ralu_ca

1

Bucataras
incepator

boldesti-scaieni prahova

Bucataras din 18.10.2012

RETETE309
PRIETENI181
Retete / Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

In Dulciuri la 31 Mar 2013

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas spargem ouale, le batem cu telul, apoi pe rand adaugam toate ingredientele mentionate, pana se formeaza o coca ( sa nu se prinda prea tare de maini ). Dupa aceea, incepem sa modelam papanasii, bilute mai mari si mai mici. Celor mari le facem cate o...

Reteta turceasca de halva - Desert gustos si aromat

In Dulciuri la 24 Mar 2013

Cum se prepara Reteta turceasca de halva - Desert gustos si aromat Untul topit se infierbanta, adaugam faina si amestecam continuu sa nu se arda. Cand faina se rumeneste bine, o oparim cu 2 pahare de sirop amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Compozitia calda se aseaza cu...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 23 Mar 2013

Intr-o cratita de 3 litri se pun 8 linguri zahar si se ard, cu focul mic, pana capata o culoare galbuie. Dupa ce zaharul s-a topit, se rasuceste cratita incet in asa fel incat zaharul caramelizat sa acopere toata cratita, apoi lasam sa se raceasca complet. Laptele se fierbe si se da deoparte...

Prajitura Noire

In Prajituri la 19 Mar 2013

Intr-un vas punem la topit jumatate pachet unt. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit si 2 lg cacao. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si lasam la rece. Ciocolata o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida, iar cand este gata se da...

Tort Diplomat

In Torturi la 19 Mar 2013

Intr-o cratita punem la foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine pe foc pana se ingroasa putin, ca o ciulama, dupa care dam la rece. Intre timp dizolvam gelatina in apa calduta. Se bate frisca. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilat. Incepem sa pregatim forma...

Mucenici moldovenesti (2)

In Dulciuri la 8 Mar 2013

Intr-un castron amestecam toate ingredientele, obtinem un aluat, lasam la crescut aprox 1 ora, undeva la cald. Dupa ce a crescut incepem sa confectionam mucenicii, asa cum i-am descris in foto..Ii lasam la crescut inca 1 ora, apoi se ung cu amestecul de galbenus si ou si ii introducem la...

Mucenici..moldovenesti

In Prajituri la 8 Mar 2013

Aluat: Mai intai se face maiaua intr-un castronel, adaugand drojdia, zaharul si 3 lingurite apa calduta. Amestecam bine dupa care adaugam si 3 linguri faina. Daca este prea gros se adauga apa calduta. Se la sa la dospit pe calorifer aproximativ 15 minute. Intr-un castron punem faina, uleiul,...

Chec cu banane

In Prajituri la 3 Mar 2013

Intr-un vas se amesteca faina si praful de copt. Separat intr-un vas frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat dupa care adaugam ouale pe rand, iar la final amestecul de faina si laptele. In aluat adaugam bananele pe care le-am faramitat cu furculita si 3/4 din cantitatea de nuca taiata. Ungem...

Gogosi

In Prajituri la 2 Mar 2013

Intr-un castron facem maiaua din drojdie, putin lapte, zahar si putina faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Separat batem ouale bine, adaugam restul de lapte, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, sare, coaja lamaie sau esenta si esenta de rom. Se amesteca bine, se adauga maiaua...

Tort racoritor cu banane

In Torturi la 25 Feb 2013

Intr-un vas se mixeaza 150 g zahar cu galbenusurile pana devine omogen, adaugam laptele, faina in ploaie sa nu se formeze cocoloase si lasam pe foc pana se ingroasa crema. Crema o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam gelatina (pregatita cf instuctiunilor de pe pachet ). Separat...

Tarta cu fructe

In Prajituri la 23 Feb 2013

Intr-un castron 250 g zahar se freaca cu 5 galbenusuri, se adauga 1 lingura de apa rece si pe rand inca 4 linguri de apa rece, faina. Albusurile se bat spuma cu 4 - 5 pliculete de zahar vanilat si se adauga peste amestecul din castron. Compozitia se toarna in tava bine unsa si tapetata cu...

Cozonac

In Dulciuri la 16 Feb 2013

Maiaua: Intr-un castron drojdia se faramiteaza si se adauga 1/2 l lapte caldut si putina sare, se amesteca apoi se adauga faina pana se obtine o coca moale. Se lasa la caldura aproximativ 15 minute ( pana creste ) Aluatul: Intr-un lighean am pus 3 kg faina cernuta peste care adaug...

Baclava Lili

In Prajituri la 10 Feb 2013

Intr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie. Separat se topeste untul. Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea rand incepem sa presaram amestecul de nuca si de continua foaie, nuca, foai, nuca ( aproxim 3 ). La...

Desert tort de mere

In Torturi la 10 Feb 2013

Umplutura: Intr-o cratita de 4 kg in care am pus hartie de copt, amestecam untul sau margarina cu zaharul pana amestecul devine omogen. Merele curatate si scobite se asaza unul langa altul, iar golul de la cotor se umple cu gem. Cratita se acopera si se da la cuptor cu foc mic. Cand merele sunt...

Greta Garbo_reteta anii90

In Prajituri la 7 Feb 2013

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu margarina, untura, adaugam drojdia si praful de copt stins in putin otet, sare, esenta de vanilie, faina, iar la sfarsit punem smantana atat cat sa se lege aluatul, dupa care nu mai adaugam faina,  formandu-se o coca. Aceasta coca se imparte in 3 si...

Cornulete cu rahat

In Dulciuri la 4 Feb 2013

Intr-un castron se adauga rand pe rand toate ingredientele si se amesteca , dupa care adaugam faina cat cuprinde pana se formeaza aluatul. Acesta se lasa ( de preferat  pana a 2a zi ) la frigider. Intindem o foaie si taiem patratele egale. Taiem in bucati mici rahatul si punem in...

Desert placinta cu branza si stafide

In Prajituri la 2 Feb 2013

Intr-un castron batem 6 oua cu telul, adaugam zaharul vanilat, esentele dupa gust, coaja de lamaie, si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam branza dulce, branza sarata data prin razatoare, smantana, zaharul, grisul si stafidele si se obtine o compozitie omogena. Pregatim o tava pe care...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 1 Feb 2013

Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute. Siropul:   Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile. NU SE PUN...

Orez cu lapte si bucati de portocala

In Dulciuri la 27 Ian 2013

Se spala bine orezul, se pune apa, sare si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase adaugam laptele dulce si amestecam continuu, pentru a nu se lipi. Cand este aproape gata fiert, se adauga zaharul vanilat si zahar tos ( atat cat considerati sa fie dulce ) si bucatile de portocala,...

Galuste cu gem de prune_Lumia

In Prajituri la 23 Ian 2013

Pentru inceput se curata cartofii, dupa care se pun la fiert intr-o oala. Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se paseaza ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca. Cartofii pasati se amesteca cu zaharul, esentele, vanilia, coaja de lamaie, un praf sare, gris si la final adaugam faina. Daca se...

Fursecuri cu fistic_Valerie

In Prajituri la 12 Ian 2013

Aluatul: Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza in sfere de 1 - 1.5 cm si se tavalesc in fistic taiat in bucati mai mari ( este nevoie de aproximativ...

Tort cu piscoturi

In Torturi la 11 Ian 2013

Crema de vanilie: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul si faina, dupa care adaugam si laptele amestecand continuu, apoi se fierb la foc potrivit. Lasam sa se raceasca. Crema de unt: Intr-un castron mare se amesteca cate o lingura de crema de vanilie ( dupa ce s-a racit ) cu...

Afisate 121 - 142 din 142 retete    

Postari recente

publicat la 13.03.2016

Mucenici umpluti cu nuca

publicat la 15.02.2016

Peste la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]