Gem de capsuni

de Miha in Dulceata / Gem, 31 Mai 2010 | 10636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 500 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Capsunile curatate si spalate se paseaza foarte bine cu blenderul sau se dau prin sita.

Pireul astfel obtinut se pune intr-o cratita cu fundul gros pe aragaz, la foc mic. Se amesteca din cand in cand si cand lichidul lasat de fructe incepe sa scada se adauga zaharul. Se mai fierbe in jur de jumatate de ora sau mai mult, in functie de cat de gros/legat vreti sa fie gemul. Trebuie tinut cont ca atunci cand se raceste gemul se ingroasa destul de mult.

Se da deoparte de pe foc si se amesteca in el de cateva ori pana se raceste.

Daca se prepara pentru iarna, se va turna fierbinte in borcane. Acestea se capseaza si se lasa sa se raceasca lent, invelite intr-o patura.

 

TIPS-URI

1

optional, se poate adauga in gem si zeama de la o lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu capsuni