Amandine

de AnyCostescu in Prajituri, 15 Oct 2012 | 7133 vizualizari

 

saptamana trecuta numai de amandine am auzit...si eu cum sunt o innebunita a dulciurilor cu crema si ciocolata am zis hai sa fac si eu azi...reteta o am scrisa intr-un caiet ..nu am nici cea mai mica idee de unde o am...daca e a cuiva de pe site imi pare rau...oricum am adaugat ceva modificari ca sa fie crema din belsug :D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • cam 2 cani faina(depinde de calitatea fainii)
  • pt crema:
  • 500 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus
  • 1 plic 3 in 1
  • pt sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 plic capucino
  • esenta de rom
  • pt glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit circa 25 minute.

Crema: se amesteca bine untul cu 180 g zahar. Intre timp galbenusul se freaca cu 20 g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacao si esenta de rom. Va iesi o crema fina si delicioasa.

Pt sirop: se pune apa la foc cu zaharul pana se topeste complet. Se pune plicul de capucino si esenta de rom. Se da deoparte.

Pt glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida.

Dupa ce s-a copt blatul se insiropeaza prima foaie apoi se umple cu crema de unt. Se pune cealalta foaie si se insiropeaza si ea, apoi deasupra se pune glazura si se da la rece.

Se decoreaza dupa placul fiecaruia. Se serveste cu muuult drag :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

16.10.2012, 19:41

buna rau

AnyCostescu 1

16.10.2012, 20:06

multumesc tuturor e prima oara cand fac amandine si mi-au iesit superbb si delicioase rau

Angelina_Elena 1

18.10.2012, 01:07

sunt delicioaseee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]