Inainte sa trageti cu tunul:)) ar trebui sa stiti ca sunt si persoane care nu stiu cum se infasoara sarmalele. Una dintre ele a hotarat sa posteze articolul acesta, poate-poate ma sunt si alti necunoscatori. Sau suntem o specie rara?
Cred ca in total am invartit si eu doua sarmale. Una a fost...
Am incercat metoda aceasta si functioneaza. Nici nu mai stiu cum curatam avocado inainte,dar probabil ca ii curatam coaja.
Cumparati un avocado care nu e prea moale la atingere si nu are pete maroniii. Daca nu e copt,se poate pune intr-o punga de hartie.
Dupa ce ati desfacut avocado si daca...
Am invatat si eu acum vreo 10 ani tehnica asta, dar mi-ar fi fost foarte greu sa explic numai in cuvinte cum se face. Nu curatati intai coaja, o sa va fie foarte greu de manipulat mangoul. Curatatand in acest fel, nu numai ca nu va murdariti pe maini, dar obtineti si cubulete uniforme.
Cand...
Sunt sigura ca stim toti cum se taie o ceapa,dar acum ma uit mult dupa tehnica "degetelor", deocamdata totul dureaza mai mult ca inainte, dar o fac corect (sper).
Si pe mine tot asa m-a invatat mama sa tai ceapa, dar nu imi iesea atat de marunt. Dureaza putin pana se...
Recunosc ca in afara de flori nu prea credeam ca se mai poate face si altceva. Sa vedeti numai cat m-am inselat. Mie una imi plac enorm astfel de decoratii si desi nu ma vedeti prea rabdatoare cand vine vorba despre deserturi mai complicate, aici nu m-as sfii sa "sculptez" cate...
Am gasit cateva videouri foarte interesante si legate de decorarea farfuriilor de desert. Ce mare diferenta pot face cateva linii sau cerculete.
alt video
alt video
sursa foto: italianculinary.it
Fructul copacului de tamarind este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic.
Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a...
Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de susan de a plesni brusc. Semintele au o aroma dulce, asemanatoare...
Schinduful are un miros picant, iar frunzele si crengutele se folosesc la pregatirea mancarurilor cu varza, mai ales la varza murata. Semintele se pot praji usor, pentru a diminua gustul amarui.
Reprezinta un ingredient pentru pulberea de curry. Semintele pot fi lasate la...
Cum se infasoara sarmalele
Inainte sa trageti cu tunul:)) ar trebui sa stiti ca sunt si persoane care nu stiu cum se infasoara sarmalele. Una dintre ele a hotarat sa posteze articolul acesta, poate-poate ma sunt si alti necunoscatori. Sau suntem o specie rara? Cred ca in total am invartit si eu doua sarmale. Una a fost...
Cum se curata un avocado
Am incercat metoda aceasta si functioneaza. Nici nu mai stiu cum curatam avocado inainte,dar probabil ca ii curatam coaja. Cumparati un avocado care nu e prea moale la atingere si nu are pete maroniii. Daca nu e copt,se poate pune intr-o punga de hartie. Dupa ce ati desfacut avocado si daca...
Cum se curata mango
Am invatat si eu acum vreo 10 ani tehnica asta, dar mi-ar fi fost foarte greu sa explic numai in cuvinte cum se face. Nu curatati intai coaja, o sa va fie foarte greu de manipulat mangoul. Curatatand in acest fel, nu numai ca nu va murdariti pe maini, dar obtineti si cubulete uniforme. Cand...
Cum se taie o ceapa a la Gordon Ramsay
Sunt sigura ca stim toti cum se taie o ceapa,dar acum ma uit mult dupa tehnica "degetelor", deocamdata totul dureaza mai mult ca inainte, dar o fac corect (sper). Si pe mine tot asa m-a invatat mama sa tai ceapa, dar nu imi iesea atat de marunt. Dureaza putin pana se...
Decoruri din castraveti
Recunosc ca in afara de flori nu prea credeam ca se mai poate face si altceva. Sa vedeti numai cat m-am inselat. Mie una imi plac enorm astfel de decoratii si desi nu ma vedeti prea rabdatoare cand vine vorba despre deserturi mai complicate, aici nu m-as sfii sa "sculptez" cate...
Cum sa decoram farfuriile
Pare destul de usor, asa ca scoatem ketchupul si ne apucam de design. sursa foto: lifeandstyle.colincowie.com
Cum sa decoram deserturile
Am gasit cateva videouri foarte interesante si legate de decorarea farfuriilor de desert. Ce mare diferenta pot face cateva linii sau cerculete. alt video alt video sursa foto: italianculinary.it
Tamarindul
Fructul copacului de tamarind este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic. Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a...
Semintele de susan
Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de susan de a plesni brusc. Semintele au o aroma dulce, asemanatoare...
Schinduful
Schinduful are un miros picant, iar frunzele si crengutele se folosesc la pregatirea mancarurilor cu varza, mai ales la varza murata. Semintele se pot praji usor, pentru a diminua gustul amarui. Reprezinta un ingredient pentru pulberea de curry. Semintele pot fi lasate la...