Compot de vişine

de ionix in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 7492 vizualizari

 

Pentru circa 12 borcane de 800 g de compot de visine... Simplu şi gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine 
  • 1 kg si 250 g zahăr
  • 6 l apă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:

1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.

2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.

După ce am efectuat aceste etape, vom pune apa cu zahărul la fiert, până când zahărul este topit iar apa clocoteşte. Cât timp apa fierbe, vom repartiza vişinele în borcane. 

Siropul, adică apa fiartă cu zahăr, se toarnă în borcane. Se pune suficient de mult sirop cât să acopere bine fructele. Imediat punem capacele pe borcanele cu compot de visine, acoperim cu nişte prosoape groase şi lăsăm până când se răcesc. 

Când s-au răcit, borcanele de compot de visine se transferă în cămară şi se servesc iarna.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu sunteţi siguri că vor ţine peste iarnă, puteţi să puneţi borcanele cu compot de visine în apă fierbinte la cuptor, pentru 30 minute. Dar mie-mi ţin fără să mai fac acest procedeu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de mere, reteta gustoasa si aromata