la inmuiat, schimbam de 2 ori apa. Dimineata, punem fasolea la fiert, la foc potrivit, cu o lingurita de inox in apa ca sa fiarba mai repede, (de la lume adunate). La a 3 tura, punem 1 bucata pastarnac si 1 de telina, la fiert cu fasolea. Dupa ce a fiert,...
Burgeri de vita
Am tocat carnea, ceapa am calit-o putin, mai mult inabusita, am amestecat cu condimente carnea si ceapa. Dupa aceea, am format chiftelele si le-am dat la frigider 20 minute. Dupa ce s-au racorit si s-au amestecat aromele, am incins tigaia grill, am stropit cu putin ulei cat sa nu se lipeasca,...
Pulpa de porc cu sos
Am luat si am feliat bucata de carnita, felii de aproximativ 1 cm, le-am rumenit intr-o tigaie, cat sa le schimb culoarea, dupa aceea le-am scos pe o farfurie. Tocam ceapa solzisori, o calim in uleiul ramas de la friptura (sa nu fie mult ulei), punem si rosiile, cimbru, vin, sare piper, lasam...
Tocanita de ciuperci
Daca tot este post, am pus in practica reteta aceasta rapida, merge si ca o garnitura. Am taiat felii ceapa si usturoiul, le-am calit putin, in ulei, cat sa se inmoaie ceapa, dupa aceea am taiat si ciupercile felii, impreuna cu ardeiul. Le-am pus peste ceapa, dupa aceea i-a venit randul si...
Paine rapida
Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam. Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact. Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il...
Pilaf cu carne de curcan
Luam carnea de curcan si o punem la fiert, luam spuma si lăsăm la foc mediu, cca. 40min. Intr-o cratiță, punem carnea fiarta si tăiată în bucățele mai mici, o punem la prăjit în puțin ulei, să își schimbe fata, adăugăm și prazul tăiat rondele, (doar partea...
Placinta cu iaurt
Scoatem din frigider iaurtul si ouăle și le lăsăm la temperatura camerei. Se amesteca bine ouăle cu iaurtul, până ce se omogenizează, iar compozitia devine ca o crema, apoi adaugăm zahărul în ploaie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. În tava...
Tort de post
Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie) peste amestecul lichid , puneti si esenta de vanilie, amestecati bine sa nu fie cocoloase. ...
Tort cu mere
Separăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase. Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare. La final trebuie sa obtinem o compozitie ca de bezea, tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile, amestecam încet...
Zacusca rapida
Se coc vinetele, ardeii, se pun intr-un castron 10 min. Cu capac, pentru a se curata de coaja mai ușor. Se toaca mărunt alături de ceapa, punem ulei in cratiță lăsăm ceapa să se pătrundă, punem vinetele si ardeii, roșiile pasate la blender, punem foaia de dafin, zaharul,...
Biscuiti fragezi
Untul lasat la temp.camerei se amesteca cu zaharul sau siropul de artar, se adauga oul si extractul de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se cerne faina care se amesteca cu praful de copt si o turnam peste compozitie. Tocam marunt visine din compot, merisoare si radem putina coaja...
Placinta cu spanac
Este pentru prima data cand incerc aceasta placinta,este usor de facut si e gustoasa. Am folosit spanac congelat dar merge si proaspat, am taiat ceapa marunt,am pus-o la calit putin,peste am adaugat spanacul,car a fost scurs de apa in prealabil, l-am calit pana sa evaporat apa. Intr-un castron...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Am spalat capsunile si am indepartat coditele. Puteti lasa capsunile intregi sau daca sunt prea mari le puteti taia in bucati mai mici. Am pus capsunile intr-un oala si le-am lasat sa fiarba pana cand curge dupa lingura a un fir de ata. La sfarsit adaugam...
Drob de pui
Calim putin ficatul,dupa il dam prin robot sa il maruntim,il amestecam cu carnea t. Ceapa si verdeata se toaca la randul lor marunt. Se amesteca bine toate ingredientele (carnea, ficatul, ceapa, verdeata si 3 oua) apoi se condimenteaza dupa gust. Ungeti formele cu ulei si...
Ciorba a la grec
Am fiert pulpele impreuna cu o ceapa, sare si vegeta... dupa ce au fiert, ceapa am scos-o, carnea am taiat-o bucatele. Morcovii i-am dat pe razatoare, am spalat orezul si am pus la fiert impreuna cu supa... am lasat sa fiarba orezul, morcovul si am pus carnita peste. Intre timp am...
Tagliatelle cu ciuperci
Se pune apa cu putina sare la fiert pentru tagliatelle. Intre timp intr-o tigaie pune usturoiul feliat intr-o lingura de ulei,doar 1-2 minute nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Adaugam ciupercile proaspete sau din conserva, pe care le taiem felii in prealabil. Le lasam sa se patrunda, apoi putem...
Gnocchi cu ciuperci
Curatam ciupercutele,le spalam, taiem jumatate de ceapa pestisori o punem intr-o tigaie si o calim putin, alaturi de ciuperci si un catel de usturoi zdrobit, 2 linguri de bulion si le lasam sa se caleasca,dupa le dam deoparte. Fierbem apa cu sare, dupa ce fierbe adaugam si...
Chifle cu chimen
Din ingredientele de mai sus se face o coca: drojdia o dizolvam intr-o ceasca cu zaharul si putin lapte caldut, lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un praf de sare si incepem sa framantam pana se desprinde de pe maini. Dupa ce am terminat de...
Macrou cu sos de rosii
Se curata pestele si se taie bucati, se aseaza intr-o tava unde adaugam ceapa taiata solzisori,morcov, condiment peste,2 catei de usturoi,sucul de rosii si jum pahar cu vin. Bagam la cuptor tava si lasam pana pestele absoarbe sosul. Servim cu cartofi natur.
Briose aperitiv
Se amesteca faina, ouale, praful de copt, sarea si piperul pana capata o consistenta de chec, se adauga restul ingredientelor spalate, curatate si taiate marunt in prealabil. Amestecam toate ingredientele usor pana la omogenizare, se pune cate o lingura mare de amestec intr-o forma de briosa unsa...