Gem de capsuni

de Miha in Dulceata / Gem, 31 Mai 2010 | 10409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 500 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita.

Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de jumatate de ora sau mai mult, in functie de cat de gros/legat vreti sa fie gemul. Trebuie tinut cont ca atunci cand se raceste gemul se ingroasa destul de mult.

Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se raceste.

Daca se prepara pentru iarna, se va turna fierbinte in borcane. Acestea se capseaza si se lasa sa se raceasca lent, invelite intr-o patura.

 

TIPS-URI

1

optional, se poate adauga in gem si zeama de la o lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta