epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete

Briose cu ciocolata si mure

In Prajituri la 28 Iul 2010

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt.Adaugam...

Paste cu ciuperci, ardei si dovlecel

In Spaghete la 28 Iul 2010

SE fierb spaghttele in apa cu sare acoperite la foc mic 10 minute.S scrug apoi sub un jet scurt de apa rece.Se rastoaran intr-un castron si se picura ulei de masline in care am zdrobit anterior un graunte de uturoi cu lama unui cutit lat. In timpul cat au fiert spaghettele noi am curatat...

Ananas la gratar cu sos de ciocolata

In Dulciuri la 27 Iul 2010

Se incinge o tigaie gratar curata si se unge cu putin unt.Se aseaza frigaruiele cu cubulete de fructe sau rondelele de ananas. Ananasul trebuie sa fie rondele nu cubulete si il crestati cu un cutit din loc in loc pe margine. Se intorc si pe aprtea cealalta si apoi se scot sa se raceasca pe...

Ceafa de porc cu lutita

In Porc la 27 Iul 2010

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea. Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si...

Cartofi cu sfecla rosie si porumb

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2010

Se curata cartofii de coaja si se spala, se taie cubulete si se fierb pe jumatate.Se unge forma de guguluf din teflon cu unt si se incinge bine cuptorul cateva minute. Se aseaza cartofii semifierti, sfecla cubulete, rondele de ardei rosu si boabele de porumb deasupra si iar bucayele mici...

Ciorba de burta cu smantana

In Ciorbe la 27 Iul 2010

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare. Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar...

Salata "Minge de fotbal"

In Salate la 26 Iul 2010

Pieptul de pui fiert se toaca marunt de tot.Se toaca si castraveciorii si se scurg bine de zeama, se scurg si boabele de porumb si se amesteca toate.  Separat preparam maioneza din galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare. Amestecam salata cu maioneza, o asezam intr-un...

Briose cu cirese

In Prajituri la 23 Iul 2010

Se face o compozitie pufoasa ca de pandispan din galbenusurile frecate cu zahar, albusurile batute spuma tare cu un parf de sare si faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga si esenta de vanilie. Compozitia se toarna in tava cu forma de briose unse putin cu...

Dantelata

In Prajituri la 23 Iul 2010

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu...

Masinuta lui Mishu Fotbalistul

In Prajituri la 23 Iul 2010

Se rup biscuitii bucatele mici si se stropesc bine cu lapte.Separat topim toata ciocolata la bain marie si adaugam la sfarsit si untul plus lapte cam 6 linguri. Cand e gata turnam peste biscuiti si amestecam bine dar pastram o parte din ciocolata topita pt.glazura.Adaugam 4 linguri de gem...

Mozzarelle

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Foarte rapid de facut , nu exista ceva mai simplu dar gustul e desavarsit.Se scot patratelele de foietaj sa se dezghete, se presar putin parmezan razuit si apoi se taie cate 3 feliute de mozzarela si o jumatate de rosie cherry plus un varf de crenguta de rozmarin.Se dau la cuptor pe o tava...

Chisalita olteneasca

In Supe/Ciorbe la 22 Iul 2010

Se culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se amesteca cu 2 linguri de faina si cu acest amestec se ingroasa ciorba noastra de corcoduse (chisalita).Se...

Prajitura cu visine si ciocolata alba

In Prajituri la 21 Iul 2010

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt si cu ciocolata alba...

Prajitura cu zmeura si cocos

In Prajituri la 21 Iul 2010

Se prepara extrordinar e rapid si e tare gustoasa.Daca aveti blatul gata cumparat totul e foarte usor de asamblat: se mixeaza crema de mascarpone cu frisca  si cu o lingura de nuca de cocos si se intinde direct peste foaie de blat.Apoi presaram cu grija din loc in loc cateva fructe de...

Prajitura Alunella

In Prajituri la 21 Iul 2010

Am insiropat blatul cu sirop de zahar ars(caramelizam zaharul si apoi adaugam apa sau zeama de compot de fructe). Apoi am preparat crema de vanilie prima si apoi cea de ciocolata.Le-am ingrosat cu putin amidon pe fiecare(cam 2 linguri la fiecare crema) si nu am pus chiar tot laptele cerut pe...

Foietaje cu branza si ardei

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2010

Se dezgheta foaia de aluat, se intinde pe o suprafata curata presarata cu faina si apoi se da cu un praf de piper si unul de curry Urmatorul strat va fi de branza faramitata iar pe mijloc se aseaza suvite de ardei putin calit inainte. Se ruleaza un baton si se taie apoi rulouri. Se ung...

Ficatei in sos cu mamaliguta

In Ficat la 21 Iul 2010

Se spala costitele si se preara pe ele boia, boabe de mustar si sare.Se picura ulei si se baga la cuptorul preincins si se lasa sa se rumeneasca. Ficateii se spala bine si se pun intr-o craticioara cu apa si ulei sa se inabuse.Se da un praf de sare.Apoi se dau deoparte putin. Separat...

Aripa de curcan inabusita cu legume

In Curcan la 21 Iul 2010

Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca Doubletta.Deasupra se pune sita pt.aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume. Se lasa 1/2 ora.Apoi se desface carnea de pe osul aripii si se adauga in tigaia adanca.Se adauga si legumele de la aburi si se acopera cu...

Chiftelute din brocoli

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2010

Se desfac bucehtelele de brocoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare, cand clocoteste se opreste focul si se scurg bine de apa.Se pun intr-un castron si se amesteca cu un cartof fiert si zdrobit si cu oul batut.Se da un praf de sare si piper.Se adauga 2 linguri de faina.Se amesteca si cu...

Pinguinul din farfurie

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Se fierbe oul si se curata de coaja sub jet de apa rece.Se taie putin baza pentru stabilitate.Se fac aripioare si capsor din masline negre ce se fixeaza cu o scobitoare. Se taie 2 rondele din morcov si se cresteaza putin realizand talpitele si cioculetul. Crema de branza se amesteca bine cu...

Chiftelute de dovlecei cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Se curata dovleceii de coaja, se dau pe razatoare si se da un praf de sare.Se lasa sa se adune zeama si se scurg.Apoi se amesteca cu branza rasa si oul batut, putina faina si marar tocat. Se formeaza chiftelute care se tavalesc prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Cartofi marinati in lapte

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2010

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie rondele grosute.Se decupeaza cu o forma de fursec inimiore din rondelele de cartofi. Acestea se tin intr-un castron de plastic cu 2 cani de lapte rece cam 40  de minute. Apoi se incinge cuptorul, se aseaza inimioarele de cartofi in tava...

Chec cu cacao Inimioara

In Prajituri la 16 Iul 2010

 Am batut 3 albusuri spuma tare pana se tine castronul cu fundul in sus si nu cade spuma.Apoi am adaugat usor 3 galbenusuri si am amestecat cu un tel de plastic.Apoi am amestecat intr-o farfurie adanca 2 linguri de cacao pudra, 4-5 linguri de faina alba, 2 linguri de zahar pudra si un...

Piept de pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon

In Pui la 16 Iul 2010

Se curata pieptul de pui de piele si os, se spala bine si se bate bine cu ciocanul de snitele.Se da un praf de piper. Branza si cascavalul se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu un ou mic crud.Apoi se toaca firul de ceapa verde si se adauga in acest amestec. Amestecul se intinde si se...

Pentru "Fata cu parul de foc"

In Dulciuri la 14 Iul 2010

Cu un cutit foate ascutit si micut sa-l putem manui usor, se decupeaaza un maner si margini in zig zag dintr-o portocala mare. Se toaca cubulete mici restul de fructe si se amesteca usor.Apoi se umple cosuletul din potocala cu acest amestec. Se poate servi asa simplu sau puteti face un...

Tagliatelle cu dovleac

In Paste la 12 Iul 2010

Se pune apa cu putina sare la fiert si cand clocoteste se adauga tagliatellele.Se acopera si se da focul mic inca 10 minute.Apoi se scurg si se tin acoperite.Se pregateste sosul diN 200 ml apa 3 linguri pasta de tomate, prazul taiat rondelute, 1 graunte usturoi taiat feliute, cubulete de dovleac,...

Sos Nachos Cheese

In Sosuri la 12 Iul 2010

Se topeste branza cu smantana impreuna la bain marie.Apoi tocam marunt castraveciorul murat picant si mararul verde si amestecam cu sosul de branza. Mai adaugam 3 boabe de piper negru zdrobit atunci pe loc.Servim intr-un bol cu ardeiul iute infipt in sos si alaturi de triunghiuri crocante de...

Sarmalute din porc cu curcan

In Porc la 12 Iul 2010

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut .Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si...

Ciorbica de cartofi cu rosii

In Ciorbe la 12 Iul 2010

Se  spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja si tocate marunt.Se mai adauga si sare, o lingurita si apoi si boiaua. Apoi 3 linguri de bulion si o...

Cosulete din rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2010

Se alege un cutitas foarte ascutit si cu varf ascutit.Se taie rosiile pe jumatate si apoi se scobesc cu o lingura.Din jumatatile celelate decupam manerele pentru cosulete. Facem un amestec din branza faramitata , untul moale si smantana, adaugam la sfarsit patrunjelul tocat marunt sau mararul...

Afisate 211 - 240 din 467 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]