publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de legume cu quinoa alba si branza
Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte plăcut. Punem quinoa la fiert în apă cât de două ori volumul acesteia. Adăugăm și puțină...
Salata de ton cu fasole rosie si gogosari
Scurgem boabele de fasole roșie din conservă și le trecem prin jet de apă rece. Scurgem bucățile de gogoșari, dar păstrăm sosul pentru a-l folosi la dressing. Tocăm gogoșarii în cuburi mai mici, cam cât boabele de fasole. La fel tocăm și ceapa roșie, curățată și...
Salata de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon
Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade. Sau le lăsăm până când se...
Salata de ciuperci cu piept de pui si telina
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat. Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt. Ciupercile se scurg bine și se trec...
Salata de legume cu mini mozzarella si oua fierte
Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari. Curățăm ardeiul, îl clătim cu apă rece și îl tocăm în cuburi. Roșiile...
Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcan
Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor. Scurgem fileul de ton și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie....
Salata de legume la borcan, in straturi
Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine. Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de apă rece, apoi le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc definitiv...
Salata de ciuperci cu piept de pui si ananas
Punem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii. După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se tempereze. Ciupercile se scurg bine și se clătesc, apoi se toacă mărunt, sau se trec prin robot....
Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate
Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt. Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi...
Salata de cartofi cu ton si branza pufoasa de la Delaco
Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Cand se patrund bine la testul cu furculita, scurgem apa si trecem cartofii prin jet de apa rece, apoi ii curatam. Tocam cartofii in cuburi mai mari, ii punem intr-un vas incapator si presaram sare si piper peste ei....
Fasole verde cu usturoi
Punem apa la fiert cu putina sare. Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va patrunde bine. Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori. Intr-o tigaie, punem o lingura de...
Salata de cartofi cu ardei copti
Punem cartofii la fiert, cu coaja, in apa cat sa-i acopere. Facem testul cu furculita, iar cand se patrund bine, scurgem apa si ii trecem prin jet de apa rece, apoi ii curatam si ii taiem in cuburi mai mari. Adaugam peste ei ardeii copti, taiati mai marunt si mararul tocat, apoi presaram...
Salata de pui cu paste si porumb
Fierbem pastele in apa clocotita cu o lingurita de sare pana cand isi maresc volumul si sunt bine preparate, apoi le trecem prin jet de apa rece si le lasam la scurs. Fierbem pieptul de pui in apa cu sare, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza, apoi scurgem apa si lasam pieptul de pui...
Salata de ardei copti
Se coc ardeii pe un gratar deasupra flacarii de aragaz, apoi se pun intr-un vas, se presara sare peste ei si se acopera vasul cu folie sau cu un capac. Eu i-am pus intr-o tava si am acoperit-o cu folie. Se lasa asa cel putin 30 de minute apoi se decojesc sub jet de apa rece. Se vor...
Salata orientala
Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora. Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici). O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic. Alegem un vas mic pentru putea...
Salata de varza cu morcov si telina
Incepem cu varza pe care trebuie sa o lasam la odihnit 10-15 minute. Curatam varza de primele foi si o clatim cu apa, apoi o tocam fideluta. Punem varza tocata intr-un bol, o frecam cu putina sare, presaram putin piper si o stropim cu zeama de lamaie. Acoperim bolul si lasam varza la...
Salata de ton cu oua fierte
Spalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai bine. Cand sunt racite le curatam si le taiem rondele. Spalam foile de salata verde si le asezam...
Salata din icre de hering
Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte. Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm. Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol. Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi...
Salata asortata, cu rucola si rosii deshidratate
Fierbem cartofii in coaja pana cand se patrund, apoi ii scurgem de apa in care au fiert, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam de coaja. Spalam legumele si le scurgem bine de apa, sau le stergem. Spalam si rucola si o lasam la scurs. Feliem pastrama de porc in felii subtiri pe...
Salata de vinete cu rosii deshidratate
Lasam vinetele la dezghetat intr-o sita sa se si scurga de lichid. Tocam ceapa solzisori, pe un fund de lemn, apoi o acoperim cu vinetele scurse si le tocam impreuna cu ustensila pentru vinete, pana cand se maruntesc bine. Tocam marunt si ardeiul copt si rosiile deshidratate si le amestecam...
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Spalam bine si scurgem de apa, legumele si rucola. Le taiem rondele sau cuburi, cum le preferam. Eu le-am feliat rondele cu dispozitivul din dotarea Salad Smart Chef, imi place ca le feliaza subtiri si uniforme. Firele de ceapa le tocam separat, mai marunt. Amestecam legumele intr-un...
Salata de varza cu telina si mar
De obicei aleg mere acrisoare, dar de data aceasta am avut golden auriu, de la tara. Curatam varza de primele foi si o tocam fideluta, apoi o frecam cu putina sare. Curatam telina si o dam pe razatoarea mare, apoi o adaugam peste varza. Merele, ar fi indicat sa nu fie curatate de coaja,...
Pasta de fasole verde
Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin. Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata. Apoi se pune intr-o...
Salata asortata cu legume, ton si maioneza
Pentru inceput, spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa ii acopere. Curatam morcovii si de asemeni ii punem la fiert in apa cat sa ii acopere si putina sare. Ingredientele murate si conservate le scurgem bine de lichid, la fel si fileul de ton. Cat stau...
Salata bulgareasca
Spalam bine legumele si le scurgem, apoi le taiem in doua pe lungime. Pastram pentru ornat un castravete si doua rosii. La ardei indepartam cotoarele, nervurile si semintele. Curatam si ceapa si o taiem in doua. Ouale le fierbem tari, apoi le curatam de coaja. Asezam in spatiul...
Salata de cartofi cu sprot afumat
Mai intai punem cartofii spalati bine, la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund la testul cu furculita, aproximativ 20 de minute la foc mediu. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam ceapa, o taiem julien, o punem intr-un bol, apoi presaram...
Salata greceasca
Intr-un recipient amestecam uleiul cu otetul balsamic. Rosiile spalate le vom felia si le vom aseza intr-o salatiera. Peste ele adaugam castravetele spalat si taiat cubulete. Ceapa se taie solzisori, dar eu am preferat sa o tai pe rotund ca imi plac cerculetele care se formeaza....
Salata de ton cu cartofi si maioneza
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda la testul cu furculita, apoi ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam. Maslinele, daca sunt prea sarate se vor pune in apa pentru a mai elimina din sare. Ceapa se...
Salata de fasole verde cu ardei copt si maioneza
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare. Fasolea verde, o spalam bine si ii rupem capetele, apoi o adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba. O lasam sa fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se va patrunde bine si se poate manca. Eu o incerc gustand-o. Strecuram fasolea de...
Salata de legume, cu sos de usturoi si iaurt
Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri, iar castravetii rondele. Ardeiul il taiem julien, iar mararul il tocam marunt. Amestecam intr-un bol, toate ingredientele, le asezonam cu piper si sare si...