Preparare mini-savarine:
Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ.
Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior).
Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează...
Frecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute.
Din compoziția răcită luăm cam...
Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja...
Rețeta cremei de vanilie o găsiți AICI (dar faceți crema în cantități mai mici, în funcție de câte cupe faceți). Puteți face crema, o depozitați în frigider iar când vin musafiri faceți doar asamblarea. Se strecoară vișinele din compot iar...
Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt.
Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat.
Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de...
Preparare crema:
Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca.
Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia...
Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs.
Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii.
Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr....
Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs.
Pregătim aluatul:
Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă.
Separat frecăm untul...
Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:
1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.
2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.
După ce am efectuat aceste...
Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii.
Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi...
Preparare caramel:
Într-o tavă punem zahărul la caramelizat cu o lingură cu apă. După ce s-a caramelizat zahărul, vom întinde caramelul pe restul tăvii şi pe pereţii tăvii iar apoi se lasă la răcit. Peste caramelul răcit vom pune murele congelate(o să lase un...
Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte...
Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit.
Preparare blat:
Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi...
Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă). După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit....
Începem prin a face cremele.
Preparare crema 1:
Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte. Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie....
Preparare blaturi:
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa...
Cremă:
cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute.
Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html
Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti.
Preparare aluat:
Se bat ouăle cu zahărul şi...
Preparare blat:
Se caramelizează jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când s-a făcut caramelul, stingem cu laptele şi lăsăm la foc mic până se topeşte tot caramelul. Mai amestecăm din când în când. După aia dăm...
Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale.
Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat.
Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în...
Floricele se fac în două tranşe.
Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul.
Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului.
Se pun boabele de...
de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html
Preparare aluat:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând...
sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html
Preparare cremă
Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar...
Preparare aluat:
Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în...
Preparare aluat:
Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr iar deasupra presărăm puţină făină. Se lasă la dospit vreo 15 de minute. Se face o gaură...
Începem prin a face aluatul.
Facem maiaua din laptele călduţ cu puţin zahăr şi drojdie. Se presară puţină făină şi se lasă la dospit preţ de 30 de minute.
Făina o cernem, o punem într-un vas mare, facem o gaură în mijlocul ei, turnăm zahărul, punem...
Stafidele de pun la înmuiat cu rom.
Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul.
Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Se pun albuşurile, amestecând de jos...
Preparare aluat:
Incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta.
Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut.
Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute.
Intr-un alt vas mai mare cernem faina.
Punem peste...
se fierb melcisorii al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece.
Peste paste radem branza, punem jumatate din cantitatea de coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul.
Batem 6 oua si le punem peste paste. Amestecam usor pana se omogenizeaza, dar fara a faramita melcisorii....
Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.
Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.
Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.
Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga...
Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar.
Intr-un bol punem folie alimentara,...
Mini-savarine
Preparare mini-savarine: Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ. Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior). Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează...
Bomboane Raffaello
Frecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute. Din compoziția răcită luăm cam...
Chec cu ness
Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja...
Desert de vanilie la cupă
Rețeta cremei de vanilie o găsiți AICI (dar faceți crema în cantități mai mici, în funcție de câte cupe faceți). Puteți face crema, o depozitați în frigider iar când vin musafiri faceți doar asamblarea. Se strecoară vișinele din compot iar...
Prăjitură cu brânză (fără aluat)
Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de...
Prajitura de iaurt cu visine si crema de vanilie
Preparare crema: Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca. Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia...
Dulceaţă de vişine
Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs. Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii. Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr....
Prăjitură cu caise
Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs. Pregătim aluatul: Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă. Separat frecăm untul...
Compot de vişine
Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape: 1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă. 2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs. După ce am efectuat aceste...
Prăjitură cu vişine
Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii. Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi...
Tartă cu mure şi prune caramel
Preparare caramel: Într-o tavă punem zahărul la caramelizat cu o lingură cu apă. După ce s-a caramelizat zahărul, vom întinde caramelul pe restul tăvii şi pe pereţii tăvii iar apoi se lasă la răcit. Peste caramelul răcit vom pune murele congelate(o să lase un...
Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată
Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte...
Tort Kodrit Kadir
Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit. Preparare blat: Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi...
Tort de mere cu cremă de zahăr ars- pentru cel mai bun soţ din lume
Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă). După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit....
Tort Ion şi Ionela
Începem prin a face cremele. Preparare crema 1: Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte. Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie....
Tort pentru tati meu
Preparare blaturi: Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa...
Faguri cu cremă de ciocolată şi nuci
Cremă: cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute. Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti. Preparare aluat: Se bat ouăle cu zahărul şi...
Tort 2011 cu blat caramel şi cremă de griş
Preparare blat: Se caramelizează jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când s-a făcut caramelul, stingem cu laptele şi lăsăm la foc mic până se topeşte tot caramelul. Mai amestecăm din când în când. După aia dăm...
Fursecuri cu stafide şi ciocolată
Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale. Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat. Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în...
Floricele de porumb cu caramel- Popcorn
Floricele se fac în două tranşe. Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul. Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului. Se pun boabele de...
Cornuleţe cu rahat
de aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html Preparare aluat: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând...
Stangluri cu ciocolată
sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html Preparare cremă Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar...
Nuci fragede
Preparare aluat: Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în...
Cozonac pufos Ionix cu rahat şi cremă de nuci
Preparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr iar deasupra presărăm puţină făină. Se lasă la dospit vreo 15 de minute. Se face o gaură...
Ruladă cu mere pentru Roxănica mea~~ 16.12.1988 este cea mai frumoasă zi
Începem prin a face aluatul. Facem maiaua din laptele călduţ cu puţin zahăr şi drojdie. Se presară puţină făină şi se lasă la dospit preţ de 30 de minute. Făina o cernem, o punem într-un vas mare, facem o gaură în mijlocul ei, turnăm zahărul, punem...
Brioşe cu stafide şi ciocolată albă
Stafidele de pun la înmuiat cu rom. Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se pun albuşurile, amestecând de jos...
Plăcintă cu brânză
Preparare aluat: Incepem prin a face maiaua pentru foile de placinta. Drojdia se pune intr-un vas cu o lingura cu zahar si punem laptele caldut. Presaram putina faina peste lapte si lasam la dospit vreo 30 de minute. Intr-un alt vas mai mare cernem faina. Punem peste...
Budincă de melcişori cu brânză de vaci
se fierb melcisorii al dente si apoi se dau printr-un jet de apa rece. Peste paste radem branza, punem jumatate din cantitatea de coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul. Batem 6 oua si le punem peste paste. Amestecam usor pana se omogenizeaza, dar fara a faramita melcisorii....
Dulceata de gutui
Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert. Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore. Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit. Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga...
Griş cu lapte caramel şi fructe
Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar. Intr-un bol punem folie alimentara,...