Paste bolognese
Postat de: Oana in PasteMorcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul la fel. Eu am pus si un fir de ceapa verde. Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de...Citeste continuarea
Piure cu ceapa verde, carnaciori si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAm fiert cativa cartofi, apoi i-am pasat repede cu mixerul, am adaugat cubuletele de unt, cescuta de lapte, sare dupa gust si firele de ceapa verde tocata foarte fin. Mi-a placut gustul,...Citeste continuarea
Poale-n brau moldovenesti
Postat de: miha in DulciuriIn cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze. Am adaugat ouale batute...Citeste continuarea
Pasca cu branza
Postat de: miha in DulciuriPrintre retetele de Pasti pe care le prepar, Pasca este la mare cinste ... Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat...Citeste continuarea
Pastrav cu legume la cuptor
Postat de: msyc in PastravSe taie legumele, se amesteca cu ulei de masline si se sareaza dupa gust. Cu o parte se umplu pestii, cealalta se pune in tava. Se aseaza pestii in tava, se taie rondele de praz deasupra, se mai...Citeste continuarea
Pizza cu ton
Postat de: Oana in PizzaTava se unge cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul, se unge cu sucul de rosii din belsug, se condimenteaza cu piper si cimbru uscat, sare nu am mai pus pentru ca au celelalte ingrediente....Citeste continuarea
Prăjitură cu miere de albine a la...
Postat de: Bucataras Dragos in DulciuriFoile: 2 oua intregi, 150g zahar, 30 g unt sau margarina, 4 linguri miere de albine, 3 linguri lapte, o lingurita bicarbonat Aceasta compozitie se pune pe aburi sa fiarba si se freaca continuu...Citeste continuarea
Pui umplut
Postat de: Simo in PuiSpeli puiul si il lasam sa se scurga. Inmoi painea in lapte si o storci bine. Speli ciupercile, le tai marunt si le calesti putin. Ficatul il speli bine si il dai prin masina de tocat. Freci untul...Citeste continuarea
Pui Kievskaia
Postat de: Simo in PuiSe pun aripile la fiert cam 10 minute si apoi se dezoseaza si se opreste osul mare al fiecarei aripi. Se taie pieptul de pui cat mai subtire si se stropeste cu zeama de lamaie. Amestecam untul cu...Citeste continuarea
Paste la tavă
Postat de: Simo in PastePunem la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare. Cand sunt fierte, le clatim cu apa rece si le lasam la scurs. Separat batem ouale cu smantana si piperul. Taiem cubulete mici sunca si...Citeste continuarea
Pulpe de pui în aluat de bere şi...
Postat de: miha in PuiOuale se bat bine impreuna cu condimentele. Eu am pus sare, piper si boia de ardei iute. Se adauga berea, apoi faina cate putin. Pulpele se dau prin acest amestec, apoi se prajesc intr-o...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu ciuperci
Postat de: miha in Mancaruri cu carneCiupercile curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare, pentru 15 minute . Ceapa si usturoiul se calesc putin in 2 linguri de ulei,apoi se adauga si ciupercile. Se potriveste de sare si...Citeste continuarea
Păstrăv la cuptor cu cartofi...
Postat de: naty in PestePastravii curatati si bine spalati se condimenteaza uniform iar in interiorul lor se pun multe felii subtiri de lamaie si portocala, inclusiv coaja. Se lasa in frigider cca 30 de minute pentru...Citeste continuarea
Pizza pepperoni
Postat de: Mihaela in PizzaIntr-un castron pune cam 450g faina, drojdie uscata (1 pliculet - are 7g), o lingurita de sare, 1 si 1/2 lingurita zahar. Peste ele pune un amestec cald din o cana apa si o lingura ulei. Framanta...Citeste continuarea
Poale-n brâu (plăcintă cu brânză)
Postat de: Mihaela in DulciuriM-am apucat si am facut un aluat (din nou mai mult sau mai putin din ochi).. cam 500g faina cu un pic de sare, o lingura zahar, in mijlocul careia am pus un pliculet de drojdie. Peste...Citeste continuarea
Prăjitură din pâine a la Miha
Postat de: Mihaela in DulciuriAsadar o paine mai veche, sau cat trebuie pt tava pe care o aveti, se taie felii si se tapeteaza tava. Golurile dintre felii se umplu cu miez de paine. Din 750ml apa, 8-9 linguri zahar si 3-4...Citeste continuarea
Prăjitură cu brânză şi fructe...
Postat de: Oana in DulciuriFructul proaspat de afin , dar mai ales cel uscat, ajuta la regenerarea vaselor de sange si la normalizarea glicemiei. Murele au in linii mari aceleasi proprietati terapeutice ca...Citeste continuarea
Pilaf cu legume si pui
Postat de: Oana in Mancaruri cu carnePieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am dat intr-un clocot, am aruncat apa cu spuma si am spalat carnea cu apa rece. Apoi am adaugat peste el legumele taiate, mai putin broccoli...Citeste continuarea
Prăjitură cu fructe de pădure
Postat de: mimonix in DulciuriUntul cu zaharul si galbenusurile se freaca spuma, se amesteca apoi branza, coaja si zeama de lamaie si praful de budinca. Separat se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza usor in branza...Citeste continuarea
Pizza cu sarmale
Postat de: Bucataras in PizzaDin ingredientele pentru aluat se va obtine o cantitate de 750 grame, 1:30 ore timp de lucru. Stiti cind se zice ca s-a facut prima pizza? In anul 6 inainte de Hristos! Soldatii lui de...Citeste continuarea
Prajitura cu branza de vaci si visine
Postat de: Oana in DulciuriIngredientele pentru prima compozitie se amesteca bine cu mixerul. Separat, se amesteca in alt vas ingredientele pentru a doua compozitie. Se incinge cuptorul la foc mediu. Se tapeteaza o tava...Citeste continuarea
Piept de pui cu smântână şi...
Postat de: Bucataras Dragos in PuiSe prajeste in unt pieptul de pui, apoi se lasa putin deoparte pana se caleste ceapa. Peste ceapa calita se adauga ciupercile curatate si taiate felii, apoi vinul. Se lasa sa fiarba acoperite cu...Citeste continuarea
Prăjitură cu iaurt
Postat de: Bucataras Dragos in Dulciuri2-3 oua+1 cana zahar se bat,se adauga 1kg de lapte batut. Din aceasta compozitie se opreste o cana(14-15) linguri pentru uns foile.In compozitia ramasa se pun 5-6 linguri gris si se amesteca cu...Citeste continuarea
Pateu de casa pentru copii- dupa 10...
Postat de: Oana in Mancare copiiCum am procedat: ficateii de pui i-am dat intr-un clocot, am aruncat apa cu spuma si i-am spalat cu apa rece, apoi i-am taiat pe jumatate. Ceapa am taiat-o solzisori si usturoiul rondele. Am...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: Oana in DulciuriSe face in felul urmator: se iau doua castroane mai mari, intr-unul se amesteca laptele batut cu oul, uleiul, zaharul si vanilia, iar in celalalt faina cu sare, bicarbonat si praful de copt. Apoi...Citeste continuarea
Placintă cu carne a la finu’ Victor
Postat de: Andrei Craitoiu in Mancaruri cu carne- se pune o tigaie adîncă pe foc, se pune ulei de măsline şi se aromatizează cu 3 căţei de usturoi tăiaţi potrivit. - după ce usturoiul s-a rumenit puţin, se adaugă cele 2-3...Citeste continuarea
Pilaf sîrbesc la cuptor, în...
Postat de: Andrei Craitoiu in Pui- se taie o ceapă de mărime mijlocie (poza 1) - se pune puţină sare şi se freacă cu mîna (poza 2) - se pune un ardei gras roşu tăiat feliuţe (poza 3) - se adaugă 3 roşii...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu ficăţei
Postat de: catalina in PuiPieptul de pui l-am transat si l-am batut bine, l-am pus cu sare, usturoi si boia dulce sa sada cateva ore. Ficateii de pui i-am inabusit intr-un pic de unt, am pus peste ceapa verde, usturoiul...Citeste continuarea
Pui pe sticlă
Postat de: Ligia in PuiSe ia un pui…nici prea mare, nici prea mic, nici prea gras, nici prea fibros si se curata. Nu uitati sa il verificati inauntru si sa scoateti labele si gatul frumos dosite acolo de cei de...Citeste continuarea
Piure de urzici cu mămăliguţă
Postat de: Flori in Mancare copiiSa incepem treba, ce mai stati?!? Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand...Citeste continuarea
Pui cu orez cu legume şi ciuperci
Postat de: Flori in PuiDaca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le...Citeste continuarea
Pricomigdale
Postat de: ANCA in DulciuriNucile/migdalele trebuie coapte inainte de a le marunti! Le puteti coace la cuptor sau intr-o tigaie de teflon pe aragaz. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu...Citeste continuarea
Piure unguresc (cu ficăţei la...
Postat de: ANCA in FicatDoua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru,...Citeste continuarea
Prăjitură cu cremă de rahat
Postat de: ANCA in DulciuriSe amesteca ingredientele pentru aluat, si se coc 4-5 foi (subtiri cam ca foile pentru taitei, caci mai cresc putin la cuptor) pe dosul tavii la 180 grade, cu tava unsa bine si tapetata cu faina,...Citeste continuarea
Piure de urzici cu mamaliguta
Postat de: Oana in Mancaruri de postUrzicile trebuie scuturate foarte bine, trebuie sa punem o manusa de menaj sa nu ne “urzicam”, apoi spalate foarte bine in apa rece, de mai multe ori. Apoi trebuie oparite in apa clocotita...Citeste continuarea
Poienita cu ciuperci
Postat de: Oana in SalateSe fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare, in vase diferite. Pieptul de pui se fierbe si el si apoi se taie cubulete si se amesteca cu ouale fierte date pe...Citeste continuarea
Portocale in ciocolata
Postat de: Bucataras in DulciuriSe pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga margarina (*) taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Prajitura cu portocale si cocos
Postat de: Bucataras in DulciuriBiscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Pui cu mango
Postat de: Bucataras in PuiIncingem o tigaie cu trei linguri de ulei de masline, punem ceapa taiata si amestecam incontinuu, pe foc mediu spre mare, pana cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, dupa care punem ardeiul...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: Oana in DulciuriDupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am facut o pasca, iar cu cealalta jumatate un cozonac cu cacao, rahat si stafide , o nebunie! Am...Citeste continuarea
Pomana porcului
Postat de: Bucataras in PorcCarnea se taie cubulete. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se lasa la foc mic. In uleiul incins punem mai intii costita si pieptul sa-si mai lase grasimea. Cind acestea s-au rumenit, se...Citeste continuarea
Painici haioase
Postat de: Oana in Mancare copiiIngredientele se pun in aceasta ordine la masina de paine si am setat programul de framantat si dospit, care a durat 1h25. Am decupat cu ajutorul unui pahar fata purcelusului, apoi cu un dop de...Citeste continuarea
Papricas de pui cu masline
Postat de: Oana in PuiMod de preparare papricas de pui Mai intai spalam pieptul de pui si il taiem cubulete sau ciocanelele, dupa caz . Dam carnea intr-un clocot sa iasa spuma si apoi o spalam cu apa rece. Ceapa...Citeste continuarea
Pui pe sticla
Postat de: Bucataras in Pui1. Se spala bine puiul. Se freaca cu sarea, piperul si condimentele. Se ia o sticla de bere de tip vechi si se umple pe jumatate cu apa. Sticla poate fi inlocuita si cu un borcan cu diametrul...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: Irina in DulciuriSe pun untul si ciocolata rupta in bucati intr-un castron la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga si visinele si nucile. Intr-un alt castron se amesteca pudra de cacao cu...Citeste continuarea
Pui cu menta
Postat de: Irina in PuiSe asaza pieptul de pui intr-un vas, se presara deasupra menta tocata, sare, piper, zeama de portocala si vinul. Se da la cuptor cam o ora, la foc potrivit si... gata! Se taie pieptul felii, se...Citeste continuarea
Paste a la Bucataras
Postat de: gusti in PenneDeci. Viteza maxima spre bucatarie. Puneti repede un vas cu apa la fiert pe foc normal, cautati pastele in dulapior si turnati cit pentru o portie - doua in vasul cu apa, lasindu-le sa fiarba, dar...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri1. se pune carnea la fiert, impreuna cu ceapa si morcovul, in circa 7 litri de apa. Se da focul iute si se spumuieste bine vasul. Dupa ce s-a terminat “spumuirea” (curatarea de spuma a...Citeste continuarea