Pui la cuptor cu sare

de Bucataras in Pui, 1 Mai 2009 | 10690 vizualizari

 

Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati, spune Anisoara, o veche prietena a noastra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un pui:
  • 2 kg de sare mare
  • ulei
  • bere 1 l
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sare:

O reteta care se perepara foarte usor: se curata bine puiul , se spala si se pune la macerat in bere pentru o ora.

Se repartizeaza pe tava un strat de sare , puiul se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul lui, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu bine cu sare bine, cum este aratat in fotografie si se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Peste 25 minute se scade temperatura la 170. Se coace in jurul la 50 minute – o ora ( pina se rumeneste). Dupa ce se rumeneste bine deasupra , se intoarce si se rumeneste pe cealalta parte.

In timpul coacerii puiului , e posibil sa apara fum, dar foarte rar, depinde de cuptor sau poate din alte motive, nu pot sa-mi dau raspuns la aceata intrebare. Sarea se arunca .

Se scoate puiul din sare , se taie in bucati si se serviste la masa cu compot de struguri alb, care sa fie preparat dulce.
Este o reteta foarte reusita de preparare a puiului. Puiul nu se primeste sarat, isi ia sare atit cit e necesar. Este o combinatie a gustului intre dulce si sarat, o sa ramineti incintati .

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spanac, sunca si cascaval