Briose fluturas

de lilik in Prajituri, 13 Iul 2013 | 6140 vizualizari

 

Pentru modelul brioselor m-am inspirat de la Corina33,le-am vazut la ea si tare mi-au placut,asa ca m-am pus si eu pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 2 oua
  • 250 gr iaurt natural
  • 200 gr zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 vanilina
  • 250 gr faina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 75 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 100 ml frisca lichida.
  • Pentru decor
  • cateva capsuni sau putina dulceata de caspsuni sau zmeura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose fluturas:

Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul).

Adaugati lichidele peste ingredientele uscate si omogenizati.

In formele pentru briose puneti hartiutele si in hartiute puneti compozitie(1-2 linguri,fara sa le umpleti),apoi dati briosele la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(faceti testul cu scobitoarea) si le lasati sa se raceasca.

Intre timp pregatiti crema:

-puneti laptele cu vanilina pe foc mic.Separat bateti galbenusurile cu zaharul pana se umfla apoi adaugati faina,amestecati si puneti laptele fierbinte.

Puneti pe foc mic pana se ingroasa amestecand mereu,apoi dam deoparte.

Cand crema s-a racit o amestecati cu cele 100 ml frisca batuta.

Asamblarea fluturasilor:

-cu un cutit taiati capacelele brioselor,apoi in centru puneti o lingura(lingurita) de crema,apoi deasupra asezati capacelul taiat in 2 si pe mijloc puneti o feliuta de capsuna astfel incat sa aiba forma unui fluture.Procedati la fel cu toate briosele,apoi le presarati deasupra un praf de zahar pudra.

L e serviti cu pofta!!! 

 

TIPS-URI

1

puteti folosi coaja de lamaie in locul vanilinei,astfel briosele si crema vor avea gust de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose fluturas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

13.07.2013, 21:47

Dragalase foc..Si eu tot am zis ca le fac dar inca nu le-a venit timpul

monik80 1

21.03.2015, 07:47

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 16:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose din aluat dospit