Amandine

de Julie in Prajituri, 25 Aug 2011 | 23750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 14 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 3 linguri ulei, 
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt.
  • Crema:
  • 300 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  •  3-4 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 cappuccino cu rom,
  • esenta de rom.
  • Glazura: 
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema:

Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.

Sirop:

Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura:

Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Asamblarea:

Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe. Se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

bianca92 1

27.10.2013, 12:15

uuuu :> delicios

nicole79 1

27.10.2013, 17:32

te rog sa-mi spui si mie dimensiunile tavii in care se coace blatul ....multumesc anticipat !!!!!!!! mi se pare o reteta super de amandine

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine II