Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.
Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu...
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Tapetam forma de copt cu hartie sau faina si pe fundul ei punem felii de mere si piersici.
Oprim din copozitia...
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare .
Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza albusul cu ajutorul unei seringi si se da la cuptor la foc foarte mic...
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza de vaci o mixam cu zaharul, smantana, ouale , esenta de vanilie si grisul.
Punem un vas cu apa si putina sare la fiert.
Luam cu lingura din compozitia de branza si punem in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute.
Se...
pregatim clatitele dupa reteta cu care suntem obisnuiti.
Amestecam branza cu zaharul pana se topeste zaharul.
Frecam galbenusul cu zaharul bine bine, apoi amestecam cu smantana si punem cateva picaturi de esenta.
Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam, apoi ungem un vas, in cazul...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem la consistenta dorita .
Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru...
Din lapte,doua oua ,faina,ulei si zahar se fac clatitele.
Dupa ce am facut clatitele pregatim crema de branza astfel:
Amestecam branza cu 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un ou si stafidele si cu aceste crema umplem clatitele.
Ungem un vas de yena cu ulei sau unt si punem...
Tapetam o forma cu diametrul de 24-26 cm, asezam pe fundul tavii rondelele de ananas, apoi se presara nucile macinate amestecate cu zaharul tos,
Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei....
Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam.
Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile.
Se amesteca totul bine pana se ingroasa.
Se adauga nuca si lasam deoaprte.
Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu...
batem albsusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt, iar desupra turnam cateva picaturi de...
Pregatim inghetata conform instructiunilor de pe pachet.
Int-o caserola punem folie si turnam inghatata de caspuni, apoi cea de piersici, iar peste punem frumusel un rand de biscuitii.
Dam la congelator cateva ore pana se intareste.
Dupa ce scoatem inghetata de la congelator, o rasturnam...
Pregatim blatul astfel:
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu...
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse...
Se decongeleaza aluatul, se taie fasii, sau in forma in care doriti.
Ungem o tava cu ulei, punem fasiile de saleuri pe care le ungem cu galbenus, se presara branzica rasa, mac, susan . ( sare, doar daca este cazul, depinde cat de sarata e branza).
Le dam la cuptorul incins pana se...
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem...
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse cu...
Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min.
Intre timp scoatem samburii...
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam pana se dizolva zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esentele, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam compozitia...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa, pana ajungem la consistenta dorita.
Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata o turnam intr-o forma...
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amestec pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, laptele, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza. Punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara si dam la cuptor pt cca 5-10 min....
Batem ouale cu parful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam bine, adaugam si uleiul, laptele, faina, praful de copt, esenta si mixam bine pana se omogenizeaza bine compozitia, nu trebuie sa iasa groasa, ci ca la padispan.
Punem compozitia rezultata intr-o...
Ungem tava cu ulei, punem 3 foi unse intre ele cu ulei ( sau unt ), apoi punem dulceata ( nu am pus foarte mult ca sa nu fie prea dulce), ultima foaie, unsa cu ulei, peste care am pus felii de mar, iar peste felii scortisoara.
Am dat la cuptor pt cca 5 - 10 min.
Pt inceput pregatim inghetata:
Amestecam praful de inghetata cu laptele, mixam pana se ingroasa compozitia si o dam la rece pana facem clatitele.
Intre timp pregatinm clatitele:
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2...
Prajitura cu nuca si miere (de post)
Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele. Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu...
Prajitura marmorata cu mere si piersici
Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia. Tapetam forma de copt cu hartie sau faina si pe fundul ei punem felii de mere si piersici. Oprim din copozitia...
Tortuletul meu
Pregatim blatul astfel: Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la...
Bezele
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza albusul cu ajutorul unei seringi si se da la cuptor la foc foarte mic...
Tort cadou (3)
Pregatim blatul astfel: Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la...
Reteta de preparare a papanasilor cu ciocolata
Reteta de preparare a papanasilor Branza de vaci o mixam cu zaharul, smantana, ouale , esenta de vanilie si grisul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Luam cu lingura din compozitia de branza si punem in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute. Se...
Budinca de clatite pentru andutu
pregatim clatitele dupa reteta cu care suntem obisnuiti. Amestecam branza cu zaharul pana se topeste zaharul. Frecam galbenusul cu zaharul bine bine, apoi amestecam cu smantana si punem cateva picaturi de esenta. Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam, apoi ungem un vas, in cazul...
Clatite cu branza si stafide
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam laptele, pana ajungem la consistenta dorita . Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru...
Clatite banatene altfel
Din lapte,doua oua ,faina,ulei si zahar se fac clatitele. Dupa ce am facut clatitele pregatim crema de branza astfel: Amestecam branza cu 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un ou si stafidele si cu aceste crema umplem clatitele. Ungem un vas de yena cu ulei sau unt si punem...
Tort cu nuca si ananas
Tapetam o forma cu diametrul de 24-26 cm, asezam pe fundul tavii rondelele de ananas, apoi se presara nucile macinate amestecate cu zaharul tos, Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea compozitiei....
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca
Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam. Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile. Se amesteca totul bine pana se ingroasa. Se adauga nuca si lasam deoaprte. Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g zahar si turnam peste compozitia cu...
Rulada cu crema de ciocolata
batem albsusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt, iar desupra turnam cateva picaturi de...
Tort de inghetata
Pregatim inghetata conform instructiunilor de pe pachet. Int-o caserola punem folie si turnam inghatata de caspuni, apoi cea de piersici, iar peste punem frumusel un rand de biscuitii. Dam la congelator cateva ore pana se intareste. Dupa ce scoatem inghetata de la congelator, o rasturnam...
Tort cadou 2
Pregatim blatul astfel: Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara...
Tort Andutu
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata...
Tort camasa de politist
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu...
Briose cu visine si caise
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse...
Saleuri
Se decongeleaza aluatul, se taie fasii, sau in forma in care doriti. Ungem o tava cu ulei, punem fasiile de saleuri pe care le ungem cu galbenus, se presara branzica rasa, mac, susan . ( sare, doar daca este cazul, depinde cat de sarata e branza). Le dam la cuptorul incins pana se...
Tort teren de fotbal
Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem...
Inimioare cu caise
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse cu...
Prajitura cu cafea, visine si bezea
Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min. Intre timp scoatem samburii...
Rulada fitoasa cu crema de capsuni
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam pana se dizolva zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata...
Prajitura cu visine, piersici si ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esentele, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam compozitia...
Clatite cu banane
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa, pana ajungem la consistenta dorita. Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...
Prajitura cu cirese
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma...
Tarta cu visine
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amestec pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Prajitura cu visine
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, laptele, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza. Punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara si dam la cuptor pt cca 5-10 min....
Prajitura cu gem si nuca
Batem ouale cu parful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam bine, adaugam si uleiul, laptele, faina, praful de copt, esenta si mixam bine pana se omogenizeaza bine compozitia, nu trebuie sa iasa groasa, ci ca la padispan. Punem compozitia rezultata intr-o...
Placinta amorezata cu dulceata si mere
Ungem tava cu ulei, punem 3 foi unse intre ele cu ulei ( sau unt ), apoi punem dulceata ( nu am pus foarte mult ca sa nu fie prea dulce), ultima foaie, unsa cu ulei, peste care am pus felii de mar, iar peste felii scortisoara. Am dat la cuptor pt cca 5 - 10 min.
Clatite cu inghetata de capsuni
Pt inceput pregatim inghetata: Amestecam praful de inghetata cu laptele, mixam pana se ingroasa compozitia si o dam la rece pana facem clatitele. Intre timp pregatinm clatitele: Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2...