oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI306
Retete

Aperitiv clatite cu sfecla si branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Mixezi in robot, sfecla, catelul de usturoi, ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtii o crema fina, adaugi toata faina si mixezi pana la inglobarea perfecta. Vei obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingi o tigaie teflonata, o ungi cu un strop de ulei de masline si adaugi...

Aperitiv placinta cu dovlecei si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Speli dovleceii si ii tai cubulete. Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar cascavalul il dai pe razatoare. Separat, mixezi ouale si adaugi smantana, apoi faina cernuta cu praful de copt, uleiul, sarea si piperul. Amesteci cu robotul de bucatarie, la viteza cea mai mica. Pui dovleceii, ceapa si...

Desert prajitura cu pere si nuci

In Prajituri la 5 Mar 2017

Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la...

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

In Mancaruri cu carne la 5 Mar 2017

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin. Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul...

Desert tort cu budinca de mure

In Torturi la 4 Mar 2017

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Aperitiv placinta cu cartofi si telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si sarea. Programul masinii mele de paine este de o ora si 15 minute (timp in care a framantat si a...

Supa crema de sparanghel

In Supe la 4 Mar 2017

Calesti in unt, ceapa tocata marunt si telina taiata felii, pana cand ceapa este moale. Adaugi usturoiul felii si mai calesti 1 minut. Adaugi supa de pui, putina sare si piper negru si fierbi 5 minute, cu capac. Intre timp, tai sparanghelul segmente, il pui in oala si continui fierberea cu...

Desert prajitura cu migdale si ciocolata

In Prajituri la 3 Mar 2017

Topesti ciocolata cu untul pe baie de aburi, o lasi sa se raceasca putin si adaugi zaharul si migdalele macinate. Freci bine compozitia si o lasi sa se raceasca. Adaugi galbenusurile. Bati albusurile spuma si le incorporezi treptat si usor in compozitia de ciocolata. Ungi cu unt o forma si...

Aperitiv trandafir cu carne de curcan

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2017

Pentru aluat , amesteci brânza cu laptele, uleiul și sarea, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt. Întinzi o foaie de aluat de circa 50 x 30 cm, peste care întinzi carnea tocată ce a fost amestecată cu ceapa tăiată mărunt, cașcavalul tăiat cubulețe, albușul...

Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2017

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust. Din apa, margarina, faina, ou si sare framanti un aluat....

Desert tarta cosulet cu umplutura de mere

In Prajituri la 2 Mar 2017

Pentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, pregatesti umplutura ; cureti merele de coaja si le...

Budinca de paste si conopida

In Penne la 2 Mar 2017

Fierbi pennele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi fara a le clati si le lasi deoparte. Rupi buchetelele de conopida, le speli si le pui la fiert in apa cu sare. Le fierbi 10 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Le scurgi de apa si le lasi deoparte. Speli rosiile si le tai...

Salata de piept de pui cu telina

In Salate la 2 Mar 2017

Fierbi pieptul de pui, dupa care il dai deoparte sa se raceasca. Intre timp, prepari maioneza din galbenusul unui ou fiert tare si racit si celalalt galbenus crud. Acestea le amesteci foarte bine, adaugand cate putin din ulei si zeama de la o jumatate de lamaie. Cand se obtine cantitatea dorita...

Desert prajitura Buburuza

In Prajituri la 1 Mar 2017

Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina cernută și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă. Transferi compoziția...

Invartita cu dovleac

In Prajituri la 28 Feb 2017

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora. Intre timp, razi...

Tarta cu carne de pui si legume mexicane

In Pui la 28 Feb 2017

Intr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata cubulete, o condimentezi cu piper, boia de ardei dulce si sare si o prajesti pe toate partile, timp de...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 28 Feb 2017

Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea timp de 40 de minute, deoarece fiind pui de tara, ar fi durat prea mult timp sa fiarba normal....

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

In Prajituri la 27 Feb 2017

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa....

Ostropel de pui

In Pui la 27 Feb 2017

Pui carnea intr-o tava la cuptorul preincalzit, condimentata cu sare si piper, pentru cca. 40 de minute. Intre timp, calesti ceapa tocata solzi in 2 linguri de ulei, pentru 5 minute si adaugi ardeii taiati cuburi mari. Lasi pe foc inca 5-10 minute. Adaugi sare, piper, rosiile din conserva...

Salata cu spanac, ridichi si cas de oaie

In Salate la 27 Feb 2017

Speli frunzele de spanac, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai casul cubulete mici.  Toate ingredientele le pui intr-un castron, presari sare peste ele, adaugi otetul balsamic si uleiul de...

Negresa cu gem de caise si crema de branza

In Prajituri la 26 Feb 2017

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...

Briose cu nuci si branza cu mucegai

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2017

Pui nucile, taiate marunt, la prajit in cuptor, pentru 5 minute. Intr-un bol, mixezi ouale cu laptele, uleiul de masline si branza de burduf, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci cu un tel pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi sare si piper, dupa gust. Tai merele si...

Caracatita baby cu sos rosu

In Fructe de mare la 26 Feb 2017

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află și săculețul cu cerneală, care trebuie și el eliminat; întorci capul pe dos, pentru a-l curăța de...

Drob de vinete

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2017

Cureti vinetele, le tai cubulete si le fierbi 15 minute, in apa usor sarata. Le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Calesti ceapa, apoi adaugi ardeiul taiat cubulete, mararul tocat si usturoiul pisat. Adaugi vinetele si amesteci usor pana cand se omogenizeaza compozitia. Mixezi ouale si...

Tarta cu mere si mascarpone

In Prajituri la 24 Feb 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, mixezi oul cu crema mascarpone si zaharul macinat si...

Prajitura cu pere si ciocolata

In Prajituri la 23 Feb 2017

Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci...

Salata orientala

In Salate la 23 Feb 2017

Speli cartofii si ii pui la fiert in coaja. Fierbi ouale timp de 10 minute. Gogosarii ii tai felii scurte si subtiri, iar maslinele le feliezi. Dupa ce au fiert, cureti cartofii si ouale de coaja, si le tai cubulete.  Toate legumele le pui intr-un castron, presari sare peste ele,...

Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

In Ciorbe la 23 Feb 2017

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor.  Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la...

Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb

In Mancare copii la 23 Feb 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute. Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita si ii tai...

Prajitura cu kaki si ciocolata neagra

In Prajituri la 22 Feb 2017

Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina. Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate. Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile. Mixezi untul la temperatura...

Afisate 751 - 780 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]