Prajiturile gen Snickers sunt preferatele mele. Combinatia de alune de padure sau migdale cu crema caramel si ciocolata este divina. Ca de exemplu, prajitura Almond Roca, inspirata de pe site-ul recipegiril.com.
Se prajesc mai intai migdalele, imi plac mai mult asa decat crude.
Intr-un vas cu fundul dublu se pune untul la topit. Se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule. Amestecam continuu.
In reteta originala, se specifica timpul de fierbere 12 minute, insa eu m-am grabit, si nu l-am lasat sa prinda culoarea caramelului ceea ce n-a fost tocmai bine. Dar aveti rabdare pana devine ca in poza de mai jos, abia atunci il putem turna peste primul strat de migdale. Am ales un vas cu dimensiunea 18x28 cm, insa mi s-a parut cam mare, in ideea in care mi-ar fi placut ca prajiturile sa iasa mai inalte.
Tocam jumatate din cantitatea de migdale (100 gr) si le aranjam pe fundul vasulul uns cu unt. Caramelul fierbinte il turnam si il nivelam peste stratul de migdale. Tot acum, cand caramelul este fierbinte, aranjam ciocolata deasupra si o lasam cateva minute pana incepe sa se topeasca. Cu ajutorul unei linguri, cu miscari circulare uniformizam ciocolata. Cat mai este calda, presaram si restul de migdale si apasam putin pana intra in ciocolata.
O nebunie !
1
se lasa caramelul sa prinda culoarea maroniu inchis.