Alba ca zapada

de Alinutza80 in Prajituri, 9 Aug 2013 | 4773 vizualizari

 

Aveam ceasta reteta de ceva timp la favorite, acum i-a venit timpul sa o probam. Multumesc Merisor pentru aceasta reteta minunata!
Am avut si ajutor de data asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie(eu am pusa la borcan cu zahar)
  • 650 gr faina
  • Pentru crema:
  • 1,500 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr unt
  • 4 albusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie.
  • Pentru ornat :
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Pentru foi se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios  care se da la rece pentru 30 minute.

Aluatul se imparte in patru parti egale, apoi se intind patru foi care se coc pe dosul unei tavi de 24/36 cm la 180 grade cate 7-8 minute fiecare.

Pentru crema, se pune intr-un vas faina cu zaharul si putin lapte rece si se omogenizeaza bine. Restul de lapte se pune peste compozitia cu faina putin incalzit.Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se fierbe la foc mediu amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.

Se ia de pe foc si se pune untul, amestecand bine pana la topirea untului.

Se da la rece.

Albusurile se bat cu putina sare si zaharul vanilat, se adauga zeama de lamaie. Apoi se incorporeaza in crema racita punand putin cate putin pana se formeaza o crema aerata.

Asamblare: in tava pe dosul careia se coc foile, se pune folie alimentara, apoi prima foaie de prajitura, 1/3 din crema, a doua foaie, se preseaza bine peste crema, apoi se intinde cea de-a doua treime din crema, foaie, restul de crema si ultima foaie. Se acopera cu folie si se pune o greutate peste ea(eu am pus un capac de lemn mai greu) si se da la rece.

Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se inmoaie mai mult.

Cand se raceste se portioneaza dupa preferinta patrate sau romburi si se da cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:38

delicioasa

Alinutza80 1

19.01.2014, 10:12

Ancutsa 1

07.05.2017, 15:49

La multi ani frumosi cu multa sanatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada