Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.
Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam...
Punem bulgurul la inmuiat.
Tocam marunt patrunjelul si ceapa.
Taiem rosia cubulete mici si o lasam sa se scurga de zeama.
Amestecam toate ingredientele la un loc adaugam sarea , lamaia si uleiul,amestecam bine si.....Pofta buna!!
Curatam si spalam bine salata,ceapa, castraveti si mararul.
Intr-un castron se taie salata.
Se taie ceapa, castravetele si maraul si se adauga in salata verde.
Punem sare amestecam bine,adaugam otetul si la urma uleiul.
Pofta buna!!
Carnea o batem putin sa o facem mai subtire.
Intr-un castron taiem marunt usturoiul si menta punem sare ,piper,oregano si ulei lasam pentru 20 de min.carnea sa se marineze.
Batem ouale cu putina sare.
Trecem carnea prin oul batut apoi prin pesmet si le prajim la foc mijlociu.
Pofta...
Punem cartofii la fiert cu sare.
Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul.
Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati felii,sare,piper si amestecul din tigaie,putina branza rasa si celalalt strat de cartofi, sare, piper...
Curatam merele si le taiem cubulete intr-o farfurie, punem o mana de zahar si o lingurita de scortisoara peste ele.
Intr-un vas adanc batem margarina cu zaharul pana devine pufoasa.
Adaugam ouale unul cate unul pe rand.
Cernem faina cu praful de copt, punem vanilia si romul.
Adaugam...
Intr-un castron, facem aluat - amestecam faina, lapte, oua, sare si piper.Ungem o tava de copt mica si se toarna aluatul.Punem brinza si sunca tocata. Bagam la cuptor cca de 20 de min.la 180 de grade.
Pofta buna!!
Taiem varza si ardeii felii subtiri,dam morcovul si usturoiul pe razatoare,punem sare, ulei, otet si amestecam bine.Punem iaurtul intr-un castron, taiem putin marar ,sare, ulei si mixam bine.Daca vrem putem amesteca sosul cu salata sau il punem pe deasupra salatei.
Pofta buna!!
Punem lintea la fiert in jur de 10 min.
O scurgem de prima apa.In a doua apa punem ceapa tocata marunt,usturoiul,sucul de rosii,ulei ,sare,piper si foi de dafin
.Lasam sa fiarba pina devine o zeama groasa.
Pofta buna!!
Punem la calit ceapa si usturoiul, apoi punem carnea lasam se se caleasca si ea. Dam pe razatoare rosiile, le punem peste carne, adaugam si bulionul. Dupa gust punem toate condimentele, sare, 250 ml de apa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul.
Fierbem spaghetele, punem sosul pe deasupra...
Am avut la congelator ghebe fierte,le-am dezghetat si le-am tocat la blender,am pus in castron si am adaugat o mina de carne tocata,painea inmuiata, ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat,patrunjel si marar tocat marunt,oul, sare ,piper dupa gust un pic de ulei si am amestecat bine....
Batem untul cu zaharul pina devine pufos,adaugam ouale unul cite unul si batem in continoare.Punem in sucul de mandarine praful de copt si amestecam bine,adaugam coaja rasa,afinele,esenta de rom. Batem bine si apoi punem faina sa devina un amestec pufos.Tapetam o tava si il punem la cuptor...
Punem intr-un castron carnea,tocam ceapa,patrunjelul ,orezul spalat.Dupa gust punem sare,piper,cimbru,bulionul, ulei .
Amestecam bine (eu nu calesc nimic le pun pe toate crude).Invelim sarmalutele si le punem la fiert.
Pt. sos :
Intr-o cratita mica punem untul sa se topeasca ,dupa ce...
Curatam toate legumele si le taiem in bucati mai mari,le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le scoatem pe un platou.In zeama legumelor punem pestele sa fiarba ,dupa ce sa fiert facem la fel il scoatem pe un platou.Strecuram zeama sa nu aiba oase de la peste si o punem inapoi in oala,punem orezul,...
Curatam si spalam bine prazul il taiem bucati mari.Punem carnea in oala sa se rumeneasca un pic,apoi punem prazul si telina lasam sa se inmoaie bine.Punem bulionul,sarea si piperul,apa cit cuprinde lasam sa fiarba 5-10 minute apoi punem intr-un vas termorezistent si bagam la...
Umplutura o facem inainte de a face aluatul .Dam merele pe razatoare si le punem impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul si se lasa pina scade zeama,la sfirsit punem zaharul vanilat si o lasam la racit.
Aluatul il preparam astfel: faina se pune intr-un vas .
Punem drojdia dizolvata in...
Punem fasolea la inmuiat de cu seara.
A doua zi o punem in oala cu apa si o lasam sa dea un clocot.
Schimbam apa, taiem ceapa marunt,morcovul in jumatate apoi rodele,telina mai mare,punem sarea, bulionul si uleiul.
Lasam toate la fiert pina se ingroasa.
Pofta mare!!
Taiem carnea bucati micute si le punem in oala, asteptam sa fiarba pina la jumatate carnea apoi punem morcovul, telina, uleiul ,sarea, piperul si bulionul. Dupa ce s-au fiert toate punem si orezul sau paste micute la marime.
Punem la fiert pieptul de pui cu morcovul si cu o ceapa (eu am pus si putina telina asa ca zeama lui am pus-o la frigider). Dupa ce s-a fiert le-am scos la racit.
Intre timp curatati o ceapa mare rosie si o taiem marunt ,intr-o tigaie punem uleiul de masline ceapa si o lasam sa...
Pasticcio
Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece. Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam...
Salata tabouleh
Punem bulgurul la inmuiat. Tocam marunt patrunjelul si ceapa. Taiem rosia cubulete mici si o lasam sa se scurga de zeama. Amestecam toate ingredientele la un loc adaugam sarea , lamaia si uleiul,amestecam bine si.....Pofta buna!!
Salata verde
Curatam si spalam bine salata,ceapa, castraveti si mararul. Intr-un castron se taie salata. Se taie ceapa, castravetele si maraul si se adauga in salata verde. Punem sare amestecam bine,adaugam otetul si la urma uleiul. Pofta buna!!
Snitel de porc
Carnea o batem putin sa o facem mai subtire. Intr-un castron taiem marunt usturoiul si menta punem sare ,piper,oregano si ulei lasam pentru 20 de min.carnea sa se marineze. Batem ouale cu putina sare. Trecem carnea prin oul batut apoi prin pesmet si le prajim la foc mijlociu. Pofta...
Cartofi gratinati
Punem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati felii,sare,piper si amestecul din tigaie,putina branza rasa si celalalt strat de cartofi, sare, piper...
Placinta cu mere amestecata
Curatam merele si le taiem cubulete intr-o farfurie, punem o mana de zahar si o lingurita de scortisoara peste ele. Intr-un vas adanc batem margarina cu zaharul pana devine pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul pe rand. Cernem faina cu praful de copt, punem vanilia si romul. Adaugam...
Pizza rapida
Intr-un castron, facem aluat - amestecam faina, lapte, oua, sare si piper.Ungem o tava de copt mica si se toarna aluatul.Punem brinza si sunca tocata. Bagam la cuptor cca de 20 de min.la 180 de grade. Pofta buna!!
Salata de varza cu sos de iaurt
Taiem varza si ardeii felii subtiri,dam morcovul si usturoiul pe razatoare,punem sare, ulei, otet si amestecam bine.Punem iaurtul intr-un castron, taiem putin marar ,sare, ulei si mixam bine.Daca vrem putem amesteca sosul cu salata sau il punem pe deasupra salatei. Pofta buna!!
Supa de linte
Punem lintea la fiert in jur de 10 min. O scurgem de prima apa.In a doua apa punem ceapa tocata marunt,usturoiul,sucul de rosii,ulei ,sare,piper si foi de dafin .Lasam sa fiarba pina devine o zeama groasa. Pofta buna!!
Spaghete cu sos de rosii si carne tocata
Punem la calit ceapa si usturoiul, apoi punem carnea lasam se se caleasca si ea. Dam pe razatoare rosiile, le punem peste carne, adaugam si bulionul. Dupa gust punem toate condimentele, sare, 250 ml de apa si lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul. Fierbem spaghetele, punem sosul pe deasupra...
Chiftele din ghebe cu carne
Am avut la congelator ghebe fierte,le-am dezghetat si le-am tocat la blender,am pus in castron si am adaugat o mina de carne tocata,painea inmuiata, ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat,patrunjel si marar tocat marunt,oul, sare ,piper dupa gust un pic de ulei si am amestecat bine....
Chec cu mandarine
Batem untul cu zaharul pina devine pufos,adaugam ouale unul cite unul si batem in continoare.Punem in sucul de mandarine praful de copt si amestecam bine,adaugam coaja rasa,afinele,esenta de rom. Batem bine si apoi punem faina sa devina un amestec pufos.Tapetam o tava si il punem la cuptor...
Sarmalute cu sos de smantana
Punem intr-un castron carnea,tocam ceapa,patrunjelul ,orezul spalat.Dupa gust punem sare,piper,cimbru,bulionul, ulei . Amestecam bine (eu nu calesc nimic le pun pe toate crude).Invelim sarmalutele si le punem la fiert. Pt. sos : Intr-o cratita mica punem untul sa se topeasca ,dupa ce...
Supa greceasca de peste (Psarosoupa)
Curatam toate legumele si le taiem in bucati mai mari,le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le scoatem pe un platou.In zeama legumelor punem pestele sa fiarba ,dupa ce sa fiert facem la fel il scoatem pe un platou.Strecuram zeama sa nu aiba oase de la peste si o punem inapoi in oala,punem orezul,...
Praz cu carne de porc la cuptor
Curatam si spalam bine prazul il taiem bucati mari.Punem carnea in oala sa se rumeneasca un pic,apoi punem prazul si telina lasam sa se inmoaie bine.Punem bulionul,sarea si piperul,apa cit cuprinde lasam sa fiarba 5-10 minute apoi punem intr-un vas termorezistent si bagam la...
Cornuri pufoase
Umplutura o facem inainte de a face aluatul .Dam merele pe razatoare si le punem impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul si se lasa pina scade zeama,la sfirsit punem zaharul vanilat si o lasam la racit. Aluatul il preparam astfel: faina se pune intr-un vas . Punem drojdia dizolvata in...
Fasole traditionala greceasca
Punem fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi o punem in oala cu apa si o lasam sa dea un clocot. Schimbam apa, taiem ceapa marunt,morcovul in jumatate apoi rodele,telina mai mare,punem sarea, bulionul si uleiul. Lasam toate la fiert pina se ingroasa. Pofta mare!!
Supa rosie de vitel
Taiem carnea bucati micute si le punem in oala, asteptam sa fiarba pina la jumatate carnea apoi punem morcovul, telina, uleiul ,sarea, piperul si bulionul. Dupa ce s-au fiert toate punem si orezul sau paste micute la marime.
Placinta de foi cu piept de pui (Kotopita)
Punem la fiert pieptul de pui cu morcovul si cu o ceapa (eu am pus si putina telina asa ca zeama lui am pus-o la frigider). Dupa ce s-a fiert le-am scos la racit. Intre timp curatati o ceapa mare rosie si o taiem marunt ,intr-o tigaie punem uleiul de masline ceapa si o lasam sa...