Linte verde cu carne de porc

de papabundetot in Porc, 27 Iul 2013 | 5048 vizualizari

 

De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei.Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte,cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr linte verde
  • 400 gr pulpa de porc
  • slanina afumata (din Ardeal pt ca e cea mai buna)
  • 5 felii carnat chorizo
  • boia,
  • foi de dafin,
  • curry
  • 3 morcovi
  • 2 cepe albe,
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 cuburi concentrat de pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte verde cu carne de porc:

Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.

Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul,apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin,curry,boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.

Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.

Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura  o bunatate!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte verde cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc