Reteta originala o gasiti aici .
Pregatim intai usturoiul, adica il punem la copt intr-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade.
Vinetele decongelate si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca imreuna cu usturoiul copt si curatat.
Punem intr-un bol doua...
Decongelam vinetele si le scurgem bine.
Curatam ceapa si o tocam solzisori mici.
Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuperci feliate).
Ardeiul(eu am avut tot la congelator) il tocam marunt.
Peste ceapa tocata punem vinetele si le batem bine cu tocatorul pana le...
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa fiarba la foc mediu.
Curatam telina si o dam pe razatoaea mica.
Stropim telina cu putina zeama de lamaie, apoi o amestecam cu mustarul si incepem sa mixam...
Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place.
Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs.
Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a se scurge bine uleiul.
Tocam mararul marunt.
Tocam ceapa solzisori, cat de mici putem....
Separam palariutele ciupercilor de codite si curatam palariutele de pelicula protectoare(daca se curata, la mine s-au curatat imediat).
Spalam ciupercile si coditele bine, sa nu ramana nisip sau alte impuritati printre razele ciupercilor ca altfel o sa rontaim in timpul servirii.
Rupem...
Punem cartofii in coaja, spalati bine, la fiert intr-un vas cu apa cat sa-i acopere.
Ii lasam pe foc pana se patrund bine la testul cu furculita, cam 35 de minute.
Intre timp pregatim otetul balsamic, pentru ca trebuie sa se imprieteneasca bine ingredientele folosite la acesta....
Am spalat bine pepenii pe exterior, apoi i-am decupat in jumatati.
Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si varf mai lung, am decupat interioarele, dar astfel incat sa pot felia frumos decupajul dupa indepartarea semintelor.
Pe celelalte fructe, spalate bine, le-am decupat in cate 8 felii,...
Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece.
Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza.
Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare.
Cand se...
Spalam varza, o scurgem si o tocam fideluta. Nu imi iese mie asa bine tocatul verzei fideluta, dar se mananca oricum.
O frecam cu putina sare si adaugam zeama de la lamaie si mararul tocat.
Eu ador mararul in salatele de varza asa ca nu am ezitat sa pun si aici.
Desfacem conservele de...
Legumele proaspete le spalam si le feliem cat mai subtiri si in forma de rondele.
Gogosarul scurs si spalat il feliem julien.
Boabele de fasole le scurgem si le mai trecem printr-un jet de apa rece.
Ouale curatate le taiem in cate patru felii.
Maslinele le spalam le scoatem samburii...
Eu am avut vinetele si ardeii la congelator, asa ca am scos, am dezgetat, am scurs si am tocat impreuna cu ceapa curatata.
Ardei am folosit capia si gogosar, eu asa pun la congelator, amestecati.
Din galbenus cu sare, mustar si ulei am facut putina maioneza pe care am adaugat-o la amestecul...
Tocam intai ceapa julien, o punem intr-un bol, presaram putina sare si acoperim cu otet.
Varza o tocam fideluta si o frecam cu putina sare. O lasam la odihnit pana ne ocupam de restul ingredientelor.
Dam pe razatoare morcovul si telina, tocam mararul si apoi amestecam totul.
Pofta buna!
Am curatat legumele de coaja si le-am razuit.
De fapt, Ady a curatat legumele de coaja si le-a razuit(eu am reusit sa ma accidentez la un deget intr-un cutit)
Am amestecat totul intr-un bol, am potrivit de sare si am stors o lamaie destul de mare peste ele pentru ca erau destul de...
Borcanele de muraturi sunt de 800 gr.
Am inceput cu fierberea cartofilor in coaja si a morcovilor curatati, bineinteles in vase separate :).
Castraveciorii i-am tocat cubulete marunte si i-am pus la scurs, la fel si gogosarii. Legumele congelate le-am pus la fiert conform instructiunilor de...
Am inceput cu ceapa pe care am curatat-o si am taiat-o sub forma de solzisori apoi am pus-o intr-o caserola, am presarat sare pe ea si am stropit-o cu zeama de la o lamaie. Am lasat-o acolo amestecand din cand in cand pana am tocat restul ingredientelor.
Ouale le-am fiert tari si le-am taiat...
Am copt vinetele, le-am curatat de coaja, le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs intr-o sita.
Intre timp am facut maioneza. Am separat galbenusul de albus si l-am pus in bolul de lucru.
Am curatat usturoiul, l-am pisat bine cu putina sare si l-am pus in bol alaturi de...
Se spala toate legumele si se lasa la scurs.
Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele.
Se taie...
Incepem cu ceapa pe care o taiem solzisori si o punem la macerat cu zeama de lamaie, sare si apa cat sa fie acoperita. Lasam asa cam o ora dupa care stoarcem de apa si punem in bolul in care lucram
Pregatim pastele: punem apa la fiet cu sare, iar cand a dat in clocot adaugam pastele si lasam...
Se taie legumele in felii rotunde(pentru aspect) si se amesteca in bol. Se mai amesteca cu ele maslinele cascavalul si sunca presata, acestea nu prezinta riscul de a se sfarama.
In final se aseaza branza topita cu grija printre ele, oul fiert taiat in 4 si branza telemea.
Se orneaza...
Se pune apa la fiert cu foaia de dafin si putina sare, doar pana la primul clocot, asta pentru ca foaia de dafin sa-si lase aroma in apa. Se pune mararul tocat si se lasa la racit.
Se curata castravetii de coaja si se aseaza intr-un bol.
Usturoiul curatat se piseaza si se freaca cu sare,...
Se spala fasolea verde, se indeparteaza capetele si se pune la fiert cu apa si sare.
Ceapa se taie fideluta si se caleste in putin ulei doar pana se inmoaie putin.
Cand este fiarta fasolea se pune la scurs intr-o sita, apoi se taie marunt si se pune peste ea ceapa calita dar de asemenea...
Salata de vinete cu usturoi copt
Reteta originala o gasiti aici . Pregatim intai usturoiul, adica il punem la copt intr-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade. Vinetele decongelate si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca imreuna cu usturoiul copt si curatat. Punem intr-un bol doua...
Salata de vinete cu ciuperci, ardei copt si maioneza
Decongelam vinetele si le scurgem bine. Curatam ceapa si o tocam solzisori mici. Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuperci feliate). Ardeiul(eu am avut tot la congelator) il tocam marunt. Peste ceapa tocata punem vinetele si le batem bine cu tocatorul pana le...
Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa fiarba la foc mediu. Curatam telina si o dam pe razatoaea mica. Stropim telina cu putina zeama de lamaie, apoi o amestecam cu mustarul si incepem sa mixam...
Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori
Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place. Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs. Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a se scurge bine uleiul. Tocam mararul marunt. Tocam ceapa solzisori, cat de mici putem....
Salata de ciuperci cu maioneza
Separam palariutele ciupercilor de codite si curatam palariutele de pelicula protectoare(daca se curata, la mine s-au curatat imediat). Spalam ciupercile si coditele bine, sa nu ramana nisip sau alte impuritati printre razele ciupercilor ca altfel o sa rontaim in timpul servirii. Rupem...
Salata asortata cu maioneza si ceapa caramelizata
Punem cartofii in coaja, spalati bine, la fiert intr-un vas cu apa cat sa-i acopere. Ii lasam pe foc pana se patrund bine la testul cu furculita, cam 35 de minute. Intre timp pregatim otetul balsamic, pentru ca trebuie sa se imprieteneasca bine ingredientele folosite la acesta....
Salata de fructe in cupe de pepene
Am spalat bine pepenii pe exterior, apoi i-am decupat in jumatati. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si varf mai lung, am decupat interioarele, dar astfel incat sa pot felia frumos decupajul dupa indepartarea semintelor. Pe celelalte fructe, spalate bine, le-am decupat in cate 8 felii,...
Salata de vinete cu maioneza de telina
Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece. Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza. Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare. Cand se...
Salata de varza cu ton(by RuxyRux)
Spalam varza, o scurgem si o tocam fideluta. Nu imi iese mie asa bine tocatul verzei fideluta, dar se mananca oricum. O frecam cu putina sare si adaugam zeama de la lamaie si mararul tocat. Eu ador mararul in salatele de varza asa ca nu am ezitat sa pun si aici. Desfacem conservele de...
Salata cu amestec de legume proaspete si conservate
Legumele proaspete le spalam si le feliem cat mai subtiri si in forma de rondele. Gogosarul scurs si spalat il feliem julien. Boabele de fasole le scurgem si le mai trecem printr-un jet de apa rece. Ouale curatate le taiem in cate patru felii. Maslinele le spalam le scoatem samburii...
Salata de vinete cu ardei copti
Eu am avut vinetele si ardeii la congelator, asa ca am scos, am dezgetat, am scurs si am tocat impreuna cu ceapa curatata. Ardei am folosit capia si gogosar, eu asa pun la congelator, amestecati. Din galbenus cu sare, mustar si ulei am facut putina maioneza pe care am adaugat-o la amestecul...
Salata de legume
Tocam intai ceapa julien, o punem intr-un bol, presaram putina sare si acoperim cu otet. Varza o tocam fideluta si o frecam cu putina sare. O lasam la odihnit pana ne ocupam de restul ingredientelor. Dam pe razatoare morcovul si telina, tocam mararul si apoi amestecam totul. Pofta buna!
Salata de cruditati
Am curatat legumele de coaja si le-am razuit. De fapt, Ady a curatat legumele de coaja si le-a razuit(eu am reusit sa ma accidentez la un deget intr-un cutit) Am amestecat totul intr-un bol, am potrivit de sare si am stors o lamaie destul de mare peste ele pentru ca erau destul de...
Salata boeuf
Borcanele de muraturi sunt de 800 gr. Am inceput cu fierberea cartofilor in coaja si a morcovilor curatati, bineinteles in vase separate :). Castraveciorii i-am tocat cubulete marunte si i-am pus la scurs, la fel si gogosarii. Legumele congelate le-am pus la fiert conform instructiunilor de...
Salata cu de toate(bulgareasca)
Am inceput cu ceapa pe care am curatat-o si am taiat-o sub forma de solzisori apoi am pus-o intr-o caserola, am presarat sare pe ea si am stropit-o cu zeama de la o lamaie. Am lasat-o acolo amestecand din cand in cand pana am tocat restul ingredientelor. Ouale le-am fiert tari si le-am taiat...
Salata de vinete cu lapte praf
Am copt vinetele, le-am curatat de coaja, le-am trecut prin jet de apa rece si le-am lasat la scurs intr-o sita. Intre timp am facut maioneza. Am separat galbenusul de albus si l-am pus in bolul de lucru. Am curatat usturoiul, l-am pisat bine cu putina sare si l-am pus in bol alaturi de...
Ardei multicolori umpluti cu salata de legume si maioneza
Se spala toate legumele si se lasa la scurs. Varza se toaca fideluta, morcovul si telina se curata si se dau pe razatoarea mare. Se toaca maraul si se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Intr-un vas se pune pe foc apa cu zeama de lamaie, sarea, mierea si condimentele. Se taie...
Salata orientala cu paste in loc de cartofi
Incepem cu ceapa pe care o taiem solzisori si o punem la macerat cu zeama de lamaie, sare si apa cat sa fie acoperita. Lasam asa cam o ora dupa care stoarcem de apa si punem in bolul in care lucram Pregatim pastele: punem apa la fiet cu sare, iar cand a dat in clocot adaugam pastele si lasam...
Platou de vara
Se taie legumele in felii rotunde(pentru aspect) si se amesteca in bol. Se mai amesteca cu ele maslinele cascavalul si sunca presata, acestea nu prezinta riscul de a se sfarama. In final se aseaza branza topita cu grija printre ele, oul fiert taiat in 4 si branza telemea. Se orneaza...
Salata de castraveti verzi
Se pune apa la fiert cu foaia de dafin si putina sare, doar pana la primul clocot, asta pentru ca foaia de dafin sa-si lase aroma in apa. Se pune mararul tocat si se lasa la racit. Se curata castravetii de coaja si se aseaza intr-un bol. Usturoiul curatat se piseaza si se freaca cu sare,...
Salata de fasole verde cu maioneza
Se spala fasolea verde, se indeparteaza capetele si se pune la fiert cu apa si sare. Ceapa se taie fideluta si se caleste in putin ulei doar pana se inmoaie putin. Cand este fiarta fasolea se pune la scurs intr-o sita, apoi se taie marunt si se pune peste ea ceapa calita dar de asemenea...