vinetele , rosiile si ardeii se spala , se sterg si se coc pe gratar [ eu le-am copt in tigaia ptr grill ]
curatati bine vinetele copte , rosiile si ardeii[ la acestia scoateti si semintele ] si le tocati pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn .
ceapa curatata si tocata marunt se...
rulourile de surimi se condimenteaza si se fierb in apa cu 2 felii de lamaie timp de 2 minute[daca le lasi mai mult se vor desface si vor arata ca taiteii]
surimi se scurge se pune pe o farfurie si se stropeste cu ulei de orez si sos de soia .
am servit cu lamaie , rosie ,patrunjel verde ,...
se feliaza muschiul de vita
se condimenteaza si se unge cu ulei
se prajeste la gratar cate 3-4 min pe fiecare parte
untul se taie in cubulete care se tavalesc prin verdeata tocata
serviti rapid muschiuletul, cu untul deasupra se va topi fragezind carnea .
am ,, asezonat...
se feliaza mozzarela
se spala si se feliaza rosiile
se aranjeaza intercalat feliile de rosii cu cele de mozarela + frunzele de busuioc
se sareaza
se pipareaza
se stropesc cu ulei de...
1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala , pana ajunge de consistenta smantanii .
2. se prajesc clatitele intr-o tigaie teflonata, in care doar...
legumele se curata si se spala .
ceapa taiata cubulete se caleste usor 1-2 min in ulei , se pune faina , boiaua si se amesteca , se stinge cu sucul de rosii+ un pahar cu apa .
in sosul format se fiebe mazarea+ sare + usturoi .
cand mazarea e fiarta [ mx. 30 min ]se drege...
vanata se prajeste pe plita incinsa sau pe gratar , se curata de coaja cat e calda .
dovlecelul se curata , se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare [ in 10 min . e fiert ] , se scurge de apa .
ceapa si usturoiul se curata si se toaca .
toate se mixeaza cu...
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta.
legumele se curata si se spala
carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min .
se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de...
intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa .
merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor...
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata.
se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor .
serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde .
se curata si se spala pastravul ,
se condimenteaza cu sare si piper si stropit cu zeama de lamaie .
se umple cu felii de lamaie si patrunjel verde taiat .
prajiti intr-o tigaie in foarte putin ulei , va rezulta o crusta minunata .
am servit cu garnitura de cartofi...
pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia .
ciupercile se curata de codite , se sareaza se stropesc cu ulei de masline si se umplu cu cubulete de sunca si branza burduf , pe deasupra se da boia de...
pastele se fierb in apa cu sare respectand modul de preparare de pe pachet .
intr-o craticioara se pun ciupercile , foaia de dafin , ardeiul taiat cubulete, ceapa rondele si condimentele [ maghiran , oregano , nucsoara ] se mai adauga si uleiul scurs de la conserve .
se servesc...
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar .
cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se rumeneasca .
se adauga multa ...
pastravul se sareaza se piperea za se stropeste cu zeama de lamaie , se umple cu frunzulitele de salvie se da prin faina de malai si se prajeste in ulei incins .
pentru garnitura cartofii se curata se spala si se fierb in apa cu sare si o parte din patrunjel , se scurg de apa si se...
se spala legumele bine , morcovul , ceapa , usturoiul se taie rondele , fasolea se taie [ mie -mi place mai mai marunt cam de 2-3 cm ], ardeiul si rosiile cubulete .
se pun la fiert in apa cu sare , fiind asa crude fierb repede ,
serviti presarat cu mult patrunjel verde si...
curatam vinetele lasand cate o fasie de coaja
le portionam cam de 3 degete , le scobim cu grija , si le umplem cu compozitia formata din ceapa maruntita prajita , carne , ardei rosu cubulete sare , piper , cimbru si mult patrunjel verde .
asezam vinetele umplute intr-o cratita...
merluciusul se curata de aripiopare se incresteaza si se spala , se stropeste cu zeama de lamaie sare si se unge bine cu pasta harissa .
pestele se prajeste in putin ulei .
separat se infierbanta 50 ml ulei in o cratita de teflon
si se prajeste orezul se adauga apa cam...
legume le sa spala bine si se curata [cartofii noi se curata bine de punctele negre , nu este necesar sa-i curatati de coaja ]
conopida se desface bucatele , morcovul, ceapa si ardeiul iute rondele, restul legumelor cuburi potrivite ca marime .
se pun la fiert in apa cu sare ,...
Crapul se curata de aripioare si intestine , se spala si se portioneaza sub forma de potcoava [ medalion ], coada si capul le puneti la congelator, ptr . o ciorbita pe care o veti prepara altadata. Se condimenteaza cu : sare , piper, boia , usturoi pisat , zeama lamaie , si sos de soia +...
Carnea de miel se curata de pielite, se spala si se transeaza in cuburi marisoare . Se pune la prajit in putin ulei impreuna cu ceapa si usturoiul taiate rondele, se condimenteaza cu sare , piper si boia si se adauga o cana cu apa .
Se fierbe cam 30 min dupa care se toarna deasupra carnii...
baconul se taie pe lungime [ feliile sa fie mai lungi sa se poata rula ], se prajeste in ulei pana devin usor crocante , se scot pe o farfurie separat .
in uleiul ramas se caleste varza taiata in prealabil fideluta + sare + piper .[ daca varza e cruda se caleste pana...
salata se taie fideluta sau se rupe si se amesteca cu semintele si boabele de mustar , se amesteca delicat cu varful degetelor [ asa faceau in film !!!]
se desfac conservele de masline si porumb , se scurg de lichid si se adauga in bol .[ eu am taiat maslinele aproape toate in doua ]...
1. ciupercile se sareaza , se pipareaza si se tavalesc in faina alba ,
2. ouale se bat bine cu putina sare si smantana sau lapte .
3. se dau ciupercile si prin ou si se prajesc in ulei incins , se scot pe servetele de hartie care retin surplusul de ulei .
4. serviti, stropite cu mujdei...
1. pastravul se curata de intestinese increasta pe ambele partila distanta de un deget , se spala cu apa si otet , se condimenteaza cu sare si piper.+ ulei de masline .
2. se umple pastravul cu ceapa , taiata cubulete , rosii si o lamaie taiate felii + patrunjelul verde tocat...
ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele , mai putin boiaua si usturoiul .
este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min .
ceafa se scurge de zeama ,
cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat .
se...
legumele se curata , se spala , se taie fideluta ,.
carnea se spala , se taie cuBulete si se pune la fiert cu legume , sare , piper.
taiteii se fierb separat in apa clocotita cu sare , se strecoara si se aduga la supa cand aceasta este gata .
serviti cu patrunjel verde...
pestele se curata , se portioneaza, se sareaza, se unge cu putin ulei si se prajeste pe gril pana prinde crusta si o frumoasa culoare aurie l [langa el coaceti si rosiile si ardeii ]
supa de legume se infierbanta si se pune in ea usturoiul pisat sare, otet dupa gust , ceapa rosie curatata...
fructele se curata si se taie felii sau cuburi .
se amesteca cu perele taiate si ananasul din compot + licorile bahice .
se adauga bobitele rosii de rodie si scortisoara .
se drege dupa gust cu zeama de lamaie .
Salata de vinete a la Tuzla
vinetele , rosiile si ardeii se spala , se sterg si se coc pe gratar [ eu le-am copt in tigaia ptr grill ] curatati bine vinetele copte , rosiile si ardeii[ la acestia scoateti si semintele ] si le tocati pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn . ceapa curatata si tocata marunt se...
Gustare rapida cu surimi
rulourile de surimi se condimenteaza si se fierb in apa cu 2 felii de lamaie timp de 2 minute[daca le lasi mai mult se vor desface si vor arata ca taiteii] surimi se scurge se pune pe o farfurie si se stropeste cu ulei de orez si sos de soia . am servit cu lamaie , rosie ,patrunjel verde ,...
Muschi de vita la gratar
se feliaza muschiul de vita se condimenteaza si se unge cu ulei se prajeste la gratar cate 3-4 min pe fiecare parte untul se taie in cubulete care se tavalesc prin verdeata tocata serviti rapid muschiuletul, cu untul deasupra se va topi fragezind carnea . am ,, asezonat...
Salata caprese
se feliaza mozzarela se spala si se feliaza rosiile se aranjeaza intercalat feliile de rosii cu cele de mozarela + frunzele de busuioc se sareaza se pipareaza se stropesc cu ulei de...
Clatite mov
1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala , pana ajunge de consistenta smantanii . 2. se prajesc clatitele intr-o tigaie teflonata, in care doar...
Mazare noua cu carnati
legumele se curata si se spala . ceapa taiata cubulete se caleste usor 1-2 min in ulei , se pune faina , boiaua si se amesteca , se stinge cu sucul de rosii+ un pahar cu apa . in sosul format se fiebe mazarea+ sare + usturoi . cand mazarea e fiarta [ mx. 30 min ]se drege...
Salata de vinete si dovlecei
vanata se prajeste pe plita incinsa sau pe gratar , se curata de coaja cat e calda . dovlecelul se curata , se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare [ in 10 min . e fiert ] , se scurge de apa . ceapa si usturoiul se curata si se toaca . toate se mixeaza cu...
Linte rosie cu carnita
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta. legumele se curata si se spala carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min . se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de...
Tort cu mere si crema de zahar ars
intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa . merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor...
Ciuperci umplute
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor . serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde .
Pastravul lui bunicu'
se curata si se spala pastravul , se condimenteaza cu sare si piper si stropit cu zeama de lamaie . se umple cu felii de lamaie si patrunjel verde taiat . prajiti intr-o tigaie in foarte putin ulei , va rezulta o crusta minunata . am servit cu garnitura de cartofi...
Tigaie cu piept de pui si ciuperci
pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia . ciupercile se curata de codite , se sareaza se stropesc cu ulei de masline si se umplu cu cubulete de sunca si branza burduf , pe deasupra se da boia de...
Fusili cu ciuperci si peste
pastele se fierb in apa cu sare respectand modul de preparare de pe pachet . intr-o craticioara se pun ciupercile , foaia de dafin , ardeiul taiat cubulete, ceapa rondele si condimentele [ maghiran , oregano , nucsoara ] se mai adauga si uleiul scurs de la conserve . se servesc...
Mielut cu verdeata
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar . cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se rumeneasca . se adauga multa ...
Pastravul cu ochii negrii
pastravul se sareaza se piperea za se stropeste cu zeama de lamaie , se umple cu frunzulitele de salvie se da prin faina de malai si se prajeste in ulei incins . pentru garnitura cartofii se curata se spala si se fierb in apa cu sare si o parte din patrunjel , se scurg de apa si se...
Supa de fasole verde
se spala legumele bine , morcovul , ceapa , usturoiul se taie rondele , fasolea se taie [ mie -mi place mai mai marunt cam de 2-3 cm ], ardeiul si rosiile cubulete . se pun la fiert in apa cu sare , fiind asa crude fierb repede , serviti presarat cu mult patrunjel verde si...
Vinete umplute, motate
curatam vinetele lasand cate o fasie de coaja le portionam cam de 3 degete , le scobim cu grija , si le umplem cu compozitia formata din ceapa maruntita prajita , carne , ardei rosu cubulete sare , piper , cimbru si mult patrunjel verde . asezam vinetele umplute intr-o cratita...
Merlucius picant cu orez
merluciusul se curata de aripiopare se incresteaza si se spala , se stropeste cu zeama de lamaie sare si se unge bine cu pasta harissa . pestele se prajeste in putin ulei . separat se infierbanta 50 ml ulei in o cratita de teflon si se prajeste orezul se adauga apa cam...
Supa de cono - coco
legume le sa spala bine si se curata [cartofii noi se curata bine de punctele negre , nu este necesar sa-i curatati de coaja ] conopida se desface bucatele , morcovul, ceapa si ardeiul iute rondele, restul legumelor cuburi potrivite ca marime . se pun la fiert in apa cu sare ,...
Medalion de crap rumen
Crapul se curata de aripioare si intestine , se spala si se portioneaza sub forma de potcoava [ medalion ], coada si capul le puneti la congelator, ptr . o ciorbita pe care o veti prepara altadata. Se condimenteaza cu : sare , piper, boia , usturoi pisat , zeama lamaie , si sos de soia +...
Miel cu smantana
Carnea de miel se curata de pielite, se spala si se transeaza in cuburi marisoare . Se pune la prajit in putin ulei impreuna cu ceapa si usturoiul taiate rondele, se condimenteaza cu sare , piper si boia si se adauga o cana cu apa . Se fierbe cam 30 min dupa care se toarna deasupra carnii...
Taitei cu varza si bacon
baconul se taie pe lungime [ feliile sa fie mai lungi sa se poata rula ], se prajeste in ulei pana devin usor crocante , se scot pe o farfurie separat . in uleiul ramas se caleste varza taiata in prealabil fideluta + sare + piper .[ daca varza e cruda se caleste pana...
Salata de ton cu seminte
salata se taie fideluta sau se rupe si se amesteca cu semintele si boabele de mustar , se amesteca delicat cu varful degetelor [ asa faceau in film !!!] se desfac conservele de masline si porumb , se scurg de lichid si se adauga in bol .[ eu am taiat maslinele aproape toate in doua ]...
Pleurotus pane
1. ciupercile se sareaza , se pipareaza si se tavalesc in faina alba , 2. ouale se bat bine cu putina sare si smantana sau lapte . 3. se dau ciupercile si prin ou si se prajesc in ulei incins , se scot pe servetele de hartie care retin surplusul de ulei . 4. serviti, stropite cu mujdei...
Curcubeu urias - pastrav
1. pastravul se curata de intestinese increasta pe ambele partila distanta de un deget , se spala cu apa si otet , se condimenteaza cu sare si piper.+ ulei de masline . 2. se umple pastravul cu ceapa , taiata cubulete , rosii si o lamaie taiate felii + patrunjelul verde tocat...
Ceafa afumata (de casa )
ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele , mai putin boiaua si usturoiul . este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min . ceafa se scurge de zeama , cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat . se...
Gustare rustica
se taie felii produsele , se pun pe platou .
Supa vieneza
legumele se curata , se spala , se taie fideluta ,. carnea se spala , se taie cuBulete si se pune la fiert cu legume , sare , piper. taiteii se fierb separat in apa clocotita cu sare , se strecoara si se aduga la supa cand aceasta este gata . serviti cu patrunjel verde...
Saramura de crap
pestele se curata , se portioneaza, se sareaza, se unge cu putin ulei si se prajeste pe gril pana prinde crusta si o frumoasa culoare aurie l [langa el coaceti si rosiile si ardeii ] supa de legume se infierbanta si se pune in ea usturoiul pisat sare, otet dupa gust , ceapa rosie curatata...
Salata de fructe
fructele se curata si se taie felii sau cuburi . se amesteca cu perele taiate si ananasul din compot + licorile bahice . se adauga bobitele rosii de rodie si scortisoara . se drege dupa gust cu zeama de lamaie .