Griş cu lapte caramel şi fructe

de ionix in Dulciuri, 12 Noi 2010 | 10889 vizualizari

 

sursa: click!pofta buna!
nu este un dulce care a fost prea apreciat dar am zis sa va impartasesc experienta mea :D poate voua o sa va placa :p
eu n-am pus stafide ci dulceata si i-am dat o aroma de lamaie...

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1/2 cana cu gris
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • nuca de cocos
  • 1 mar
  • o felie de lamaie
  • dulceata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Griş cu lapte caramel şi fructe:

Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar.

Intr-un bol punem folie alimentara, sa fie suficenta cat sa imbracam bolul si deasupra. Asezam, pe fundul bolului, felia de lamaie si pe margini feliute de mar. Turnam grisul fierbinte peste fructe si apasam pentru a se modela bine. Punem folia de aluminiu peste gris si dam bolul la frigider pentru circa 20 de minute. Luam folia de deasupra, asezam bolul cu fundu-n sus si tragem usor de marginile foliei. Va iesi usor din bol iar apoi indepartam folia alimentara. Presaram nuca de cocos si punem dulceata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

poti pune ce fructe doresti

2

reteta originala este cu stafide inmuiate in rom

3

este un desert rapid

Daca ti-a placut reteta noastra "Griş cu lapte caramel şi fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris