publicat la 21.10.2016
publicat la 18.10.2015
publicat la 18.10.2015
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Pleurotus pe gratar(la grill)
Curatam ciupercile si le taiem coditele, apoi le stergem usor cu un prosop de bucatarie si le punem pe grill-ul incins. Le intoarcem pe ambele parti si cand sunt gata le punem pe o farfurie si le presaram cu sare. Intr-un mic bol punem ulei de masline(vreo 9-10 linguri), putin...
Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella
Batem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii. Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem cealalta jumatate deasupra si inchidem la capete cu scobitori. Procedam astfel si cu celelalte felii de...
Paste conchiglioni (maxi scoici) umplute
Pregatim prima data umplutura : Curatam morcovul, ceapa si tija de telina, apoi le tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline incins. Le lasam pana se inmoaie apoi punem carnea tocata si carnatul maruntit, le lasam pana se albesc apoi punem vinul si il lasam sa se evapore, dupa care...
Prajitura cu iaurt si picaturi de ciocolata
Mixam untul cu zaharul si praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand si mixam dupa fiecare in parte. Adaugam apoi iaurtul, amestecam si adaugam faina, praful de copt si vanilina cernute. In compozitia obtinuta adaugam picaturile de ciocolata date prin faina si amestecam. ...
Chiftele de dovlecei cu parmezan
Dovleceii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu gauri mari, apoi ii amestecam cu putina sare ca sa lase apa si ii stoarcem. Intr-un bol batem ouale si adaugam dovleceii, apoi restul ingredientelor. Faina punem cat sa obtinem o compozitie nu prea moale. Cu lingura luam din compozitie si...
Pancakes cu iaurt
Bateti ouale cu zaharul, 1 praf de sare si vanilia, apoi adaugati iaurtul si uleiul, iar la sfarsit faina si praful de copt cernute. Amestecati si daca mai este nevoie adaugati faina, important este sa obtineti un aluat ca smantana. Incingeti o tigaie antiaderenta si puneti cate...
Ciorba de salata verde cu afumatura.
Curatam ceapa si morcovii si ii tocam marunt,apoi ii punem la fiert impreuna cu afumatura in 3 litri de apa(aproximativ asa) si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Intre timp desfacem salata foaie cu foaie,o spalam,indepartam impuritatile si o rupem bucatele mici,cat sa nu iasa...
Tort cu capsuni si kiwi
Am folosit o tava de 35X 25 cm. Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta. -omogenizati si puneti compozitia...
Briose fluturas
Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul). Adaugati lichidele peste ingredientele uscate si omogenizati. In formele pentru briose puneti hartiutele si in...
Linguine cu creveti,dovlecel si rosii cherry.
Intai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si uscati crevetii. Intr-o tigaie puneti ulei de masline si puneti usturoiul sa se rumeneasca...
Pancakes cu pere caramelate si sos de ciocolata.
Punem perele inr-o tigaie cu untul si zaharul si le punem pe foc pana zaharul incepe sa schimbe culoarea,apoi punem putina scortisoara si dam deoparte.Lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim aluatul pentru clatite: -mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana devin cremoase apoi adaugam...
Supa-crema de legume
Curatam toate legumele,le spalam si le taiem cubulete. Intr-o oala punem ulei de masline si punem la calit ceapa,morcovul,telina si ardeiul,iar cand s-au inmuiat punem restul legumelor si acoperim de 3 degete cu apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana toate legumele sunt fierte,apoi dam...
Creveti in aluat
Curatam crevetii indepartand capul si crusta in care sunt imbracat i(lasati doar codita daca vreti) ,apoi cu un cutit facem o mica incizie in partea superioara si inlaturam intestinul,dupa care ii spalam si ii lasam la scurs. Intre timp pregatim aluatul: -batem ouale cu sare si piper,apoi...
Tort(prajitura) cu mere si pere
Curatati marul si para de coaja si cotoare,apoi taiati-le feliute subtiri si amestecati-le cu zeama de lamaie. Intr-un bol mixati untul cu zaharul si praful de sare pana obtineti o crema,apoi adaugati pe rand ouale,apoi faina si praful de copt cernute,coaja rasa de lamaie si...
Iepure cu sos de rosii
Spalati bucatile de carne si le uscati cu un prosop de hartie,apoi le puneti cu untul si 3-4 linguri de ulei de masline pe foc potrivit pana carnea se albeste si scade apa pe care o lasa. Intre timp curatati legumele si le tocati marunt,apoi le puneti in cratita peste carne si le innabusiti...
Tort pentru mama
Prima data pregatim blatul: -separam albusurile de galbenusuri si le mixam cu zaharul si un praf de sare ca pentru bezele,apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,iar la sfarsit faina si vanilina cernute. -amestecam bine,apoi punem compozitia intr-o tava(24 cm) tapetata cu hartie de...
Reteta simpla de salam de biscuiţi cu ciocolata si unt
Preparare Reteta simpla de salam de biscuiţi cu ciocolata si unt Rupeti biscuitii si ii lasati deoparte. Puneti intr-o cratita laptele, zaharul, untul si ciocolata, apoi puneti pe foc mic pana se formeaza un sirop ciocolatos, dupa care dati deoparte, adaugati esenta de rom, cacao si...
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie.
Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe rand galbenusurile,uleiul si la sfarsit vanilina si faina cernuta. -omogenizati si puneti compozitia obtinuta in tava unsa si tapetata cu...
Prajitura cu branza si stafide
Prima data pregatiti umplutura: Puneti stafidele la inmoi in 50 ml rum timp de 5-10 minute. Mixati branza cu zaharul,apoi adaugati ouale pe rand,galbenusul si vanilina,iar la sfarsit puneti grisul si stafidele stoarse. Cand umplutura este gata pregatiti aluatul: Amestecati ouale...
Prajitura pufoasa cu iaurt si capsuni
Spalati capsunele,uscatile si taiatile cubulete. Mixati ouale cu zaharul si praful de sare pana devin cremoase,apoi adaugati iaurtul si omogenizati,dupa care adaugati si faina,praful de copt si vanilina cernute,iar la sfarsit uleiul. Puneti compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata...
Supa crema de linte cu legume
Curatam legumele si le spalam. Cartoful si rosiile le taiem cubulete,buchetelele de conopida le taiem pe jumatate. Ceapa,morcovul,patrunjelul si telina le tocam marunt si le punem intr-o oala cu ulei de masline si le calim la foc mic pana se inmoaie,apoi punem lintea,o calim putin dupa care...
Escalop de vita cu ciuperci
Prima data amesteca,m putina faina cu sare si piper,apoi daca feliile de carne sunt prea groase le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam dupa plac si le trecem prin faina. Ceapa si usturoiul le tocam marunt si rosiile cherry le taiem bucatele mici. Intr-o tigaie larga punem 6-7...
Crema de zahar ars (Creme caramel)
Prima data facem caramelul: punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un...
Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)
Prima data pregatim umplutura: curatam marul si para de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara cu gemul,zaharul,sucul de lamaie,margarina si scortisoara,apoi punem pe foc mic pana scade zeama si fructele incep sa se desfaca. Dam deoparte si lasam sa se...
Gogosi aromate de post
Intr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat. Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si portocala,dupa care acoperim cu un prosopel si lasam pana coaja rasa se ridica la suprafata. Facem o fantana...
Strudel cu mere si nuci.(de post)
Punem stafidele la inmoi in apa calduta amestecata cu putina esenta de rom. Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca,apoi punem pesmetul si il rumenim putin,dupa care dam deoparte si adaugam 1 lingura de zahar si putina scortisoara. Merele le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem...
Varza dulce calita cu rosii cherry.(de post)
Decojim toate rosiile si jumatate le taiem cubulete, iar cealalta jumatate le pasam. Varza o tocam fideluta si o frecam cu sare, apoi o lasam deoparte 5-10 minute. Intre timp tocam ceapa marunt si o punem cu uleiul intr-o cratita la calit,iar cand incepe sa devina maronie punem...
Supa crema de spanac cu cartofi.(de post)
Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu usturoiul,apoi le punem la calit cu cele 4 linguri de ulei de masline.Cand devin usor maronii punem spanacul si cartofii taiati cubulete,mai calim putin si acoperim cu apa(sau supa vegetala). Lasam sa fiarba la foc mic pana cartofii sunt fierti,apoi...
Guguluf marmorat, cu nuci.
Mixam ouale cu zaharul si sarea,iar cand se umfla bine adaugam mixand la viteza mica uleiul si laptele,iar la sfarsit adaugam faina,vanilia si praful de copt.Trebuie sa obtinem o compozitie mai groasa decat smantana. Punem mai mult de jumatate din compozitie in tava(daca nu este din silicon...
Supa de vita cu taitei de casa.
Punem carnea de vita taiata bucati si osul intr-o oala cu apa rece(cica 3,5-4 litri) si o punem pe foc.O lasam sa fiarba 10-15 minute si spumuim de cate ori este nevoie,dupa care punem in oala si legumele curatate si spalate. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta,apoi punem...