Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Articole

Anasonul

In Condimente, la: 7 Dec 2011

Anasonul are un miros si gust relativ dulce, asemanator celui de lemn dulce. Uleiul de anason este folosit la fabricarea pastei de dinti, iar ceaiul din seminte de anason este considerat un bun laxativ, are proprietatea de a incalzi organismul si de a stimula circulatia sangelui. In Europa...

Ienibaharul

In Condimente, la: 7 Dec 2011

Ienibaharul se foloseste nu doar in bucatarie ci si ca medicament. Se spune ca imbunatateste digestia si ajuta sistemul nervos. Ienibaharul e cunoscut si sub numele de piper jamaican sau pimento, desi aceste nume sunt incorecte, deoarece nu e o combinatie de mirodenii si nici un piper. Se...

Nucsoara

In Condimente, la: 7 Dec 2011

Nucsoara este folosita pentru a da gust oricarui desert, de la inghetata la biscuiti, dar puteti sa o folositi cu incredere si la sosuri sau fripturi. Samanta de nucsoara inchisa intr-o coaja cu aspect de filigran,este data pe razatoare. Gustul e mai dulce decat al cojii de nucsoara si lasa o...

Tapioca

In Condimente, la: 5 Dec 2011

Mai putin cunoscuta la noi, tapioca se foloseste la budinci, deserturi si chiar a prajiturilor. Produsul obtinut este foarte hranitor pentru copii,dar este si pe placul adultilor. Se comercializeaza sub forma de bilute. Originar din zona amazoniana, este mai cunoscut in Thailanda, unde...

Uleiul de susan

In Condimente, la: 5 Dec 2011

Uleiul de susan are o aroma placuta foarte puternica si este folosit in bucataria chinezeasca,japoneza,coreeana si a Asie de sud est. Cateva picaturi sunt de ajuns pentru a confera mancarii un gust aparte. Se adauga la sfarsit,deoarece prin contact cu caldura isi pierde aroma. Dupa ce este...

Wasabi

In Condimente, la: 5 Dec 2011

Pasta de wasabi se fabrica din radacina de wasabi, asemanatoare cu hreanul, dar desi este iute confera o alta senzatie si anume, simti ca iti ia nasul foc. Trebuie pastrat etans ca sa nu-si piarda gustul, de aceea la sushi se foloseste intre peste si orez, ca sa nu-ti piarda aroma. Se amesteca si...

Nori - Alge pentru sushi

In Condimente, la: 5 Dec 2011

Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine. Se folosesc la sushi si la onigiri (mingiutele de orez), dar se mai folosesc si decorativ. Foarte apreciat de copii in furikake, care este un amestec din bucati de nori si diferite arome uscate, ce se presara pe orezul...

Sumacul

In Condimente, la: 29 Oct 2011

Daca tot l-am pomenit intr-o reteta sa va spun cate ceva despre acest condiment mai putin cunoscut la noi. Daca vreti sa va asezonati preparatele cu o aroma astrigenta deosebita folositi sumacul. In comert se gaseste sub forma de pulbere si se adauga in mancare pentru a obtine o aroma...

Sat traditional corean

In Bucataras hai hui, la: 5 Mai 2011

Am avut sansa sa vizitez Coreea de Sud de doua ori,in ambele ocazii am fost la Seoul. Prima data m-am suit in autobuzul ptr turisti si am vizitat atractiile pe care le are orasul de oferit. A doua oara am vrut sa vizitez DMZ,granita dintre cele doua Coree,dar acolo se faceau inscrieri cu...

Baharat turcesc

In Condimente, la: 19 Apr 2011

  Ingrediente: 2 linguri de piper negru 2 linguri de seminte de chimion 1 lingura de boabe de coriandru 1 lingura de menta uscata 1 lingura de cuisoare 1 lingurita de nucsoara 1 lingurita de seminte de cardamom verde un praf de scortisoara   Se macina...

Afisate 41 - 50 din 80 articole    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Retete preferate
Tort Dobos (mic)

Voturi:46

Tort Egiptean

Voturi:31

Briose de vanilie

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]