Alivanca Moldoveneasca

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 12381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 5-6 linguri de zahar (dupa cum dorim, mai dulce sau nu)
  • 2 cani cu chisleac (lapte batut)
  • 2 cani cu malai
  • o jumatate cana cu faina alba
  • 50 ml ulei
  • o lingurita de sare
  • 400 g branza vaci
  • 150 g branza de oi
  • 1 ligurita bicarbonat stins cu lamaie sau otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca Moldoveneasca:

Se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit, se adauga branza, amestecand usor, pana se incororeaza si aceasta. 

Se toarna compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, pana se rumeneste usor deasupra.

 Se serveste cu smantana sau cu chisleac

Reteta aceasta o facea mama acasa in rola sobei....mmm si ce frumos mirosea. V-am facut pofta?

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]