epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete

Gogosele mexicane-churros

In Dulciuri la 13 Aug 2010

Puneti pe foc apa cu un praf de sare si cand apa clocoteste adaugati faina amestecand cu un tel nemetalic.Adaugati si zaharul pudra. Luati compozitia de pe foc si incercati sa obtineti un  aluat cat mai compact, fara cocoloase.   Umpleti o punga de ornare cu...

Fasole cu piept de porc impletit

In Porc la 12 Aug 2010

 Se fierbe fasolea in apa cu sare schimband de 3 ori apa. Trebuie capac sau sistemul Doubletta cum am folosit eu care e mult mai rapid. Pieptul de porc felii lungi se taie pe lung indepartand partile cu os. Aceaste fasii obtinute se impletesc cate 2 si se prind cu scobitori. Se prajesc in...

Prajitura Bulinuta

In Prajituri la 12 Aug 2010

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar. Se...

Figgy

In Dulciuri la 11 Aug 2010

Se rade fin putin ghimbir, se presara zahar brun peste el si se caramelizeaza in tigaie.Apoi se toarna putina miere cu unt peste acesta si se creeaza un sosulet delicios.Se adauga acolo smochinele si  banan rondele, s elasa puti sa absoarba aromele. Se taie romburi de aluat fraged.Se...

Budinca de orez cu pui si ciuperci

In Pui la 11 Aug 2010

Mod de preparare: se toaca marunt pieptul de pui, ceapa si usturoiul si se calesc putin in tigaie , doar pana ce nu mai e carnea roz.La fel ciupercutele tocate marunt de tot se calesc bine in putin ulei se sareaza si se amesteca apoi cu carnea.Apoi feliile de paine bucatele se amesteca bine cu...

Cartofi taranesti

In Mancaruri de legume la 11 Aug 2010

Se curata de coaja cartofii si se taie sferturi.Se aseaza intr-o tava mare , se picura ulei si putina apa cat sa-i acopere. Se baga la cuptor cam 10 minute.Se scoate tava si se aseaza deasupra bucatele de costita si rondelute oblice de praz.Se da cu sare si piper deasupra si se mai...

Tartine cu tzatziki

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2010

Se unge cu putina margarina fiecare felie de paine toast si se prajeste intr-o tigaie de tip Doubletta sau pe o plita pe ambele parti. Se pregateste intre timp tzatzikiul putin modificat, dam castravetele curatat de coaja pe razatoare si-l lasam sa se scurga de zeama.Tocam marunt mararul si...

Ciorbita de sir

In Supe/Ciorbe la 11 Aug 2010

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o tigaita calim usor ceapa taiata patratele si adaugam apoi un amestec facut din o lingura de vin , 2...

Budinca de brocoli

In Mancaruri de legume la 10 Aug 2010

Se fierbe pieptul de pui si se toaca marunt cu cutitul.Apoi se opareste brocoli desprins in buchetele in putina apa cu sare, apoi se scoate si se scurge.Se unge o tavita mica (eu am folosit tavita inimioara de silicon), se aseaza buchetele de brocoli si pieptul de pui tocat, rondelute de...

Perisoare de pui in sos rosu

In Pui la 9 Aug 2010

Se curata si se toaca marunt cepele.Cea mare se foloseste la sosul de rosii iar cea mica se va folosi la perisoare. Sosul se face calind ceapa mare tocata marunt, morcovul ras si ardeiul tocat marunt in putin ulei.Se adauga apoi rosiile in bulion tocate marunt si cu multa zeama.Se mai adauga...

Primul meu tort

In Torturi la 9 Aug 2010

Se pregateste blatul de tort din compozitia de pandispan turnata intr-o tava rotunda unsa si tapetata.Se coace , se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in 3.Se insiropeaza cu un sirop facut simplu din apa cu putin zahar si cateva picaturi esenta de rom. Se pregatesc cremele batute cu...

Castelul de clestar pentru Pietrica Roz

In Prajituri la 6 Aug 2010

Am pregatit forma de silicon spaland-o bine si uscand-o.Am separat apoi galbenusurile de albusuri si le-am batut separat, albusurile cu un praf de sare, si galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Le-am impreunat si apoi am adaugat nuca de cocos albastra cu fulgii d eciocolata alba de menaj...

Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!

In Torturi la 6 Aug 2010

Se face blatul ca la pandispan obisnuit, seprama galbenusurile de albusuri si el batem sperat, galbenusurile cu zaharul , albusurile cu un praf de sare .Apoi se impreuna si se adauga si faina cu praful de copt.Apoi se toarna in atva unsa cu outin unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptorul...

Salata 3 flavours

In Salate la 4 Aug 2010

Se spala legumele. Rosiile se taie rondle si apoi jumatati.Se aseaza primele pe marginea platoului. Ardeiul de taie rondle si se intercaleaza cu feliile de rosie. Se curata morcovul  de coaja si apoi cu unealta de curatat legume continuam sa desprinem suvite subtiri de...

Cuburi de legume pt.ciorba

In Conserve la 3 Aug 2010

Am curatat morcovul si radacina d etelina d ecoaja si le-am tocat marunt.Am spalat bine toate legumele si verdeata si le-am tocat marunt.Le-am pus la fiert in putina apa cu o lingurita rasa de sare mare.Apoi le-am scurs bine si le-am pasat cu blenderul de mana pana s-au facut ca o pasta.Am turnat...

Platou haiducesc pt. Bucataras(i)

In Vita la 3 Aug 2010

Se spala carnea de vita si se taie bucatele potrivite.Se pune intr-un castron la marinat cu uleiul, otetul vinul, foile de dafin, boabele de mustar si piper.Se lasa cel putin o ora dar indicat e mai mult chiar.Apoi se scot si se pun intr-un tuci cu putin ulei si o cescuta de zeama de legume.Se...

Ficat pe plita cu ardei copti

In Ficat la 3 Aug 2010

Am spalat ficatul de vita si l-am asezat felii groase intr-un castron cu o ceasca de lapte turnata peste ele si l-am dat cateva ore la  rece sau peste noapte puteti sa-l tineti la frigider. Apoi se scoate, se spala sub un jet scurt de apa rece si se pune intr-un tuci uns cu putin ulei si...

Flori de dovlecel umplute

In Mancaruri de legume la 2 Aug 2010

Se culeg florile de dovlecei cu grija sa nu strivim petalele, se spala florile si apoi se indeparteaza cu grija pistilul.Se face un amestec de brazna rasa cu dovlecel ras si cu usturoi si patrunjel tocat.Se umplu florile cu acest amestec si se aseaza intr-o tavita mica unsa cu unt(eu am...

Ciorba taraneasca de perisoare

In Ciorbe la 2 Aug 2010

Se curata legumele de coaja si se da pe razatoare morcovul si dovlecelul iar restul se toaca marunt.Se pun la fiert in apa cu putina sare toate legumele mai putin rosiile care se pun mai tarziu cand celelalte au fiert pe jumatate, ele fiind mai moi.Separat pregatim perisoarele amestecand carnea...

Muraturi asortate cu ghimbir

In Muraturi la 2 Aug 2010

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii, telina, ghimbirul, sfecla si gutuia.Se scot semintele de la gogosar si se taie felii. Se taie sfecla cubulete si cateva inimioare, apoi telina si gutuia felii subtiri, morcovii rondele, ghimbirul...

Clatite cu nuca si miere

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Se face aluatul de clatite si se incinge tigaia (azi am facut in premiera clatite in Doubletta si ies foarte bine findca esti sigur ca nu se lipesc).Se unge cu putin unt si se ia cu un polonic din compozitie si se toarna in tigaie.Se lasa sa se coaca pe o parte si s eintorc si pe...

Carnaciori in aluat de casa

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Se pregateste aluatul amestecand faina cu praful de copt si apoi cu untul topit in mijloc si cu galbenusul si praful de sare.Se adauga putin apa calduta si se framanta aluatul ca cel de paine pana e pufos.Apoi se tine un pic la rece, se intinde o foaie. Se taie rondele de carnati si se pun pe...

Tarta cu zmeura

In Prajituri la 29 Iul 2010

Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante. Se face un aluat fraged din margarina, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri cat sa acopere o tava rotunda de tarta.Se aseaza prima foaie in tava si se introduce in cuptorul incins...

Arici cu mascarpone

In Prajituri la 29 Iul 2010

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora. Intre timp facem crema de mascarpone cu cacao.Frecam bine crema...

Tort cu mere si crema de zahar ars

In Torturi la 29 Iul 2010

Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece. Merele se curata si se taie in jumatate, apoi le asezam in cratita cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu...

Vitel in sos cu vin

In Vita la 29 Iul 2010

Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi scoatem usturoiul si frunza de dafin si adaugam carnea  de vitel splata si tocata cubulete.Lasam la...

Budinca de mamaliga cu ficatei si ciuperci

In Ficat la 29 Iul 2010

Ficateii se spala si apoi se soteaza intr-o tigaie cu unt si putina apa acoperiti.snt gata cand sunt maoi si patrunsi in interior fara sa mai fie sange. Se curata ciupercile si ceapa si se taie ciupercile lamele si ceapa solzisori.Ardeiul se spala si se curata de seminte, se taie rondelute.Se...

Pernite de pui crocante

In Pui la 28 Iul 2010

Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care combina mult gustul dulce cu cel picant. Iata...

Rulada de pui Caleidoscop

In Pui la 28 Iul 2010

Se toaca marunt ardeiul gras rosu si verdeata. Se unge cu ulei de masline o folie de aluminiu, se aseaza cate o bucata de file de piept de pui peste care asezam in ordine verdeata tocata, ardeiul rosu calit (doar putin, ca sa nu se duca culoarea) si apoi baghetele de cascaval. Se ruleaza ,...

Tabla de sah

In Porc la 28 Iul 2010

Cartofii curatati de coaja si spalati se fierb putin in apa cu sare daca sunt prea mari.  Se taie cuburi potrivite din cartof si din carne de porc.Se aseaza alternativ cuburile ca o tabla de sah si se invelesc cu folie de aluminiu, se stropesc cu putin unt si sare si se dau la cuptor...

Afisate 181 - 210 din 467 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]