''Amorul fructelor de`o vara''

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Iun 2025 | 103 vizualizari

 

Nu mai am entuziasmul de alta data, dar ma mai loveste asa o inspiratie din cand in gand si uite asa a aparul amorul fructelor de`o vara.........Un desert de vara, nimic complicat doar putintica rabdare si rezultaul este unul delicios.

 

INGREDIENTE

  • Mousse de afine de cultura
  • 210 g afine de cultura
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • 50 g ciocolata alba Callebaut
  • 2 foi de gelatina
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Mousse de caise
  • 260 g caise fara coaja ( cam acrisoare)
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou
  • 50 g ciocolata alba Callebaut
  • 2 foi gelatina
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Mousse de capsuni
  • 180 g capsuni
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 50 g ciocolata alba Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingura lapte condensat
  • Fructe
  • capsuni mici
  • zmeura rosie si galbena
  • menta
  • cacao pt pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Amorul fructelor de`o vara'':

Mousse de afine de cultura : Am pus afinele si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi  am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de afine, apoi  am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita.Am luat 4 pahare mai inalte si am impartit mousse-ul in cele 4 pahare. Am bagat paharele in lada frigorifica pentru cca 20-30 min.

Mousse de caise fara coaja.Am pus caisele curatate de coaja si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de caise, apoi  am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita.Am scos paharele cu mousse de afine din lada frigorifica si am turnat mousse-ul de caise, am bagat paharele din nou in lada frigorifica pentru cca 20-30 min.

Mousse de capsuni :Am pus capsunile si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de capsuni, apoi  am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita. Am scos paharele din lada frigorifica si am adaugat si stratul de mousse de capsuni. Am bagat paharele, de data asta la frigider, am lasat sa se intareasca si al treilea strat.

Frisca : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, impreuna cu laptele condensat le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma

Am scos paharele din frigider, am orant cu frisca, peste frisca am cernut cacao si am ornat cu fructe si putina menta, pentru contrast...era sa uit am avut si 4 frloricele din vafa.

Daca ti-a placut reteta noastra " ''Amorul fructelor de`o vara''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci