Nu mai am entuziasmul de alta data, dar ma mai loveste asa o inspiratie din cand in gand si uite asa a aparul amorul fructelor de`o vara.........Un desert de vara, nimic complicat doar putintica rabdare si rezultaul este unul delicios.
Mousse de afine de cultura : Am pus afinele si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de afine, apoi am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita.Am luat 4 pahare mai inalte si am impartit mousse-ul in cele 4 pahare. Am bagat paharele in lada frigorifica pentru cca 20-30 min.
Mousse de caise fara coaja.Am pus caisele curatate de coaja si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de caise, apoi am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita.Am scos paharele cu mousse de afine din lada frigorifica si am turnat mousse-ul de caise, am bagat paharele din nou in lada frigorifica pentru cca 20-30 min.
Mousse de capsuni :Am pus capsunile si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de capsuni, apoi am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita. Am scos paharele din lada frigorifica si am adaugat si stratul de mousse de capsuni. Am bagat paharele, de data asta la frigider, am lasat sa se intareasca si al treilea strat.
Frisca : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, impreuna cu laptele condensat le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma
Am scos paharele din frigider, am orant cu frisca, peste frisca am cernut cacao si am ornat cu fructe si putina menta, pentru contrast...era sa uit am avut si 4 frloricele din vafa.