Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare.
Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline.
Adăugăm câte un praf din condimentele...
Măruntaiele de pui folosite de mine, au fost de la niște pui crescuți la curte și au fost împănate cu grăsime, de aceea nu vedeți în lista de ingrediente și grăsime, le-am preparat în grăsimea lor.
Punem măruntaiele curățate, spălate și porționate în...
De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele.
Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit.
Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor.
Deci, batem fileurile de carne...
Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.
Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.
Pentru sos, punem untul si uleiul de masline...
In general nu pun apa la varza, dar de data aceasta a fost nevoie pentru ca varza pe care am cumparat-o din piata nu a lasat mai deloc zeama si incepuse sa se lipeasca.
Deci, curatam varza de primele foi, o clatim usor si o tocam fideluta.
O frecam cu sarea, presaram piper si o lasam...
Pieptul de pui il taiem in fasii lungi pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.
Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar...
Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute.
Se curata radacina de patrunjel, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa.
Se adauga carnatii...
Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg.
Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei. Eu am ales boia de ardei dulce.
Intr-o tava in care sa incapa puiul,...
Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari.
Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi.
Carnatii ii taiem rondele, dar lasam si bucati mai mari pentru aspect.
Punem ceapa la calit in unt si adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat.
Adaugam si...
Pentru ca puiul meu a fost unul de curte, am pus mai intai carnea la fiert pentru a o fragezi, dar si pentru a folosi supa ulterior la mancare.
Deci, portionam carnea si o punem la fiert in apa cu sare.
Inlaturam spuma care se formeaza si lasam carnea sa fiarba pana cand se patrunde usor la...
Curatam spanacul de partea radacinoasa, il spalam bine si il oparim in apa clocotita cu o lingurita de sare, pentru cateva secunde, apoi il scurgem si il tocam in fasii mai mici.
Feliem ciolanul cat de subtire putem, apoi prajim feliile in unt, cateva minute, pana se rumenesc.
Tocam ceapa...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.
Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.
Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor...
Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita.
O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta.
Recurgem la acest procedeu pentru a indeparta stratul de fum si condimentele de deasupra care sunt mai...
Spalam bine puiul si il punem la fiert in apa cu 1 lingurita sare, intr-un vas incapator.
Il lasam sa fiarba aproximativ 15 minute dupa ce apa a atins punctul de fierbere si inlaturam spuma care se formeaza.
Am fiert putin puiul, pentru ca fiind un pui de tara, a fost impanat cu...
Puiul meu a fost impanat cu multa grasime, asa ca am separat-o si am topit-o, apoi am folosit-o in loc de ulei.
Se transeaza puiul in bucati, de preferinta destul de mici, dar eu le-am lasat mai mari, asa cum le prefera baietii mei, trebuie sa tin cont si de preferintele lor, nu? Ca doar...
Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.
Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca mai necesita.
Pregatim intai umplutura.
Asezonam carnea tocata cu cate un praf din...
Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.
Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.
Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.
Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata...
Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.
Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline.
Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul.
Trecem carnea prin acest amestec, pe toate...
Spalam si portionam puiul in bucati, apoi il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit plus o lingurita de sare.
Il lasam sa fiarba maxim 10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere si avem grija sa indepartam spuma care se formeaza.
Scoatem bucatile de pui din apa si le transferam intr-o...
Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul, apoi o tocam si o punem intr-un bol incapator, unde o frecam cu putina sare, presaram piper si cimbru si o amestecam bine.
Eu am un ajutor cu care toc varza si anume, aparatul Salad Smart Chef, pe care l-am...
Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele.
Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute.
Punem uleiul la incins si prajim carnea pe toate partile pana cand prinde culoare, apoi o stropim cu...
Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper.
Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele.
Curatam ceapa si o tocam solzisori.
Curatam usturoiul si il presam.
Curatam...
Preparare Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor
Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare, ca pe cea de porc sau vita), cu ciocanul de snitele, pe un tocator de lemn.
Cu toate ca marii chefi spun sa nu...
Carnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet.
Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente.
O dam la rece cateva ore.
Dupa ce s-a odihnit suficient, punem untul si restul de ulei intr-o tigaie incapatoare, asezam carnea,...
Mai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin.
Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE.
Dupa fierbere, lasam orezul sa se raceasca definitiv, acoperit.
Preparam carnea.
Spalam bine...
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti.
Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si ii taiem in sferturi.
Ii asezam intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, presaram putina sare...
Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate partile, pana cand se rumenesc bine, apoi le vom scurge de grasime si le vom pune intr-un vas cu...
Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime.
Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite.
Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a...
Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.
Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.
Eu am tinut-o de seara pana dimineata.
Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile...
Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat.
Incepem cu prepararea perisoarelor.
Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin robot, le asezonam cu sare, cimbru si piper macinat, apoi adaugam orezul si un ou crud.
Omogenizam...
Pulpa de miel marinata in otet taranesc de vin rosu, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Curățăm pulpa de miel, o crestăm ușor pe ambele părți și o asezăm în caserola pentru marinare și vidare. Curățăm usturoiul și îl pisăm bine cu sare, apoi îl frecăm puțin ca pentru mujdei, cu ulei de măsline. Adăugăm câte un praf din condimentele...
Tocana olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Măruntaiele de pui folosite de mine, au fost de la niște pui crescuți la curte și au fost împănate cu grăsime, de aceea nu vedeți în lista de ingrediente și grăsime, le-am preparat în grăsimea lor. Punem măruntaiele curățate, spălate și porționate în...
Snitele de porc in crusta de cartofi
De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor. Deci, batem fileurile de carne...
Perisoare de pui in sos alb de branzeturi
Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta. Pentru sos, punem untul si uleiul de masline...
Varza cu sorici de porc
In general nu pun apa la varza, dar de data aceasta a fost nevoie pentru ca varza pe care am cumparat-o din piata nu a lasat mai deloc zeama si incepuse sa se lipeasca. Deci, curatam varza de primele foi, o clatim usor si o tocam fideluta. O frecam cu sarea, presaram piper si o lasam...
Piept de pui cu tortelloni in sos alb
Pieptul de pui il taiem in fasii lungi pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline. Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar...
Mancare de mazare cu gnocchi si carnati
Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute. Se curata radacina de patrunjel, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa. Se adauga carnatii...
Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa
Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg. Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei. Eu am ales boia de ardei dulce. Intr-o tava in care sa incapa puiul,...
Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa
Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem ceapa la calit in unt si adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat. Adaugam si...
Friptura de pui in sos picant de ardei, cu dovlecel si oua posate
Pentru ca puiul meu a fost unul de curte, am pus mai intai carnea la fiert pentru a o fragezi, dar si pentru a folosi supa ulterior la mancare. Deci, portionam carnea si o punem la fiert in apa cu sare. Inlaturam spuma care se formeaza si lasam carnea sa fiarba pana cand se patrunde usor la...
Spanac cu sos de smantana
Curatam spanacul de partea radacinoasa, il spalam bine si il oparim in apa clocotita cu o lingurita de sare, pentru cateva secunde, apoi il scurgem si il tocam in fasii mai mici. Feliem ciolanul cat de subtire putem, apoi prajim feliile in unt, cateva minute, pana se rumenesc. Tocam ceapa...
Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari. Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt. Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor...
Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata
Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita. O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta. Recurgem la acest procedeu pentru a indeparta stratul de fum si condimentele de deasupra care sunt mai...
Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez
Spalam bine puiul si il punem la fiert in apa cu 1 lingurita sare, intr-un vas incapator. Il lasam sa fiarba aproximativ 15 minute dupa ce apa a atins punctul de fierbere si inlaturam spuma care se formeaza. Am fiert putin puiul, pentru ca fiind un pui de tara, a fost impanat cu...
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii
Puiul meu a fost impanat cu multa grasime, asa ca am separat-o si am topit-o, apoi am folosit-o in loc de ulei. Se transeaza puiul in bucati, de preferinta destul de mici, dar eu le-am lasat mai mari, asa cum le prefera baietii mei, trebuie sa tin cont si de preferintele lor, nu? Ca doar...
Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda
Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca mai necesita. Pregatim intai umplutura. Asezonam carnea tocata cu cate un praf din...
Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda
Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra. Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata...
Friptura de porc, in crusta de mustar
Spalam carnea, o uscam si o intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare. Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline. Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul. Trecem carnea prin acest amestec, pe toate...
Tocana de pui cu legume
Spalam si portionam puiul in bucati, apoi il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit plus o lingurita de sare. Il lasam sa fiarba maxim 10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere si avem grija sa indepartam spuma care se formeaza. Scoatem bucatile de pui din apa si le transferam intr-o...
Varza la cuptor, cu bacon si carnati
Indepartam foile de deasupra verzei, o taiem in doua si ii indepartam cotorul, apoi o tocam si o punem intr-un bol incapator, unde o frecam cu putina sare, presaram piper si cimbru si o amestecam bine. Eu am un ajutor cu care toc varza si anume, aparatul Salad Smart Chef, pe care l-am...
Friptura de pui in sos de rosii, sub capac de cartofi
Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem uleiul la incins si prajim carnea pe toate partile pana cand prinde culoare, apoi o stropim cu...
Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi
Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper. Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele. Curatam ceapa si o tocam solzisori. Curatam usturoiul si il presam. Curatam...
Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor
Preparare Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare, ca pe cea de porc sau vita), cu ciocanul de snitele, pe un tocator de lemn. Cu toate ca marii chefi spun sa nu...
Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata
Carnea de porc am pregatit-o la tigaie cu capac, la foc incet. Crestam carnea, o intepam din loc in loc, o ungem cu ulei si o asezonam cu sare si condimente. O dam la rece cateva ore. Dupa ce s-a odihnit suficient, punem untul si restul de ulei intr-o tigaie incapatoare, asezam carnea,...
Budinca de orez cu piept de pui
Mai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin. Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE. Dupa fierbere, lasam orezul sa se raceasca definitiv, acoperit. Preparam carnea. Spalam bine...
Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si ii taiem in sferturi. Ii asezam intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, presaram putina sare...
Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc
Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate partile, pana cand se rumenesc bine, apoi le vom scurge de grasime si le vom pune intr-un vas cu...
Ficat de porc fragezit in lapte
Spalam bine ficatul si il portionam in bucati de 2 cm grosime. Intepam feliile de ficat din loc in loc, le asezam intr-un vas cu capac si turnam peste ele lapte rece, cat sa fie acoperite. Dam vasul la frigider cel putin o jumatate de zi, daca vrem sa avem intr-adevar o fragezire a...
Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra
Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea. Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune. Eu am tinut-o de seara pana dimineata. Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile...
Perisoare si oua posate in piure de spanac
Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat. Incepem cu prepararea perisoarelor. Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin robot, le asezonam cu sare, cimbru si piper macinat, apoi adaugam orezul si un ou crud. Omogenizam...