publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
publicat la 26.04.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Pui cu mere si ciuperci
Pulpele de pui le-am marinat putin in sos soia,nucsoara,curry si ardei iute.Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat bucati mici neuniforme,apoi le-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline incins si le-am lasat cateva minute la foc,am adaugat peste ele susan negru si ciupercile taiate bucatele...
Gris cu lapte si dulceata de visine
Am pus laptele la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si cand a inceput sa fiarba,am adaugat usor cate puin gris pana am ajuns la consistenta pe care o doream. Am mai lasat cateva minute pe foc pentru ca si grisul sa se fiarba,apoi am luat oala deoparte,am pus grisul in castronele si am...
Chec pufos cu zmeura
Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele siropul de zahar,fierbinte si amestecam sa se omogenizeze compozitia,se adauga apoi galbenusurile,zaharul...
Cotlet de porc cu sos de mustar si busuioc
Am pus intr-un castron carnea la marinat in vin cu curry,fulgi de ardei iute si curry si am lasat-o asa cam o jumatate de ora la frigider.Dupa ce carnea s-a marinat am pus-o intr-o tigaie in putin ulei si cateii de usturoi tocati marunt,si am lasat-o sa se patrunda bine si sa se rumeneasca frumos...
Salata de ardei copti
Ardeii i-am spalat si uscat bine,apoi i-am asezat pe o tava tapetata cu folie de aluminiu (stiu ca nu e foarte sanatos…dar mai facem si exceptii cateodata) si am dat tava la cuptorul incins bine in prealabil.Din cand in cand i-am intors pentru a se rumeni frumos pe toate partile. Pe...
Fondant de ciocolata dupa o reteta a lui James Martin
Am topit la bain marie untul cu ciocolata,separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata.Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat in ea esenta de portocale,apoi am adaugat-o peste oua si am amestecat usor,am adaugat apoi faina si...
Crema de frisca cu coulis de zmeura
Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie. Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am...
Tocana de iepure cu naut si fasole neagra
Cu o seara inainte de a pregati tocana am pus in apa rece la inmuiat 250 gr fasole neagra pentru a-mi fi mai usor sa o fierb a 2-a zi. De dimineata am pus fasolea inmuiata la fiert pentru ca din ce scria pe ambalaj ii trebuiau cam 2 ore si jumatate sa fiarba…a mea insa a fiert mai repede....
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am lasat deoparte,galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am batut bine pana si-au triplat volumul si zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi galbenusurile peste spuma de albus,am...
Muschi de porc in crusta de condimente
Am pus toate condimentele in mojar,ardeiul iute l-am rupt bucati cat am putut de mici si l-am bagat si pe el acolo si am maruntit bine toate condimentele,le-am amestecat si apoi le-am asezat pe o bucata de hartie de copt si am tavalit muschiuletul prin acest mixt de condimente,apoi l-am pus...
Ciorba de salata verde
Usturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat. Intr-o tigaie am prajit slaninuta taiata bucati mici pana a devenit crocanta,am pus-o apoi peste salata...
Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise
Cotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde doar pentru a prinde culoare si pentru a se inmuia putin. Bucatile de...
Tort cu caise si zmeura
Biscuitii i-am maruntit la blender si apoi am pus peste ei untul la temperatura camerei si am amestecat pana s-a omogenizat totul,apoi am pus compozitia intr-o forma de tort cu fund detasabil si am dat-o la frigider. In 2 oale am pus in una zmeura cu zahar 100-150 gr si 2 plicuri de zahar...
Midii cu taitei chinezesti
Intr-o oala mai mare am pus apa si sare si am pus-o la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am pus legumele in ea (conform indicatiilor de pe ambalaj) si am lasat la foc 8 minute. Dupa ce am stins focul am pus in apa langa legume si taiteii chinezesti si i-am lasat 4 minute,fara a mai da drumul...
Inghetata marmorata cu afine
Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere.sucul de mere astfel obtinut,impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand...
Linte verde cu carne de porc
Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat. Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si...
Pui dulce cu alune si taitei chinezesti
Am taiat fasii pulpele de pui si apoi le-am marinat in sos de soia,curry,fulgi de ardei iute,crema de otet balsamic. Usturoiul l-am taiat foarte marunt,morcovii i-am taiat bastonase si le-am calit 2-3 minute in ulei de susan,apoi le-am scos si le-am lasat deoparte. In wok am pus pulpele,tot in...
Savarine
Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul,apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma. Am adaugat apoi pesmetul,faina si am...
Cosulete cu piersici si branza ricotta
Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare...
Calamari umpluti cu pui si legume
Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata. Legumele le-am taiat cubulete mici,apoi intr-o tigaie am pus usturoiul si carnatul chorizo taiate marunt,impreuna cu putin ulei de...
Supa de usturoi dupa o reteta spaniola
In wok am pus uleiul de masline si usturoiul taiat feliute si l-am lasat sa se prajeasca putin,apoi am adaugat boia,foile de dafin si supa de pui.Cand supa a inceput sa fiarba am pus o felie de paine prajita si un ou pe care l-am amestecat putin ca sa se faca “zdrente” ...
Paste cu ciuperci brune si muschi de porc
Muschiuletul de porc l-am taiat felii cu grosimea de 2 cm aproximativ,fiecare felie am fragezit-o cu podul palmei am adaugat apoi curry,fulgi de ardei iute,ienibahar si sos soia si am lasat la marinat cam 10 minute.Intre timp am spalat si curatat ciupercile,apoi le-am taiat in bucati mai mici...
Piept de pui la gratar cu burgeri de cartofi :)
Pieptul de pui l-am feliat si l-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si nucsoara,unde l-am lasat cam o ora pana cand au fiert cartorii.Apoi l-am facut pe gratar. Cartofii i-am spalat si i-am pus cu tot cu coaja la fiert,apoi i-am curatat si i-am zdrobit cu o...
Aperitiv pate de peste
Conservele le-am scurs de lichidul din interior si le-am bagat la blender impreuna cu untul, cepsoarele si zeama de lamaie. S-a format o pasta mai moale initial dar dupa cateva ore la frigider pasta capata consistenta si este si foarte gustoasa si rapida. Pofta mare!
Porc picant cu ciuperci urechi de lemn si orez cu sofran
Pulpa de porc am taiat-o cubulete mici si am pregatit pentru ea o marinata din sos soia,5 spices,curry,sos teriyaki,ienibahar si am lasat-o sa se marineze cam 40-50 min.Am taiat cubulete mici usturoiul si bastonase subtri morcovii,i-am pus in wok sa se caleasca putin,am adaugat apoi si carnita si...
Jeleu de prune
Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am...
Muschi de porc mexican si salata calda de legume
Muschiuletul l-am sectionat pe lungine (nu de tot,doar cat sa se desfaca asa ca o carte),l-am batut cu ciocanul de carne pana cand s-a aplatizat. Porumbul,fasolea,usturoiul,cepsoara si carnatul chorizo le-am bagat la blender pentru a face o pasta din ele.Rosiile uscate le-am taiat marunt si...
Salata de vinete
Vinetele le-am pus la copt pe aragaz la foc mediu si le-am lasat sa se patrunda bine,pana sunt moi si coaja e coapta bine. Dupa ce s-au copt le-am pus intr-o cratita acoperita cu un capac si le-am lasat acolo,in aburi pentru ca mai apoi sa le pot curata mai usor. Intre timp am inceput sa fac...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile de ou le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,apoi am adaugat peste ele mascarpone si am amestecat bine. Separat am batut frisca cu intaritorul pana s-a intarit si apoi am adaugat peste ea galbenusurile...
Pui la cuptor cu sos de fructe de padure si paste cu fasole verde
Pulpele de pui le-am marinat in sos soia,curry, 5 spices,sos teriyaki si boia si le-am lasat asa cam o jumatate de ora. Intre timp am pus apa cu sare la foc pentru a fierbe putin fasolea verde inainte de a o amesteca cu pastele. Pastele le-am fiert la fel in apa cu sare conform indicatiilor de pe...