Aluat foietaj

de Bya Ralu in Dulciuri, 14 Ian 2019 | 3489 vizualizari

 

Am vazut diverse retete, dar am facut-o mai mult dupa capul meu, a iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 400-450 gr faina
  • 200 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat foietaj:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte.

Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai adauga.

Se pune praful se sare, untul cuburi si se da drumul robotului la o treapta mica.

Treptat se adauga apa rece.

Se lasa circa 5 minute sa se framante bine aluatul.

Se pune intr-o folie si se da la frigider.

Se foloseste atunci sau se poate congela!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 50 %
999.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

15.01.2019, 12:39

da,pai mi sa parut super complicat si am incercat asa,dar a iesit super

dantes 1

19.01.2019, 08:57

Bya Ralu 1

21.01.2019, 20:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos