Aluat fraged

de ralu_ca in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 10056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 linguri smantana (cat cuprinde faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged:

Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic.

Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a 2a zi.

 

TIPS-URI

1

special pentru prajitura cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.11.2015, 19:52

Foarte fain aluatul asta!

Raluca57 1

16.11.2015, 13:19

Chiar fraged! Se topește în gură. Am făcut plăcintă cu dovleac, rulouri. M-am cam chinuit sa-l întind, dar m-am temut să infainez prea mult blatul și sucitorul. Așa trebuia să iasa, lipicios? Bun, f f bun.

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]