ralu_ca

1

Bucataras
incepator

boldesti-scaieni prahova

Bucataras din 18.10.2012

RETETE309
PRIETENI181
Retete / Mancaruri cu carne

Pui la cuptor

In Pui la 22 Ian 2014

Am spalat puiul spalat bine si se usuca cu prosoape de hartie dupa care se sareaza si se unge foarte bine cu untul moale, atat in interior cat si la exterior. Am condimentat cu amestecul de cimbru, piper, boia iute, fulgi de usturoi, apoi se aseaza intr-o forma de ceramica (puteti folosi si o...

Brassoi Apropecsenye (friptura brasoveana )

In Porc la 19 Ian 2014

Carnea am taiat-o cubulete mai marunte. Ceapa se taie solzisori, usturoiul felii si se calesc pe 4 linguri de ulei . Am adaugat carnea si se prajeste pana devine alba. Se sareaza ,pipereaza, (dupa gust) se pune o lingurita de boia, apoi turnam si cana de supa si se acopera cu un capac lasand sa...

Pui cu cartofi si sos bechamel

In Pui la 12 Ian 2014

Cartofii se curata de coaja si se taie felii pe lungime si rosia la fel. Piepul de pui se taie fasii inguste si il condimentam cu sare si piper si boia. Pregatim vas termoizolant pe care il ungem cu unt, asezam fasiile de pui, apoi cartofii asezati precum tigla, apoi rosiile. T otul se...

Omleta cu carnat de casa afumat

In Porc la 11 Ian 2014

Intr-o tigaie incingem uleiul in care prajim pe ambele parti carnatul, apoi adaugam ouale batute si le prajim pe ambele parti. Omleta se serveste calda !

Aripioare picante

In Pui la 4 Ian 2014

Arripioarele sunt spalate si curatate apoi le asezam intr-un vas in care adaugam uleiul de masline si condimentele pentru aripioare picante (atat cat considera fiecare), le amestecam foarte bine, le introducem la frigider pentru 15 minunte. Pe aragaz asezam gratarul special, asezam...

Sarmale in dovleac

In Porc la 25 Dec 2013

Intr-un vas se amesteca carnea cu orezul spalat, ceapa tocata fin, piper, 1 pahar bulion, putin cimbru si sare. Varza am facut-o foi si am si tocat. Intr-o oala am pus putina untura si primul strat de varza tocata, putin cimbru, apoi am asezat sarmalele infasurate, lasand loc in mijloc, iar varza...

Jumari

In Porc la 20 Dec 2013

Fleicile de porc le-am taiat cubulete de , aprox 2-3 cm/2-3 cm. Pe foc, intr-un ceaun (mai mare ) am pus putina apa, apoi am adaugat jumarile taiate. Am amestecat cam tot timpul in ele pentru a nu se lipi. Cand jumarile sunt rumenite se scot cu paleta si bineinteles ne ramane si untura de casa....

Carnati de casa

In Porc la 20 Dec 2013

In primul rand vreau sa specific ca nu am trecut cantitati, pentru ca eu prepar acesti carnati ( de cativa ani buni ) si totul este la "ochi". Dupa ce am tocat carnea, am inceput sa adaug sare, piper, boia, ardeiul iute macinat, cimbru, usturoiul presat ( nu totul odata, amestecam,...

Rulada de carne in bacon

In Porc la 7 Dec 2013

Carnea tocata se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, patrunjel tocat, sare si piper. Pregatim doua folii de aluminiu mai maricele pe care se asaza feliile de bacon (vezi foto), 4 jos si 3 deasupra la fel ca in foto. Impletiturile se condimenteaza cu chili si sare, carnea o impartim in doua...

Cartofi taranesti cu pui la cuptor

In Pui la 1 Dec 2013

Puiul l-am transat si l-am condimentat. Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari., asezandu-i intr-o tava, pe deasupra am asezat usturoiul tocat si ceapa taiata julien. Am adaugat sare, piper si ulei. Le-am amestecat si pe deasupra am asezat bucatile taiate de pui condimentate....

Ostropel de iarna

In Pui la 17 Noi 2013

Pulpele le-am spalat si le-am prajit in ulei pe ambele parti pe jumatate si le scoatem deoparte. Usturoiul l-am pisat si cu sare l-am frecat si cu ulei pana devine o pasta cemoasa. Apoi am turnat apa si am obtinut uleiul. Ardeii copti, ceapa si rosiile se feliaza. Patrunjelul verde l-am tocat. In...

Ceafa de porc cu legume chinezesti

In Porc la 16 Noi 2013

Ceafa de porc a fost preparata la gratar cu 1 zi inainte. Si pentru ca mi-a ramas, am hotarat sa fac altceva cu ea. Am taiat-o felii subtiri si am calit-o in putin ulei, am adaugat apa si vin si am lasat sa se fragezeasca. Apoi legumele, alaturi de ketcup-ul si usturoiul taiat feliute. In 15...

Ceafa marinata in bere

In Porc la 10 Noi 2013

Pregatim bucatile de carne si le crestam cu un cutit, ungem apoi feliile de ceafa pe ambele parti cu mustar din abundenta. Le-am asezat intr-o tava una langa cealalta si turnam deasupra bere cat sa acopere bucatile de carne. Le-am lasat la temperatura camerei peste noapte. A doua zi le-am...

Piept de pui umplut

In Pui la 27 Oct 2013

Pieptul de pui se spala, se taie felii subtiri si se bat cu ciocanelul de snitele, apoi condimentam cu sare, piper si cimbru. Ardeiul l-am taiat fasii lungi subtiri, la fel cascavalul si carnatii si impreuna se pun in pieptul de pui si se ruleaza, iar daca e nevoie se adauga scobitori (sa nu se...

Cartofi frantuzesti

In Porc la 20 Oct 2013

Am fiert cartofii in coaja. apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat de coaja. Ouale le-am fiert, branza se da prin razatoare, kaizerul l-am taiat cubulete, precum si ouale dupa ce le-am fiert. Am uns o tava cu unt si am presarat cu pesmet. Cartofii i-am taiat rondele asezandu-i unul langa...

Copanele de pui cu cartofi aromati la cuptor

In Pui la 14 Oct 2013

Copanele le-am spalat bine, apoi le-am uns cu uleiul de masline, am adaugat condimentele pentru pui, cimbru, busuioc, piper amestecand foarte bine. Apoi le-am asezat intr-o tava alaturi de cartofii rondele, usturoiul si am turnat vinul in tava. Am presarat inca putin cimbru si busuioc si am...

Pui pe pat de legume asortate

In Pui la 6 Oct 2013

Puiul l-am portionat si l-am condimentat, apoi l-am asezat in tava in care am adaugat legumele si vinul. L-am introdus la foc mic la cuptor, pentru 1/2 ora tava am acoperit-o cu folie aluminiu, apoi l-am mai lasat inca 1 ora si numai bun de servit la masa de pranz. pofta buna!

Pui la cuptor

In Pui la 10 Sep 2013

Puiul l-am spalat bine, l-am umplut cu lamaie si rosii, l-am uns cu ulei de masline si condimentat cu sare, piper. l-am asezat in tava am turnat vin si apa, am asezat cartofii felii pe langa pui si ardeiul fasii. L-am introdus la cuptor si in approx 1 ora a fost numai bun de servit. Pofta buna!

Ciocanele de pui cu mujdei de usturoi si mamaliguta

In Pui la 12 Aug 2013

Ciocanelele de pui le-am spalat bine si le-am condimentat. Intr-un tuciulet am turnat untura ( bineinteles facuta de noi in casa ) astel incat ciocanelele sa fie aproape acoperite, am lasat sa se incinga, dupa care am pus si ciocanelele de pui. Le-am lasat la prajit pana acestea s-au rumenit...

Frigarui cu sos de rosii la gratar (reteta nr 100)

In Porc la 11 Aug 2013

Dupa ce ne-am aprovizionat cu tot ce ne trebuie, taiem carnea de porc ( eu am folosit de data asta ceafa, e putin mai grasa, dar se poate folosi si muschi de porc) bucati mici si subtiri astfel incat sa se poata frige ( la fel cum se vede in foto ), rosiile felii, ceapa rondele, ardeiul cuburi si...

Omleta cu bacon si miez de lapte

In Porc la 28 Iul 2013

Feliile de bacon le-am "tras" la tigaie cateva minute. Ouale le-am batut bine, am adaugat branza rasa si am omogenizat. Intr-o tigaie am pus foarte putin ulei si am rasturnat compozitia de oua si branza. Dupa ce s-a prajit pe o parte, am intors-o pe cealalta parte si cand am considerat...

Pui la ceaun cu cartofi noi

In Pui la 10 Iul 2013

Puiul de la mine din curte, dupa curatare, spalare, l-am "frecat" cu sare, piper si putina nucsoara. Intr-un ceaunel am pus untura de casa ( facuta de noi ) si am adaugat puiul. Acesta sa fie acoperit cu untura. L-am lasat la foc mic approx 2 ore, pana ce acesta s-a rumenit foarte...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 24 Iun 2013

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior. Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la fel depinde de fiecare cat de "colorati" doriti sa fie ). Intr-o oala mare in diametru am...

Cartofi noi cu branza si piept de pui la cuptor

In Pui la 9 Iun 2013

Se spala cartofii noi si se taie rondele subtiri, ii asezam intr-un vas in care turnan putin ulei de masline , sare si piper si amestecam. Ceapa verde si morcovul se taie rondele si se calesc in ulei.Pieptii de pui se taie bucati foarte mici si se adauga in cratita in care calim ceapa si...

Cartofi gratinati cu pulpa de porc la cuptor

In Porc la 24 Mai 2013

Pentru inceput am curatat cartofii, i-am taiat felii si i-am pus la fiert in apa cu sare, pana am considerat ca sunt fierti 85 %. Feliile de pulpa le-am fript pe gratar, dupa care le-am taiat bucatele mici. La fel si ceapa verde am taiat-o feliute. Intr-un castron am amestecat ouale cu sare,...

Stufat de miel

In Oaie la 17 Mai 2013

Spalam coastele cu apa rece foarte bine. Ceapa verde si usturoiul se curata si se taie marunt. Intr-o tigatie prajim coastele in ulei, pe ambele parti. Scoatem coastele si in acelasi ulei calim ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat se adauga rosiile decojite pe care le-am dat prin robot...

Pui file invelit in bacon

In Pui la 6 Apr 2013

Am spalat pieptul de pui, dupa care l-am taiat fasii si am batut putin carnea. Am condimentat cu sare, piper, rozmarin si boia iute, apoi am infasurat fiecare fasie cu o felie de bacon. Unde a fost cazul am pus cate o scobitoare. Intr-o tava am pus rulourile, iar pe ele am turnat vin si apa,...

Clatite Oscar

In Pui la 6 Apr 2013

Se spala bine ceapa, usturoiul si ciupercile si se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete foarte mici. Intr-o cratita punem ulei, il lasam sa se incinga si apoi punem ciupercile. Le lasam sa se rumeneasca bine, amestecand des. Intr-o tigaie rumenim ceapa si usturoiul in putin ulei,...

Chiftelute in aluat de bere

In Porc la 24 Mar 2013

Aluatul: Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini. Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde....

Pulpa de porc cu cartofi intregi in sos de cimbru si usturoi

In Porc la 24 Mar 2013

Mai intai taiem pulpa pe jumatate sau daca doriti in 4 bucati,  o punem intr-o cartita cu apa la foc approx 20 minute, dupa care punem sare, cartofii intregi alaturi de carne si ii lasam sa fiarba. Se adauga bulionul, piper, faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase, iar cand sunt...

Afisate 31 - 60 din 67 retete    

Postari recente

publicat la 13.03.2016

Mucenici umpluti cu nuca

publicat la 15.02.2016

Peste la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]