Placinta cu mere
Postat de: miha in DulciuriPentru aluat am pus toate ingredientele la masina de paine, programul de framantare+dospire. Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar, unt,...Citeste continuarea
Prajitura desteapta...
Postat de: Michelle in PrajituriAm topit untul impreuna cu 5 lg de zahar si 5 de lapte,am lasat la racit si intre timp am omogenizat galbenusurile cu restul de zahar,lapte si cele 5 lg de faina,am adaugat si compozitia de unt si...Citeste continuarea
Panetone a la Michelle
Postat de: Michelle in PrajituriFaina se opareste cu apa clocotita,Preparam drojdia.apoi adaugam peste faina,adaugam si celelalte ingrediente inclusiv rahat si stafide,framantam bine ..trebuie sa ne iasa un aluat...Citeste continuarea
Paste scoici umplute cu pui si...
Postat de: ala_oancea in PasteAm fiert pastele 3 minute, dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa la scurs. Se toaca marunt ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei. Se adauga pieptul de pui, apoi ciupercile tocate si se...Citeste continuarea
Perisoare picante
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, se toaca legumele impreuna cu carnea. Se adauga usturoiul si se condimenteaza, dupa gust. Dupa ce...Citeste continuarea
Prajitura Naty
Postat de: luminita20_2006 in Prajiturise fac foile albe din 2 oua+4 l lapte+4 linguri ulei+3 zahar+ jumate pachetel amoniu si faina de consistenta aluatului de biscuiti. se imparte aluatul obtinut in 3 parti se intind foile pe dosul...Citeste continuarea
Patrate cu portocale
Postat de: adriana65 in PrajituriSe pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga...Citeste continuarea
Pulpe de pui pane la cuptor
Postat de: rivka in PuiPulpele de pui se lasa in apa cu sare cca 30 minute, se curata de pielite(se lasa putin de grasime pe ele nu se taie grasimea jos de tot se va topi la copt oricum) se spala, se taie pe mijloc in...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu ciuperci la cuptor
Postat de: nyana in Porcse taie bucata de pulpa felii dar sa nu le desprindem , se sareaza pipereaza si punem si cimbrul intre felii , iar cateii de usturoi ii taiem in doua si ii punem tot intre felii. Asezam...Citeste continuarea
Patate duchesse
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCartofii ii fierbem in apa cu sare, cu coaja sau curatati, dupa preferinta. Scurgem apa si sfaramam cartofii. Adaugam untul, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si boia de...Citeste continuarea
Pizza Naty
Postat de: luminita20_2006 in PizzaApa se pune la incalzit , iar drojdia se topeste cu sare. Intr-un blol se pune faina cernuta apoi se face o scobitura in mijloc ; acolo se pune apa apoi drojdia se se framanta un aluat tare,...Citeste continuarea
Prajitura insiropata cu ciocolata...
Postat de: rivka in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 200 grade. Se prepara blatul : se freaca cele 5 galbenusuri cu cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma batz.Se adauga cele 5 linguri de...Citeste continuarea
Prajitura insiropata
Postat de: Michelle in PrajituriSe face un blat din ingrediente..blat padispan. Sirop :punem zaharul la caramelizat,cand acesta so caramelizat adaugam apa si celelalte ingrediente si lasam la racit. Glazura: se topeste...Citeste continuarea
Pilaf cu ghebe
Postat de: Michelle in Mancaruri de postCeapa,morcovul se curata.Ceapa se toaca si se pune impreuna cu o jumate de cana de apa la calit,se razuieste si morcovi pe razatoarea mica si se adauga peste ceapa impreuna cu bulionul de...Citeste continuarea
Piftie...vegetariana
Postat de: Michelle in Mancaruri de postPreparam piftele fr cartofi ca AICI Punem la foc apa(o cana de apa la 2 lg de amidon de cartofi)cu delikatul cand fierbe razuim usturoiul,apoi adaugam patrunjelul taiat marunt si...Citeste continuarea
Piftele de cartofi
Postat de: Michelle in Aperitive / GarnituriCartofi si morcovi se curata si se dau pe razatoarea mica.Eu dau cartofi mai intai,pun apa peste razaluiala si apoi ii scurg.Zeama o pastrez pentru a scoate amidonul.acest amidon il folosesc la...Citeste continuarea
Piftele de fasole verde
Postat de: Michelle in Aperitive / Garniturifasole+ardeiul+ceapa tocata le punem pe foc cam 15 minute cu putin ulei si sare.Mixam compozitzia adaugam patrunjel tocat marunt,ouale si putin pesmet.... Punem ulei intr-o tigaie si cand...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci si peste
Postat de: crisad in SpagheteSe trage in putin ulei de masline usturoiul maruntit si ciupercile si apoi se adauga cam o jumatate de cutie de rosii in suc si se lasa la foc mic sa fiarba (daca scade, se mai poate...Citeste continuarea
Peste imbatat
Postat de: crisad in Salause curata pestele se spala si se da cu sare se pune pestele impreuna cu legumele taiate feliute stopit cu zeama de la lamaie si jumatate de cana de vin la macerat cel putin 2...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov
Postat de: crisad in Mancaruri de postIngredientele se amesteca impreuna; faina se pune pana se obtine un aluat mai tare decat cel de clatite si mult mai gros, se toarna in tava in care este hartie de copt se adauga gemul (eu am avut...Citeste continuarea
Paste de porumb cu pui si ciuperci
Postat de: miha in PasteLegumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii . Condimentam si potrivim gustul de sare . Ciupercile le fierbem in apa cu...Citeste continuarea
Pui cu sos de portocala
Postat de: luminita20_2006 in PuiCarnea de pui se lasa in apa 30 min . Intr-o tigaie se pune uleiul de masline carnea si apa apoi se pune capacul si se lasa sa fiarba pana ce scade apa (eu am avut carne de tara si am pus mai mult...Citeste continuarea
Pulpe cu legume la cuptor
Postat de: liana_geicu in PuiAm fiert pulpele cam o ora cu putina sare. Intre timp am taiat cartofii felii subtiri, morcovul si rosiile cubulete. Am asezat legumele impreuna cu pulpele in tava si am adaugat o parte din...Citeste continuarea
Pastrav cu cimbru si piure cu...
Postat de: Adinuta in PastravPasul 1: Am curatat si taiat cartofii felii (sa fiarba mai repejor) si i-am pus la fiert cu putina sare si ulei de masline. Am incalzit cuptorul la cea mai mare temperatura. Am spalat pastravul si...Citeste continuarea
Pasta de ton cu avocado
Postat de: Adinuta in Aperitive / GarnituriSe curata avocado de coaja, i se soate samburele si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata si taiata bucatele, tonul din conserva, maslinele si vreo 2 linguri ulei de masline...Citeste continuarea
Purcelus fals
Postat de: yammy in Piine-drojdia si zaharul se dizolva in cateva linguri de lapte caldut -se pune faina intr-un castron se adauga uleiul si sarea -laptele si drojdia dizolvata se framanta bine -se unge planul de...Citeste continuarea
Placintele cu cartofi
Postat de: yammy in Mancaruri de postse pun ingredientele intr-un vas -se face un aluat care se lasa sa stea 10-15 minute -se ia din aluat bucati care se intind pe planul de lucur uns bine cu ulei,in mijolc se pune umplutura...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac
Postat de: yammy in Prajituri-zaharul, uleiul si laptelese pun intr-un vas pe foc si se da in clocot -Pregatim oul si o lingurita rasa de bicarbonat pe care il stingem cu o lingurita de otet -Dupa ce s-a topit...Citeste continuarea
Pizza Yammy
Postat de: yammy in PizzaSe pun intr-un pahar drojdia,zaharul, 2-3 ling de apa calduta si 2 ling de faina.Se lasa cateva minute sa se umfle apoi se toarna totul peste faina ramasa si se adauga restul de apa si uleiul. Se...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: yammy in DulciuriAluatul Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald; Se freaca...Citeste continuarea
Punch de Mos Nicolae
Postat de: yammy in BauturiSe decojesc portocalele si lamaile. Se desfac fructele in felii si se prajesc in putin unt, impreuna cu jumatate din cantitatea de coaja, taiata in patratele mici. Se storc...Citeste continuarea
Pasta si sos tahini
Postat de: Adinuta in ClasicePasul 1: Semintele de susan se pun intr-o tigaie anti-adeverenta, la foc moderat si se prajesc foarte putin, cat sa devina aurii. Se amesteca mereu cu o paleta de lemn si nu le lasam prea mult pe...Citeste continuarea
Pilaf cu cocos si jumari de pasare...
Postat de: ANCA in PuiCocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult. Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o...Citeste continuarea
Prajitura Fely cu branza si bezea
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se coace blatul pe...Citeste continuarea
Prajitura DENY
Postat de: Michelle in PrajituriBlatul: Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri, adaugam si faina+ praf de copt si...Citeste continuarea
Prajitura insiropata de gris
Postat de: Michelle in PrajituriLaptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune din nou la foc 2 minute.Se adauga si untul se mesteca bine iar aceasta compozitie se rastoarna...Citeste continuarea
Peste (Ton) la gratar cu...
Postat de: Irina in TonAm pregatit 4 bucati de ton, le-am condimentat cu sare, piper, maghiran, tarhon, nucsoara si le-am stropit cu ulei de masline. Am incalzit un vas si am pus bucatile de ton la fript fara a mai...Citeste continuarea
Paine speciala
Postat de: Michelle in PiineOrezul il fierbem apoi il amestecam cu celalalte ingrediente si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.Il lasam la dospit o ora dupa care il impartim in 10 si fiecare bucata separata o asezam...Citeste continuarea
Pulpe cu ciuperci
Postat de: liana_geicu in PuiSe taie cartofii si vinetele cubulete, se asaza intr-o tava impreuna cu pulpele. Se pune mutina pasta de tomate, sare, piper, usturoiul taiat, ulei si apa pana la jumatate. Dupa 20 min se aduga si...Citeste continuarea
Pastrama de peste
Postat de: liana_geicu in PestePestele se sareaza, se condimenteaza si se lasa in saramura 2-3 zile. Apoi se da la uscat 2-3 zile. Cand este bine zvantat se pune pe gratar si se serveste cu mujdei si vin rosu de...Citeste continuarea
Pandispan cu mere si frisca
Postat de: Teo in PrajituriSe bat ouala cu zaharul, se adauga faina, praful de copt, coaja de lamaie si la sfarsit uleiul. Se tapeteaza tava si se asaza compozitia. Deasupra se razuie merele peste care se imprastie 1...Citeste continuarea
Prajiturele de Craciun
Postat de: Bunica in PrajituriSe mixeaza untul cu zaharul pina ce se face o pasta, apoi se adauga galbenusurile de la cele 2 oua (nu aruncati albusurile), aromele, mixind in continuare. Se pune si faina, toata cantitatea, si...Citeste continuarea
Paleuri saltarete
Postat de: Bunica in PrajituriSe bat albusurile impreuna cu zaharul ,pana stau pe tel. Apoi se adauga galbenusurile,uleiul faina si aromele si se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o punga de plastic si se pun in...Citeste continuarea
Peste la gratar
Postat de: Swanheart in PesteSe spala fileurile, se sterg de apa cu niste prosoape de hartie, se condimenteaza si se aseaza pe gratarul incins. Eu folosesc gratarul pentru aragaz. Dupa ce se rumeneste putin, se unge cu un...Citeste continuarea
Paine pufoasa
Postat de: Swanheart in PiineSe aseaza ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus, mai putin galbenusul si condimentele. Se face un aluat care se lasa la crescut, folosind programul pentru aluat. Dupa ce e...Citeste continuarea
Pateute de Craciun
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe toaca ceapa marunt, se caleste putin, pana devine sticloasa, se adauga ciupercile taiate marunt, sare, piper, marar si se lasa 5-10 minute la inabusit. Cascavalul si sunca se taie fasii....Citeste continuarea
Paine cu susan
Postat de: Swanheart in PiineSe aseaza toate ingredientele in masina de paine, in ordinea indicata, mai putin galbenusul si susanul. E importanta ordinea, faina trebuind sa fie penultima iar drojdia ultima (drojdia nu trebuie...Citeste continuarea
Paste cu ciuperci si soia
Postat de: ala_oancea in Mancaruri de postSe pun cuburile de soia in apa calda la inmuiat. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt. Se adauga morcovul, ardeiul si ciupercile...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: ala_oancea in PrajituriSe mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul, laptele, apoi faina amestecata cu praf de copt. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se...Citeste continuarea
Patratele cu telemea
Postat de: ala_oancea in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu telemeaua rasa, se adauga untul taiat cubulete si 1 ou si se framanta bine. Se mai adauga sare dupa gust. Se intinde apoi o foaie groasa de un deget, se decupeaza forme care...Citeste continuarea