Am zis ca un pui mai fraged ca acesta nu am reusit sa prepar pana acum, mai ales ca puiul meu a fost unul de curte, cu carnea destul de vartoasa.
Este o reteta inspirata din bucataria lui Vladutz, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, pe care v-o recomand din toata inima.
Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg.
Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei. Eu am ales boia de ardei dulce.
Intr-o tava in care sa incapa puiul, asezam felii mari de mere si de ceapa, le stropim cu putin ulei de masline si presaram rozmarin uscat, sau adaugam cateva crengute proaspete, apoi asezam puiul peste ele si mai adaugam niste rondele de usturoi.
Dam tava la cuptor, la 190 de grade, pentru 45-50 de minute, sau pana cand puiul este bine patruns si rumenit.
Dupa stingerea focului, scoatem tava din cuptor, mai presaram condimente peste pui, in special boia de ardei si o acoperim cu o folie de aluminiu.
pastram puiul asa pana in momentul servirii.
Noi l-am servit cu o garnitura de legume trase la tigaie si asezonate apoi cu putin orez, doar atat cat sa le lege ca intr-o budinca, alaturi de o salata.
Eu nu am gasit boia de ardei afumata, asa cum a folosit Vladutz, cred ca ar fi desavarsit pe deplin gustul puiului.
Eu ii multumesc pe aceasta cale lui Vladutz, bucatarul de la Neatza, pentru ca a devenit sursa mea de inspiratie in bucatarie!
Sa va fie de folos!
1
Sub pielea de la pieptul de pui se vor introduce cateva felii de lamaie, pentru a accentua fragezirea acestuia, in timpul tratamentului termic, dar si niste rondele de usturoi.