oanapl

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE890
PRIETENI272
Retete

Pate de linte cu masline

In Mancaruri de post la 21 Mar 2017

Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie. Dupa ce a fiert lintea, o...

Desert strudel cu mere si nuci

In Dulciuri la 20 Mar 2017

Lasi aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le storci de zeama si le pui la calit intr-un vas cu fundul gros. Adaugi zaharul, scortisoara si nucile si amesteci. Le calesti timp de aproximativ 10 minute, pana se inmoaie merele. Le...

Ciorba de cartofi

In Mancaruri de post la 20 Mar 2017

Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la final (sau le tai cuburi si le lasi in ciorba) si adaugi o lingura de sare. Tai cartofii cubulete si ii...

Conopida cu naut si sos de rosii

In Mancaruri de post la 20 Mar 2017

Pui conopida desfacuta buchetele la fiert. Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei. Pui peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion), adaugi sare si piper, dupa gust, si lasi sa fiarba cca 5...

Desert biscuiti de dovleac (de post)

In Dulciuri la 19 Mar 2017

Pui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea. Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale. Umpli pistolul de biscuiti cu aluat si...

Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)

In Mancaruri de post la 19 Mar 2017

Pui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când.  Ungi cu...

Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide

In Dulciuri la 18 Mar 2017

Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide Topesti intr-o cratita, la foc mic, margarina, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva. Rupi ciocolata in patratele si o adaugi peste margarina, amestecand pana se topeste. Iei cratita de pe foc, adaugi cacaua si esenta de rom si lasi sa se raceasca...

Rulada de cartofi cu legume (de post)

In Mancaruri de post la 18 Mar 2017

Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca.  Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica si calesti legumele intr-o lingura de ulei. Adaugi sare si piper dupa...

Gratin de peste cu legume

In Peste la 17 Mar 2017

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi...

Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa

In Prajituri la 17 Mar 2017

Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul macinat si le mixezi bine. Adaugi in compozitie...

Desert tarta cu mere, nuci si stafide

In Prajituri la 16 Mar 2017

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele. Speli merele, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de lamaie si le pui la calit cu apa si 5...

Aperitiv frittata cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2017

Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua. Intr-un bol, bati ouale spuma cu putin piper, un praf de sare si o lingura condiment Maggi...

Desert prajitura cu mere si branza de vaci

In Prajituri la 15 Mar 2017

Speli merele, le cureti de coaja, le tai in cubulete si le pui la calit intr-un vas cu 2 linguri de zahar brun si apa. Le lasi pana se inmoaie putin. Amesteci branza cu ouale, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu praful de sare, cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin....

Cremvusti in aluat

In Mancaruri cu carne la 15 Mar 2017

Dupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm. Pui cremvustii pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine....

Musaca de cartofi cu carne de pui si ciuperci

In Pui la 15 Mar 2017

Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul taiat cubulete si patrunjelul tocat marunt. Adaugi sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic,...

Desert tarta cu mere si crema de smantana

In Prajituri la 14 Mar 2017

Pui intr-un bol, faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si 100 ml de smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele. Speli merele, le tai jumatati si le cureti de samburi, apoi le tai felii foarte...

Aperitiv chec cu ciuperci si porumb

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2017

Taie ardeiul si ciupercile cubulete mici, iar ceapa verde, feliute subtiri. Mixezi bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Torni usor uleiul mixand in continuare. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si amesteci compozitia pana se omogenizeaza. Adaugi apoi restul ingrendientelor...

Gulas unguresc

In Vita la 14 Mar 2017

Se curata carnea de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici....

Desert tort cu ananas si crema mascarpone

In Torturi la 11 Mar 2017

Pentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...

Tarta cu spanac si branza

In Mancaruri de legume la 11 Mar 2017

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de...

Aperitiv cosulete cu bacon si legume mexicane

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2017

Într-o tava pentru 6 briose, asezi câte 2-3 felii de bacon în fiecare adâncitura, astfel ca formele sa fie îmbracate la interior. Legumele mexicane (decongelate si bine scurse) le amesteci cu pieptul de curcan taiat cât mai mic si condimentezi cu sare, piper...

Tarta cu legume

In Mancaruri de legume la 9 Mar 2017

Cureti ardeiul de seminte si dovlecelul de coaja si le tai felii subtiri. Ceapa verde si ciupercile le tai marunt si pui toate legumele intr-un castron si le amesteci. Adaugi telemeaua data pe razatoarea mica si adaugi sare, piper si patrunjel, dupa gust.  Intinzi aluatul cu sucitorul si...

Aperitiv oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2017

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru bain-marie. Incingi tigaia si prajesti feliile de bacon (fara ulei, deoarece va lasa baconul), apoi le...

Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

In Prajituri la 9 Mar 2017

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia. La final, adaugi esenta si faina in...

Desert cheesecake zebra cu ciocolata

In Prajituri la 8 Mar 2017

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul...

Aperitiv tarta cu sardine si masline verzi

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2017

Bati ouale pana cand se omogenizeaza compozitia (cca. 1 minut). Adaugi alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele. Adaugi parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri, sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita, uleiul de...

Desert clatite cu branza la cuptor

In Dulciuri la 7 Mar 2017

Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi plita. Torni cate un polonic din compozitie si il intinzi bine. Lasi compozitia sa se rumeneasca...

Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

In Mancaruri de legume la 7 Mar 2017

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul...

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

In Torturi la 6 Mar 2017

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si...

Aperitiv placinta impletita cu urda

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2017

Mixezi urda cu ouale si smantana, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi o foaie de aluat si netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm....

Afisate 721 - 750 din 890 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]