Chifle cu chimen

de ella 87 in Piine, 7 Aug 2014 | 3312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 2 oua - la temperatura camerei
  • 1lingurita zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 200 ml lapte caldut
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu chimen:

Din ingredientele de mai sus se face o coca: drojdia o dizolvam intr-o ceasca cu zaharul si putin lapte caldut, lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un praf de sare si incepem sa framantam pana se desprinde de pe maini.

Dupa ce am terminat de framantat, punem ghemul de coca la dospit, cca 1 h, dupa ce l-am despicat si am cernut putina faina. Scot aerul un pic din ea, apoi o impart in 8 bucati, pe care le mai las vreo 10 minute la odihnit. Le pun apoi in tava de copt acoperita cu hartie, la distanta unele de altele, le ung cu ou si presar chimen sau ce doriti.

Lasam tava la 160°C pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Japoneze cu lapte si unt