Iată o rețetă ideală pentru minciunele extra pufoase, dulci și aromate cu care să îți răsfeți familia și pe cei dragi.
Pentru aceste Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, zahăr, lapte, unt.
Cum se prepara aceste Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase:
Pune la încălzit într-un vas, laptele, untul, zahărul. În momentul în care zahărul și untul s-au topit, ia vasul de pe foc, amestecă, apoi lasă lichidul la temperat. Amestecul trebuie să fie ușor călduț, nu fierbinte. Adaugă esență de vanilie și de lămâie.
Într-un bol mare, pune făina și drojdia și amestecă ușor. Toarnă compoziția lichidă peste făină și adaugă cele două ouă și un praf de sare.
Frământă aluatul manual sau cu ajutorul unui robot. În momentul în care aluatul a devenit omogen, încorporează uleiul și mai frământă puțin.
Acoperă bolul cu un ștergar și lasă aluatul la dospit pentru o oră și jumătate, până își dublează volumul.
După ce a crescut, scoate aluatul pe blatul de lucru și întinde-l în foaie dreapta. Decupează pătrate și crestează-le în mijloc, apoi răsucește-le.
Prăjește minciunelele pe ambele părți, în ulei bine încins, apoi scoate-le pe un platou tapetat cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.
Lasă-le puțin la temperat, apoi pudrează-le cu zahăr.
Servește-le cu poftă, sunt delicioase și extra pufoase!