klausenburger_adica Lacrima

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.07.2009

RETETE53
PRIETENI69
Retete

Supa de mere cu gulii si lapte de cocos

In Supe la 18 Iun 2017

Căleşti ceapa, gulia, ţelina tăiate cubuleţe, într-o lingură de ulei. Când s-au îmuiat morcovii, pui apa, sare şi piper şi laşi la fiert. Când s-au fiert legumele de mai sus, adaugi merele tăiate cuburi şi laptele de cocos, dar şi cuişoarele, cimbrişorul...

Dobletino se da bun pe langa peste!

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2016

1.  Într-o tigaie neaderentă pune dovleacul curățat de coajă, de semințe și tăiat cuburi potrivit de mari. Pune puțin ulei (nu mai mult de 50 ml) și călește-l până devine lucios. Între timp răzuiește morcovii curățați și adaugă-i lângă dovleac. Mai...

Kokobubuline sau... spumoase de cocos

In Dulciuri la 30 Oct 2016

1. Topește untul și lasă-l la răcit, fără să se întărească la loc.  2. Bate albușul spumă, adaugă zahărul și bate iar până se întărește. Adaugă cocosul și la final untul topit și răcit, dar încă lichid. Amestecă prin răsturnare....

La joaca cu toamna: paste cu dovleac si pesto reinventat

In Penne la 21 Oct 2016

1.  Fierbe pastele conform indicațiilor de pe pachet. 2.  Taie dovleacul, curăță-l de semințe și taie-l în cuburi potrivit de mari. Trage-l în tigaie cu ulei până se înmoaie.  3.  Amestecă pesto-ul cu nucile macadamia tăiate grosier....

Pizza knishes povestite copiilor

In Pizza la 7 Feb 2016

1. Pune toate ingredientele uscate şi amestecă-le într-un castron. Adaugă treptat apa până obţii un aluat potrivit de tare pe care frământă-l bine până devine elastic şi se desprinde singur de pe mână, apoi lasă-l să se odihnească la temperatura camerei...

Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)

In Dulciuri la 14 Noi 2015

1. Amestecă făina cu sarea sau cu zahărul şi cu praful de copt; 2. adaugă untul moale şi amestecă (eu am folosit un robot de bucătărie care a amestecat ingredientele); 3. adaugă apa şi ai grijă doar nu-l faci ca pe-un văduv fără speranţă, adică prea moale....

Prăjitura de mălai făcută la maşina de pâine

In Dulciuri la 11 Noi 2015

Pune uleiul sau untul topit şi laptele în cuva maşinii de pâine şi adaugă ouăle bătute uşor în prealabil; adaugă zahărul, zahărul vanilat, făina de mălai, făina albă şi praful de copt;  programează maşina la modul "Prăjitură" (eu...

Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2015

1. Spală bine hrișca cu apă rece, acoper-o cu 3-400 ml de apă rece și las-o peste noapte să se umfle în pene, ori minim 8 ore dacă pe la tine Greuceanu a furat luna; 2. pune hrișca în blender și adaugă toate celelalte ingrediente; pentru rezultate optime,...

Ingheţată Tiramisu cu nerv de ciocolată şi pui de afine

In Dulciuri la 19 Iul 2015

1. Pune gălbenuşurile, zahărul pudră, laptele, Marsala sau lichiorul, mascarponele la un loc. Porneşte mixerul sau robotul de bucătărie şi amestecă bine, bine. Dacă vrei mai multă savoare, adaugă 2 pliculeţe de zahăr vanilat Bourbon.  2. După ce ai mestecat bine...

Fasole verde inobilată, numai bună pentru a se însoţi cu pâinea

In Salate la 12 Iul 2015

Fasolea curăţată de aţe şi ruptă în bucăţi potrivit de mari o pui la fiert în apă cu sare. Dai un clocot cât să se înmoaie uşor. O strecori, o limpezeşti în apă rece, o laşi la scurt în sită. Apoi, o dai prin maşina de tocat carne, ori o dai...

Sharlotka Suflet de Măr cu lacrimi de rodii

In Prajituri la 9 Noi 2014

1. Spală merele şi cu un cuţit şi o lingură scoate miezul şi cotorul din ele, fără a le găuri de tot; stropeşte şi mărul golit de miez, dar şi miezul, după ce ai îndepărtat alveolele în care stau seminţele şi seminţele; 2. taie miezul merelor în...

Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

In Pui la 2 Noi 2014

1. Spală bine dovleacul pe dinafară, taie un capac, scobeşte cu atenţie interiorul să nu rămână deloc sâmburi şi dă la cuptor, unde îl laşi să se coacă de jumătate. Pentru a şti cât s-a copt, verifici cu furculiţa. Când ea intră cu puţină...

Pizza "la masina de paine"

In Pizza la 4 Mai 2014

1. Puneti toate ingredientele pentru aluat in masina de paine conform cu instructiunile masinii (ingredientele uscate primele, sau ultimele, in functie de tipul masinii de facut paine). Setati pe programul scurt si lasati masina doar sa amestece si sa framante aluatul. Oprit-o cand a terminat de...

Paste vegetariene cu ciuperci si seminte

In Spaghete la 20 Sep 2012

1. fierbe pastele conform cu indicatiile de pe pachet si fierbe-le al dente; scurge-le si racoreste-le cu apa rece pentru a opri procesarea amidonului din ele si lasa-le la o parte; 2. curata legumele; taie ceapa cubulete (daca e uscata), taie ciupercile in bucati mai mari...

Coronita crocanta cu urda dulce si sos de iaurt cu fructe de padure

In Prajituri la 14 Sep 2012

1. amesteca urda cu zaharul pudra, lamaia si limeta, oul si anasonul; bate frisca si incorporeaz-o in urda, apoi pune amestecul la o parte; 2. separat amesteca scortisoara cu zaharul intr-o cana; 3. intinde o foaie, unge-o cu ulei, acoper-o cu o a doua foaie pe care o ungi de...

Pachetele cu legume aromate si chutney picant de ardei copt

In Mancaruri de legume la 6 Sep 2012

Pachetelele de legume 1. curata legumele, razuieste-le fin, adauga condimentele (nu pune sare, va inmuia legumele si inclusiv foile de aluat) si lasa la o parte; 2. intinde pe blatul de lucru foile; ia cate o foaie, unge-o cu putin ulei si taie-o in dreptunghiuri potrivit de mari...

Supa vegetariana de conopida

In Supe la 30 Aug 2012

1. Curata si spala toate legumele; taie morcovii si pastarnacul rondele, razuieste telina, taie cartofii cuburi potrivit de mari; taie ardeiul cuburi mici, fa la fel si cu ceapa; pune legumele in oala cu o lingura-doua de ulei de masline si cateva linguri de apa si lasa sa se caleasca astfel...

Tort Charlotte cu fructe de padure

In Torturi la 25 Aug 2012

1. Pune jumatate dintre piscoturi pe fundul unei tavi de dimensiuni medii pentru tort si imbiba-le dupa gust cu un lichior fin dupa placere (eu am folosit lichior de fructe de padure); pune feliile de citrice pe marginile tavii, dupa placere (sunt doar pentru decor); 2. pune laptele la...

Orez parfumat cu ghimbir si garnitura de cuburi de pui cu mango

In Pui la 16 Aug 2012

Orezul 1. Spala bine orezul in apa rece. Eu nu folosesc nici una dintre variantele: prefiert, sau "prefiert la punga". Prefer orezul integral, sau cel cu bob lung atunci cand am la masa invitati certati cu produsele bio sau integrale.  Pune cele patru cesti de apa la fiert...

Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea

In Prajituri la 26 Iul 2012

1. Porneste cuptorul si incinge-l bine. Pregateste o tava de 30x40 cm (medie), in care aseaza foaie de copt; 2. bate untul, uleiul, zaharul, vanilia si sarea cu mixerul pana obtii o compozitie ca o crema alba si nu foarte consistenta; adauga oule pe rand si la final iaurtul si faina...

Mamaliga fatzuita cu crema de spanac si carnaciori de bere - Meniu de picnic

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2012

1. Prepara mamaliguta in stil clasic: pune la fiert apa cu sare, iar cand clocoteste lasa sa cada malaiul in apa, in ploaie; lasa la fiert si amesteca bine pana cand obtii o mamaliguta nu foarte tare; amesteca repede untul si smantana si lasa la racit. 2. pune spanacul oparit si...

Cheescake spumos, fara foc

In Torturi la 27 Mai 2012

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider: 2. bate frisca spuma...

Salata delicioasa si usoara de andive

In Salate la 19 Feb 2012

1.  Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca; 2.  amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste...

Verine de spuma de ficat cu fructe

In Ficat la 11 Ian 2012

Cum se face? 1. curata coaja fructului de mango si extrage samburele; taie fructul in cuburi potrivit de mici; presara zaharul peste fructe, adauga cardamomul, coriandrul, usturoiul si vinul si la fel si scortisoara si lasa sa fiarba la foc mic, pana obtii un amestec gros; amesteca din cand...

Salata fructata de cus-cus cu citrice

In Salate la 5 Ian 2012

Cum se face? 1.  Taie din pieptul de pui fileuri, pe care le bati usor cu un ciocan special de bucatarie; sareaza si pipereaza fileurile de piept de pui si prajeste-le pe grill, apoi lasa-le la racit; 2. alege un cus-cus fin, facut din grau si nu din aluat de taietei; il poti gasi pe...

Turcoaicele Craciunului

In Dulciuri la 17 Dec 2011

  1.  Bate untul spuma, adauga zaharul si bate in continuare compozitia pana devine pufoasa. Adauga pe rand galbenusurile si bate aluatul bine pana la incorporarea fiecarui galbenus. Adauga faina, cacaua, praful de copt, condimentele si zaharul vanilat treptat in compozitia pufoasa....

Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara

In Sirop / Compot la 19 Iun 2011

  1.ciresele spalate si fara samburi se aseaza intr-o oala potrivit de mare, turnati zaharul peste ele si lasati-le minim 4 ore sa-si lase sucul; 2. pasierati fructele si strecurati sucul; puneti-l la fiert pana cand dispare spuma de de-asupra si se leaga siropul; 3.odata legat...

Salata de orez cu sorbet de maioneza

In Salate la 17 Iun 2011

1. Fierbi mazarea in apa cu sare, o scurgi si o clatesti imediat in apa rece, apoi o lasi la o parte; 2. fierbi orezul si dupa ce s-a fiert il scurgi, il clatesti in apa rece si il lasi la o parte; 3. tai fideluta sau cubulete ardeii si jumatate dintre frunzele de salata spalate si scurse...

Pizzette frantuzesti super-rapide

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2009

intinde cu sucitorul putin aluatul chiar pe folia pe care e asezat si taie-l in patrate de 10x10 cm; taie feliute salamul, ardeii sau gogosarii,ceapa rosie iar ouale fierte tari taie-le bucati potrivit de mari; condimenteaza pasta de rosii dupa gust cu oregano, busuioc, sare (daca...

Prajitura "Fantezie de Halloween" cu dovleac, evident :)

In Prajituri la 10 Oct 2009

1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul...

Afisate 1 - 30 din 53 retete    

Postari recente

publicat la 09.06.2017

Inghetata la furculita

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]