Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Clatite pufoase reteta
Pentru inceput mixam branza cu zahar pana devine o crema fina, adaugam ouale rand pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt si esentele si omogenizam bine compozitia.
Intr-o tigaie punme putin ulei, lasam sa se incinga si punem 2 linguri din compozitie, intoarcem...
Mixam cremele de ciocolata cu 300 ml frisca si 300 ml lapte rece pana se omogenizeaza compozitia.
La fel procedam si cu cele de capsuni.
Tapetam o forma de tort cu fundul detasabil cu folie alimentara, dupa care vom pune piscoturile inmuiate in putin lapte sau in suc ( dar nu foarte...
Pentru inceput vom taia carameaua in 4-6 bucatele ( depinde cat de mari vreti sa iasa petalele), apoi asezam fiecare bucatica intre 2 folii de plastic si cu ajutorul sucitorului intindem foarte foarte bine ( petala astfel formata trebuie luata imediat de pe folie, pentru ca se lipeste)...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia...
Punem oul intreg intr-u vas, il mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mizam pana nu se mai simte deloc zaharul, punem si smantana, apoi adaugam si faina si omogenizam compozitia.
Punem formele intr-o tava pt cuptor, le ungem cu un strop de ulei, apoi luam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina.
Deasupra punem cele 2...
Separam albusul de galbenus, il batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa, apoi punem galbenusul, untul pe care l-am scos din timp, ca sa fie la temperatura camerei, nu topit ( adica sa fie uleios ), esenta de vanilie si la sfarsit...
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie.
Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste albusurile batute spuma, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam compozitia.
Pregatim...
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie.
Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste albusurile batute spuma, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam compozitia.
Pregatim...
Rupem biscuitii ( menuet am avut eu), ii punem intr-un bol, peste care punem nutella.
Piersica o taiem cubulete si o punem peste nutella, strugurii la fel.
Deasupra punem niste bombonele pt decor.
Si gata desertul.
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul, laptele si cacaoa, amestecam usor pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins (...
Tiramisu reţetă cu piersici
Amestecam praful de crema cu laptele si cu smantana si dam la rece cel putin 10 min.
Intre timp pregatim piscoturile astfel:
Fiecare piscot il dam prin sucul de visine si formam un strat peste care vom pune crema, apoi un strat de piersici taiate cubulete,...
Pregatim foile astfel:
Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul.
Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam...
Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si turnam 3 sferturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina, compozitia...
Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender, eu am pasat cu furculita pentru ca am vrut sa raman si bucatele mici de pepene.
Mixam frisca, dupa care punem compozitia de pepene, in care am adaugat zaharul si zeama de lamaie, omogenizam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Spalam cartofii, ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.
Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.
Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul...
Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.
Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul, omogenizam bine compozitia si punem si faina si praful de copt.
Tapeam o forma de chec cu faina si turnam compozitia rezultata, dam la cuptor pt 5 minute, apoi...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava ...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara...
Frecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia.
Oprim o lingura din compozitie si o amestecam cu o lingurita cacao.
Turnam compozitia rezultata intr-o...
Frecam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si omogenizam bine compozitia.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste care punem bananele taiate cubulete si pudrate cu...
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta. Mmixam pana se omogenizeaza compozitia.
Tapetam forma de copt cu hartie, turnam compozitia rezultata, peste care vom pune prunele si piersicile pudrate cu...
Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Tort bust
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Clatite pufoase reteta cu branza
Clatite pufoase reteta Pentru inceput mixam branza cu zahar pana devine o crema fina, adaugam ouale rand pe rand, apoi laptele, faina, praful de copt si esentele si omogenizam bine compozitia. Intr-o tigaie punme putin ulei, lasam sa se incinga si punem 2 linguri din compozitie, intoarcem...
Tort cu piscoturi
Mixam cremele de ciocolata cu 300 ml frisca si 300 ml lapte rece pana se omogenizeaza compozitia. La fel procedam si cu cele de capsuni. Tapetam o forma de tort cu fundul detasabil cu folie alimentara, dupa care vom pune piscoturile inmuiate in putin lapte sau in suc ( dar nu foarte...
Trandafiri din Sugus
Pentru inceput vom taia carameaua in 4-6 bucatele ( depinde cat de mari vreti sa iasa petalele), apoi asezam fiecare bucatica intre 2 folii de plastic si cu ajutorul sucitorului intindem foarte foarte bine ( petala astfel formata trebuie luata imediat de pe folie, pentru ca se lipeste)...
Ispita dulce
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia...
Mini muffins
Punem oul intreg intr-u vas, il mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mizam pana nu se mai simte deloc zaharul, punem si smantana, apoi adaugam si faina si omogenizam compozitia. Punem formele intr-o tava pt cuptor, le ungem cu un strop de ulei, apoi luam...
Prajitura cu struguri
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina. Deasupra punem cele 2...
Pandispan amorezat
Separam albusul de galbenus, il batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa, apoi punem galbenusul, untul pe care l-am scos din timp, ca sa fie la temperatura camerei, nu topit ( adica sa fie uleios ), esenta de vanilie si la sfarsit...
Briose cu bombite de branza si cocos
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste albusurile batute spuma, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam compozitia. Pregatim...
Prajitura cu bombite de branza cu cocos
Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste albusurile batute spuma, apoi adaugam faina, praful de copt si cacaoa, omogenizam compozitia. Pregatim...
Desert rapid cu biscuiti si Nutella
Rupem biscuitii ( menuet am avut eu), ii punem intr-un bol, peste care punem nutella. Piersica o taiem cubulete si o punem peste nutella, strugurii la fel. Deasupra punem niste bombonele pt decor. Si gata desertul.
Clatite cu nutela si banane
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...
Clatite cu cacao si frisca
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul, laptele si cacaoa, amestecam usor pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins (...
Tiramisu reţetă cu piersici
Tiramisu reţetă cu piersici Amestecam praful de crema cu laptele si cu smantana si dam la rece cel putin 10 min. Intre timp pregatim piscoturile astfel: Fiecare piscot il dam prin sucul de visine si formam un strat peste care vom pune crema, apoi un strat de piersici taiate cubulete,...
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie
Pregatim foile astfel: Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul stins in zeama de lamaie, framantam...
Chec economic Laura
Punem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, faina si esenta de vanilie. Omogenizam compozitia si turnam 3 sferturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu faina, compozitia...
Inghetata de pepene galben
Curatam pepenele de semimte si coaja, il taiem in bucatele mici si-l pasam cu furculita sau in blender, eu am pasat cu furculita pentru ca am vrut sa raman si bucatele mici de pepene. Mixam frisca, dupa care punem compozitia de pepene, in care am adaugat zaharul si zeama de lamaie, omogenizam...
Tort cu mousse de pepene galben
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia...
Gomboti - galuste cu prune
Spalam cartofii, ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine. Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia. Cu mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi...
Tort de clatite
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si...
Clatite cu nuca si zahar
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul...
Prajitura cu mere
Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc. Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Chec cu struguri
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul, omogenizam bine compozitia si punem si faina si praful de copt. Tapeam o forma de chec cu faina si turnam compozitia rezultata, dam la cuptor pt 5 minute, apoi...
Tort cu mure
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava ...
Tort aniversar
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara...
Prajitura cu piersici
Frecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia. Oprim o lingura din compozitie si o amestecam cu o lingurita cacao. Turnam compozitia rezultata intr-o...
Tarta cu banane
Frecam oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste care punem bananele taiate cubulete si pudrate cu...
Tarta cu piersici
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Prajitura cu prune si piersici
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta. Mmixam pana se omogenizeaza compozitia. Tapetam forma de copt cu hartie, turnam compozitia rezultata, peste care vom pune prunele si piersicile pudrate cu...