Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie.
Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri....
Rosii se spala si se taie prin robot sau blender. Daca va deranjeaza pielita,le puteti curata inainte de a le introduce in robot.
Punem uleiul intr-o tigaie infierbantata si apoi adaugam rosiile taiate.
Le lasam sa se prajeasca pana se reduce zeama.
Separat,batem ouale si apoi...
Ceapa se curata si se taie cubulete.
Ciupercile mai mari le taiem in bucati.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic.
Adaugam ciupercile,le calim cam cinci minute,apoi adaugam usturoiul granulat si mararul....
Cu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita.
Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider.
Pentru garnitura de orez,punem la fiert o cana de orez cu o cana si jumatate de apa,impreuna cu...
Intr-o oala punem la fiert apa. Adaugam o lingurita de sare si cand incepe sa clocoteasca apa ,adaugam lintea. Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana cand e moale. Punem intr-o strecuratoare,clatim cu apa rece si lasam sa se scurga de apa.
Intre timp pregatim frigaruile. Taiem pieptul de pui...
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in fasii. Amestecam cu condimentul de pui, coriandru si lasam deoparte, de preferat la frigider. Curatam cartofii si ii taiem, apoi ii prajim in ulei. Curatam ceapa si rosiile si le feliem, la fel procedam si cu castravetii murati si varza. Preparam...
Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile.
Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa.
O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca.
Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si...
Curatam ardeii copti si ii punem in mixer,impreuna cu restul ingredientelor.
Mixam si turnam continutul intr-un borcan mic,sterilizat.
Pentru mai multa siguranta fierbem borcanul intr-o oala cu apa,cam 20 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Se depoziteaza in camara,iar...
Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.
Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.
Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.
Lucram la foc mare.
Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi...
Pulpele de pui se curata, se spala si se lasa pe prosoape de bucatarie absorbante. Dupa ce s-au uscat, le taiem in bucati de marime egala.
Intr-un bol, punem sosul de soia, ghimbirul, usturoiul pudra si zaharul si amestecam pana acesta din urma se topeste. Adaugam bucatile de pui si lasam...
Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz.
Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava.
Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine...
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite.
Se pune untul...
Metoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza.
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si sarea. Amestecam.
In alt bol punem ouale si...
Preincalzim cuptorul.
Se cerne faina si praful de copt si se pun intr-un bol cu zaharul si sarea.
In alt bol, amestecam cu un tel oul, laptele, esenta si uleiul, apoi le punem in bolul cu faina. Rupem si ciocolata in bucatele si le adaugam in bol, apoi amestecam usor, doar cat sa se...
Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.
Pregatim...
In locul cremei (frisca) sau inghetatei,am optat pentru iaurt,ca sa avem si o varianta light.
Am introdus toate ingredientele in robot si am mixat.
Se serveste deindata.
Am introdus inghetata de lamaie si lapte in robot,am adaugat lemongrass-ul si apoi am mixat. Am turnat in pahare.
Apoi am pus deasupra cele doua linguri de tapioca.
Se infierbanta o craticioara si adaugam putin ulei. Calim ceapa si usturoiul,apoi adaugam curcuma,chimionul,curry,fulgii de ardei iute si amestecul exotic.
Adaugam rosiile din conserva. Puteti folosi si rosii proaspete.
Punem lintea si adaugam apa. Se tine la fiert cam 20-30 de minute sau...
Punem fasolea intr-un bol.
Rupem frunzele de spanac,iar daca sunt destul de mici le lasam intregi.
Feliem ridichile,castravetele si ceapa verde.
Punem toate legumele in bol.
Pregatim dressingul. Punem uleiul de masline si otetul balsamic intr-un bol si amestecam cu un tel....
Cartofii,ceapa si castravetele murat se feliaza.
Pregatim dressingul din otet,ulei,smantana,mustar,coaja de lamaie,sare si piper.
Amestecam toate ingredientele.
Se lasa la frigider 30 de minute inainte de a servi.
Rosiile se feliaza,iar ceapa se taie in rondele subtiri.
Amestecam toate ingredientele,lasam putin deoparte (cam 15 minute) sa se combine aromele si servim.
Intr-o oala,punem apa la fiert si adaugam si sare.
Adaugam spaghetele si lasam sa fiarba al dente,dupa instructiunile de pe pachet.Punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga.
Intre timp,infierbantam o tigaie,adaugam 2 linguri de ulei si punem usturoiul taiat bucati sau marunt. Nu-l...
Pregatim sosul de pesto. Punem in mixer uleiul de masline,usturoiul,busuiocul si semintele de pin. Mixam pana obtinem o pasta.
Punem apa cu sare la fiert,iar cand incepe sa fiarba,adaugam spaghetele s le fierbem al dente.Le scurgem de apa.
Taiem pieptul de pui in fasii si condimentam....
Pentru sosul de rubarba aveti nevoie de cateva tije curatate, pe care le taiati in bucati egale si le puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si zahar dupa gust. Se lasa la foc mic, acoperit, pana se inmoaie si devine un sos. Dureaza cam 10 minute. Lasati sa se raceasca.
In bolul din...
Se preincalzeste cuptorul.
Se cerne faina si praful de copt pe care le punem intr-un bol, cu sarea si nucsoara.
In alt bol, se amesteca zaharul brun, oul, bananele zdrobite, untul si laptele. Continutul acestui bol, se adauga celui cu faina, incorporand usor si cubuletele de banane. Nu se...
Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul,...
Preincalzim cuptorul.
Impartim aluatul de paine in 8 bucati. Presaram pe masa de lucru faina si luam una din bucatile de aluat. O intindem cu sucitorul, foaia nu trebuie sa fie subtire, doar cat sa fie destul de intinsa ca sa putem pune crenvustiul.
Punem la mijloc un crenvusti,...
Pune ceaiul in ceainic si adauga apa clocotita.
Lasa vreo trei minute dupa care adauga si menta spalata.
Peste cinci minute e gata.
Adauga zahar dupa gust si serveste in pahare de sticla.
Sfecla se fierbe,dar recunoasc ca daca as fi avut un blender vertical la indemana as fi folosit-o proaspata.
Capsunile se spala si se curata de codita.
Perlele de tapioca se vor fierbe in apa si se scurg.
Introducem in robot capsunile si sfecla si apoi adaugam suc de rosii pana obtinem...
Punem apa la fiert,in care adaugam o jumatate de lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem al dente. Nu le fierbem mai mult,fiindca vor fi putin prajite cu legumele si se vor inmuia prea mult.Dupa ce s-au fiert ,le clatim cu apa rece ca sa oprim procesul de...
Budinca de orez cu sofran
Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie. Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri....
Omleta persana cu rosii
Rosii se spala si se taie prin robot sau blender. Daca va deranjeaza pielita,le puteti curata inainte de a le introduce in robot. Punem uleiul intr-o tigaie infierbantata si apoi adaugam rosiile taiate. Le lasam sa se prajeasca pana se reduce zeama. Separat,batem ouale si apoi...
Ciulama cu ciuperci de padure
Ceapa se curata si se taie cubulete. Ciupercile mai mari le taiem in bucati. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic. Adaugam ciupercile,le calim cam cinci minute,apoi adaugam usturoiul granulat si mararul....
Friptura de porc cu ciuperci cu otet balsamic de sofran
Cu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita. Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider. Pentru garnitura de orez,punem la fiert o cana de orez cu o cana si jumatate de apa,impreuna cu...
Salata de linte verde
Intr-o oala punem la fiert apa. Adaugam o lingurita de sare si cand incepe sa clocoteasca apa ,adaugam lintea. Lasam sa fiarba cam 15 minute sau pana cand e moale. Punem intr-o strecuratoare,clatim cu apa rece si lasam sa se scurga de apa. Intre timp pregatim frigaruile. Taiem pieptul de pui...
Shaorma de casa
Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in fasii. Amestecam cu condimentul de pui, coriandru si lasam deoparte, de preferat la frigider. Curatam cartofii si ii taiem, apoi ii prajim in ulei. Curatam ceapa si rosiile si le feliem, la fel procedam si cu castravetii murati si varza. Preparam...
Zacusca cu ciuperci
Curatam toate legumele. Dam mai intai ceapa prin robot,apoi ardeii. La urma dam si ciupercile. Punem o jumatate de litru de ulei intr-o oala mare si adaugam ceapa. O calim putin,doar pana cand isi schimba culoarea ,nu o lasam sa se rumeneasca. Adaugam ardeii,ciupercile,pasta de tomate si...
Pasta de ardei copti
Curatam ardeii copti si ii punem in mixer,impreuna cu restul ingredientelor. Mixam si turnam continutul intr-un borcan mic,sterilizat. Pentru mai multa siguranta fierbem borcanul intr-o oala cu apa,cam 20 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. Se depoziteaza in camara,iar...
Pui chinezesc cu ceapa verde
Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm. Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm. Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde. Lucram la foc mare. Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi...
Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi
Pulpele de pui se curata, se spala si se lasa pe prosoape de bucatarie absorbante. Dupa ce s-au uscat, le taiem in bucati de marime egala. Intr-un bol, punem sosul de soia, ghimbirul, usturoiul pudra si zaharul si amestecam pana acesta din urma se topeste. Adaugam bucatile de pui si lasam...
Crumble cu prune si cardamon
Puteti folosi un singur fel de fulgi sau un amestec, in cazul de fata am folosit fulgi de grau si ovaz. Prunele se curata, se spala si se scot samburii. Se aseaza prunele intr-o tava. Fulgii de ovaz se amesteca impreuna cu zaharul si cardamonul. Pe acesta il puteti adauga dupa gust, la mine...
Clatite cu ciuperci si smantana
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se opareste, iar apa se arunca. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Intr-un bol se amesteca faina, laptele, uleiul si ouale. Din aceasta compozitie se fac 10 clatite. Se pune untul...
Pancakes cu afine
Metoda de preparare a pancakes-urilor, in general, este de a adauga ingredientele lichide peste cele uscate si de a le amesteca usor pana se incorporeaza. Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul vanilat si sarea. Amestecam. In alt bol punem ouale si...
Muffins cu ciocolata si aroma de portocale
Preincalzim cuptorul. Se cerne faina si praful de copt si se pun intr-un bol cu zaharul si sarea. In alt bol, amestecam cu un tel oul, laptele, esenta si uleiul, apoi le punem in bolul cu faina. Rupem si ciocolata in bucatele si le adaugam in bol, apoi amestecam usor, doar cat sa se...
Cremsnit cu frisca
Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura. Pregatim...
Milkshake cu capsuni si sfecla
In locul cremei (frisca) sau inghetatei,am optat pentru iaurt,ca sa avem si o varianta light. Am introdus toate ingredientele in robot si am mixat. Se serveste deindata.
Milkshake cu lemongrass si inghetata de lamaie
Am introdus inghetata de lamaie si lapte in robot,am adaugat lemongrass-ul si apoi am mixat. Am turnat in pahare. Apoi am pus deasupra cele doua linguri de tapioca.
Supa de linte verde cu rosii si arome indiene
Se infierbanta o craticioara si adaugam putin ulei. Calim ceapa si usturoiul,apoi adaugam curcuma,chimionul,curry,fulgii de ardei iute si amestecul exotic. Adaugam rosiile din conserva. Puteti folosi si rosii proaspete. Punem lintea si adaugam apa. Se tine la fiert cam 20-30 de minute sau...
Salata cu spanac si fasole pestrita
Punem fasolea intr-un bol. Rupem frunzele de spanac,iar daca sunt destul de mici le lasam intregi. Feliem ridichile,castravetele si ceapa verde. Punem toate legumele in bol. Pregatim dressingul. Punem uleiul de masline si otetul balsamic intr-un bol si amestecam cu un tel....
Salata de somon afumat cu cartofi
Cartofii,ceapa si castravetele murat se feliaza. Pregatim dressingul din otet,ulei,smantana,mustar,coaja de lamaie,sare si piper. Amestecam toate ingredientele. Se lasa la frigider 30 de minute inainte de a servi.
Salata cu rosii si oregano
Rosiile se feliaza,iar ceapa se taie in rondele subtiri. Amestecam toate ingredientele,lasam putin deoparte (cam 15 minute) sa se combine aromele si servim.
Spaghetti alla Putanesca
Intr-o oala,punem apa la fiert si adaugam si sare. Adaugam spaghetele si lasam sa fiarba al dente,dupa instructiunile de pe pachet.Punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga. Intre timp,infierbantam o tigaie,adaugam 2 linguri de ulei si punem usturoiul taiat bucati sau marunt. Nu-l...
Spaghetti cu sos pesto si fasii de pui pe gratar
Pregatim sosul de pesto. Punem in mixer uleiul de masline,usturoiul,busuiocul si semintele de pin. Mixam pana obtinem o pasta. Punem apa cu sare la fiert,iar cand incepe sa fiarba,adaugam spaghetele s le fierbem al dente.Le scurgem de apa. Taiem pieptul de pui in fasii si condimentam....
Fulgi de grau cu sos de rubarba
Pentru sosul de rubarba aveti nevoie de cateva tije curatate, pe care le taiati in bucati egale si le puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa si zahar dupa gust. Se lasa la foc mic, acoperit, pana se inmoaie si devine un sos. Dureaza cam 10 minute. Lasati sa se raceasca. In bolul din...
Muffins cu banane
Se preincalzeste cuptorul. Se cerne faina si praful de copt pe care le punem intr-un bol, cu sarea si nucsoara. In alt bol, se amesteca zaharul brun, oul, bananele zdrobite, untul si laptele. Continutul acestui bol, se adauga celui cu faina, incorporand usor si cubuletele de banane. Nu se...
Tarta cu piersici
Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca. Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul,...
Hotdog imblanit
Preincalzim cuptorul. Impartim aluatul de paine in 8 bucati. Presaram pe masa de lucru faina si luam una din bucatile de aluat. O intindem cu sucitorul, foaia nu trebuie sa fie subtire, doar cat sa fie destul de intinsa ca sa putem pune crenvustiul. Punem la mijloc un crenvusti,...
Ceai de menta marocan
Pune ceaiul in ceainic si adauga apa clocotita. Lasa vreo trei minute dupa care adauga si menta spalata. Peste cinci minute e gata. Adauga zahar dupa gust si serveste in pahare de sticla.
Smoothie de capsuni si sfecla
Sfecla se fierbe,dar recunoasc ca daca as fi avut un blender vertical la indemana as fi folosit-o proaspata. Capsunile se spala si se curata de codita. Perlele de tapioca se vor fierbe in apa si se scurg. Introducem in robot capsunile si sfecla si apoi adaugam suc de rosii pana obtinem...
Taitei asiatici
Punem apa la fiert,in care adaugam o jumatate de lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem al dente. Nu le fierbem mai mult,fiindca vor fi putin prajite cu legumele si se vor inmuia prea mult.Dupa ce s-au fiert ,le clatim cu apa rece ca sa oprim procesul de...